ΑΡΔΑΣ 2009: σκληρο ροκ προλογίζει τη συναυλία

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που άρχισε να διαδίδεται η φήμη πως το αγαπημένο συγκρότημα πολλών γενεών, οι Scorpions, θα έδινε συναυλία στον Αρδα στο γνωστό ετήσιο φεστιβάλ. Το νέο στην αντήχησε σαν αστείο στα αυτιά όλων μας. Φάντασε σαν όνειρο, πολύ όμως όμορφο για να ‘ναι αληθινό. Κι όμως. Ηταν αληθινό.Μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και επίσημα. Οι Scorpions έρχονται στην Ελλάδα, στον Αρδα, στο σπίτι μας!

Εκτός από την ανείπωτη χαρά μας, πλημμυρήσαμε από έντονα συναισθήματα περηφάνιας για τον τόπο μας, για μερικούς ανθρώπους που απέδειξαν ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρεις. Ηρθε αμέσως στην φαντασία μας η λαοθάλασσα που θα επισκεφτεί τον τόπο μας, η φήμη που (αυτός) θα αποκτήσει, τα έσοδα από τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό - έστω για λίγες μέρες- και ελπίσαμε ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν το ακατόρθωτο, θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια στον ίδιο δρόμο.

Μάταια όμως. Η Ελληνική μίζερη νοοτροπία δεν άργησε να εμφανιστεί. Οι διαστάσεις που πήρε η πολύκροτη επίσκεψη του διάσημου συγκροτήματος, οδήγησαν ανθρώπους και φορείς σε διαμάχες και διαξιφισμούς που (ενδεχομένως?) οφείλονται στην θέληση για πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος. Η διάθεση για προβολή, ειδικά σε προεκλογική περίοδο και 1 χρόνο πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οδήγησαν τους ίδιους που κατάφεραν προ ημερών να μας κάνουν περήφανους, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας. Δεν γνωρίζουμε ποιος συνέβαλε περισσότερο στην διοργάνωση και λίγο μας ενδιαφέρει. Του/της αξίζει βέβαια ένα τεράστιο μπράβο. Σε όλους τους όμως αξίζει και ένα επίσης μεγάλο "κρίμα". Κρίμα - όχι για τίποτα άλλο, παρά- για την κλωτσιά που τελικά ρίξανε στην καρδάρα με το γάλα...

Τελικά δεν είναι τυχαίο το γνωμικό:
«Η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, η αποτυχία κανέναν»Κύριοι σύμβουλοι,δήμαρχοι,έπαρχοι,νομάρχες... επειδή όπως δείχνετε με τη στάση σας, δεν έχετε ακούσει ποτέ τους Scorpions που καλέσατε, σας αφιερώνω ένα διάσημο τραγούδι που έχουν εκτελέσει, με τίτλο:

«Dust in the Wind” (σκόνη στον άνεμο)

Μετάφραση:

Κλείνω τα μάτια μου
Μόνο για μια στιγμή και η στιγμή έχει φύγει
Όλα τα όνειρά μου
Λάμπουν στα απορημένα μάτια μου

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είναι, είναι σκόνη στον άνεμο

Ίδιο παλαιό τραγούδι
Μόνο μια σταγόνα νερού στην απέραντη θάλασσα
Ότι και αν κάνουμε
Συντρίβεται στο έδαφος αν και αρνούμαστε να το δούμε

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμο