Ν.Δ.: Μύθοι και Πραγματικότητα

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009
Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζουν. Ολα τα μέλη - παλαιά ή νέα - πρέπει να συμμετέχουν στην ανοικτή αυτή δημοκρατική διαδικασία. Στο δρόμο προς την κάλπη ακούγονται πολλά, άλλοτε από τους ίδιους τους υποψηφίους κι άλλοτε από "συνεργάτες" τους.

Σιγά σιγά, πρέπει να αρχίσουν να ξεχωρίζουν οι μύθοι από την πραγματικότητα :
ΜΥΘΟΣ 1. «Πρέπει να αγνοήσουμε το παρελθόν του κάθε υποψηφίου».

Σε κάθε εταιρία που πρόκειται να προσλάβει προσωπικό ή συνεργάτες, το πρώτο πράγμα που εξετάζεται είναι το βιογραφικό των υποψηφίων. Σχεδόν σε κάθε πρόσληψη σε θέση του Δημοσίου, η προυπηρεσία όχι απλά αναφέρεται αν υπάρχει, αλλά συνήθως και μοριοδοτείται.
Για την εκλογή αρχηγού κόμματος εξουσίας, ο οποίος και κάποια στιγμή θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ποιος ο λόγος να αγνοείται το αντίστοιχο «βιογραφικό» του κάθε υποψηφίου?


ΜΥΘΟΣ 2. «Η Ντόρα εκφράζει την οικογενειοκρατία».

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό όλοι αυτοί που σιωπούσαν επί 12 χρόνια που αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ο Κώστας Καραμανλής - ανηψιός του ιδρυτή- ξαφνικά να θέτουν θέμα «οικογενειοκρατίας». Το κωμικοδραματικό γίνεται γελοίο, όταν ο ίδιος ο κ.Σαμαράς από τον οποίο τίθεται έμμεσα το θέμα, είναι απόγονος πρωην Πρωθυπουργού (Εμμ.Μπενάκη) και ανηψιός βουλευτή της δεξιάς.ΜΥΘΟΣ 3. «Ο Σαμαράς έφυγε από τον Μητσοτάκη, όχι από την Νέα Δημοκρατία»

Ο κ.Σαμαράς το 1993 έριξε την κυβέρνηση του Κων/νου Μητσοτάκη. Το 1995 στέρησε την ευκαιρία διεκδίκησης της πρωθυπουργίας από τον κ.Εβερτ, με την συνεργασία του με τον Α.Παπανδρέου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 1997, με αρχηγό της Ν.Δ. πλέον τον κ.Καραμανλή, ο κ Σαμαράς κατέβασε ψηφοδέλτιο της Πολιτικής Ανοιξης στις Ευρωεκλογές. Ο ίδιος γύρισε πίσω στην Ν.Δ. μόνο όταν το κόμμα του έμεινε εκτός Βουλής και Ευρωβουλής και παρ’ ότι ο ίδιος δήλωνε: «στην Νέα Δημοκρατία δεν γυρίζω και αρχηγό να με κάνουν».
Ο κ.Σαμαράς στάθηκε απέναντι σε τρείς αρχηγούς της Ν.Δ. και όχι μόνο απέναντι στον κ.Μητσοτάκη. Επιπλέον, είναι αξέχαστη η δήλωσή του για τον Ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, με την οποία τον αποκαλούσε «κατάκοπη πολιτική ηγεσία».ΜΥΘΟΣ 4. «Κι ο Μητσοτάκης έριξε τον Γέρο Παπανδρέου»

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει υποχρέωση απολογίας της κας Μπακογιάννη για πολιτικές πράξεις που δεν είναι δικές της. Ο καθένας μας κρίνεται για τις πράξεις του και όχι για αυτές των συγγενών του.
Ακόμα κι έτσι όμως να ήταν, ο κ. Μητσοτάκης δεν επέστρεψε ποτέ στην Ένωση Κέντρου από την οποία και έφυγε για να προσχωρήσει στην κεντροδεξιά του Κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε σύγκριση λοιπόν με την κίνηση του κ.Σαμαρά να ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1993 και να επιστρέψει σ'αυτήν, είναι παντελώς ατυχής.ΜΥΘΟΣ 5. «Ο Σαμαράς είχε δίκιο για το ‘Σκοπιανό’»

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε έγκαιρα αντιληφθεί κάτι που η υπόλοιπη πολιτική τάξη της χώρας διαπίστωσε με μοιραία καθυστέρηση: ότι δεν ήταν διεθνώς εφικτή η τότε εθνική γραμμή «όχι η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων», τη στιγμή που το κράτος αυτό έφερε επισήμως την ονομασία Μακεδονία ήδη από το 1944 μετέχοντας στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.
Ο Μητσοτάκης, καταλαβαίνοντας ότι ο συμβιβασμός ήταν υποχρεωτικός, τέθηκε υπέρ μιας μεικτής ονομασίας, θεωρώντας προτιμότερη μια ταχεία λύση του προβλήματος, παρά την διαιώνισή του, η οποία εκ των πραγμάτων ευνοεί την σκοπιανή πλευρά.
Ο Μητσοτάκης δικαιώθηκε τόσο στην σκέψη του, όσο και στην παροιμιώδη φράση του: σε λιγότερο από δέκα χρόνια η ελληνική πολιτική τάξη «ξέχασε» και μετέβαλε την εθνική μας στρατηγική, η οποία σήμερα εκφράζεται με το δόγμα «σύνθετη ονομασία erga omnes» με δέσμευση στην θέση αυτή από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Και αυτήν την θέση υπερασπίζεται η χώρα στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.ΜΥΘΟΣ 6. «Η Ντόρα είναι παιδί των Αμερικάνων»

Η εξωτερική πολιτική της χώρας απαιτεί σοβαρότητα στην διαχείριση των διεθνών σχέσεών μας. Και κομβικό σημείο της εξωτερικής πολιτικής αποτελεί η νηφαλιότητα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Είναι -δυστυχώς- πολύ σημαντικό για την χώρα μας οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να έχουν ευήκοα ώτα στα κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ και να μπορούν να ασκούν επιρροή σ’ αυτά, υπερασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αντίθετα, το πλέον καταστροφικό για την χώρα μας είναι οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να ασκούν εξωτερική πολιτική με μοναδικό κριτήριο το λαϊκό αίσθημα του αντιαμερικανισμού, το οποίο αποφέρει μεν ψήφους και χαρίζει «γοητεία», αλλά δεν φέρει συνήθως κανένα αποτέλεσμα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια σύγχρονης κοπής πολιτικός, απαλλαγμένη από συμπλέγματα του παρελθόντος, η οποία με τον πολιτικό της λόγο διαχρονικά εκφράζει την αντίληψη της νηφάλιας προσέγγισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και έχει αποδεδειγμένα ασκήσει εφαρμοσμένη εξωτερική πολιτική επιτυχή για τα εθνικά συμφέροντα.


ΜΥΘΟΣ 7. «Ο Σαμαράς θα γυρίσει πίσω το 1 εκατομμύριο νεοδημοκρατών που δεν μας ψήφισαν στις 4 Οκτώβρη».
Ο κ. Σαμαράς διετύπωσε στο συνέδριο της ΝΔ το επιχείρημα, ότι δεν πρέπει να κυνηγάμε τους «οριακούς ψηφοφόρους», αλλά αρκεί να πείσουμε το 1 εκατομμύριο των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2004 να την ξαναψηφίσουν.
Η αντίληψη αυτή θα ήταν σωστή, αν αυτό το ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι του 2004 ανήκε στον σκληρό πυρήνα της παράταξης. Η αλήθεια, όμως, είναι, ότι ο σκληρός πυρήνας της παράταξης τοποθετείται στο 33-35% (μέσο ποσοστό των αναμετρήσεων του 1981 και 2009). Δεν είναι το ποσοστό του 2004 η ιστορική βάση της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.
Το επιχείρημα, λοιπόν, ότι χάσαμε τις εκλογές, γιατί «1 εκατομμύριο Νεοδημοκράτες» κάθησαν σπίτια τους στις 4 Οκτωβρίου, είναι το πλέον λανθασμένο γιατί βαφτίζει αυθαίρετα ως Νεοδημοκράτες όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ του 2004.
Η Ντόρα Μπακογιάννη – αντίθετα με τον κ.Σαμαρά που απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της δεξιάς - μιλάει για μια ευρεία κεντροδεξιά παράταξη, η οποία δεν διαχωρίζει τους ψηφοφόρους της σε «μόνιμους» και «ευκαιριακούς» ή «οριακούς», αλλά απευθύνεται ισότιμα σε κάθε έλληνα πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία, στην εντιμότητα, στην πρόοδο και στα εθνικά ιδανικά.


ΜΥΘΟΣ 8. «Η Ντόρα στηρίζεται στους μηχανισμούς»

Σε κάθε εκλογική διαδικασία οι υποψήφιοι οφείλουν να επικοινωνούν με την οργανωμένη βάση του εκλογικού σώματος στο οποίο απευθύνονται. Η επικοινωνία αυτή είναι καθήκον και κανόνας της δημοκρατίας και γίνεται από καταβολής πολιτικών κομμάτων.
Είναι -αν μη τι άλλο- απρεπές από την πλευρά του κ.Σαμαρά, να είναι υποψήφιος αρχηγός και την ίδια στιγμή να κατηγορεί έμμεσα νεοδημοκράτες που μέσα στο πέρασμα του χρόνου διαμόρφωσαν απόψη για την κα Μπακογιάννη, και μετά από κριτική ασπάστηκαν τις ιδέες της και αποφάσισαν να την στηρίξουν και να την βοηθήσουν.
Τις αιτίες της έλλειψης ικανού αριθμού στελεχών που να στηρίζουν τον ίδιο, οφείλει να τις ψάξει στην μεγάλη περίοδο απουσίας του από την παράταξη, όταν η εσωκομματική του αντίπαλος έδινε καθημερινά μάχες για το καλό τηςΤην Κυριακή 29 Νοεμβρίου, το δίλλημα είναι απλό: Θέλουμε κόμμα που θα επιθυμεί μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη ή θέλουμε ένα φιλελεύθερο κόμμα που επιζητά σαφή ρόλο της χώρας στην Διεθνή Κοινότητα? Θέλουμε λαικισμούς και ακροδεξιές φανφάρες ή σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας μας? Θέλουμε συρρίκνωση σε κόμμα διαμαρτυρίας ή επανίδρυση σε κόμμα εξουσίας?

Η απάντηση είναι απλή. Ξεκάθαρη.35 σχόλια:

Andreas42 είπε...

Ωχ ωχ! Κάποιος θυμήθηκε τα νιάτα του στη Γραμματεία Σχεδιασμού...

Με τη νίκη "σύντροφε" !

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΞΙΜΕ.Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΤΟΥ [ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ??????ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ????ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ...ΜΕ ΜΠΑΤΣΕΛΟΡ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΤ.ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗ ΝΔ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ[ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ]ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΟΡΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗ ΠΗΡΕ ΛΙΓΗ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Καντε υπομονη ντορακια και απο την κυριακη δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε. Ερχεται ο Αντωνης να καθαρισει το κομμα απο τους ξένους.

Ανώνυμος είπε...

..ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ .ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ?ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ...ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ..ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ .ΗΣΟΥΝΑ ΜΙΚΡΟΣ Η ΜΙΚΡΗ?

Makiaveli είπε...

Ανώνυμε 12.35 σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις την επιθυμία σας για μελλοντική συρρίκνωση της ΝΔ σε κόμμα διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς

Ανώνυμος είπε...

HELLAS HELLAS
ANTONIS SAMARAS

Α.Π.

Phaethon είπε...

Η αλήθειες πρέπει να λέγονται!

Και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με προκαταλήψεις και δοξασίες... αλλά ελλείψει επιχειρημάτων... κάποιοι καταφεύγουν και σε αυτά!

Ο Σαμαράς ποτέ δεν υπήρξε τίποτε από όλα αυτά τα οποία προβάλλει... δυστυχώς το παρελθόν του, τον διαψεύδει ισοπεδωτικά!

Το θέμα είναι κατά πόσο και για ποιούς λόγους κάποιοι επιμένουν να σιωπούν και να κουκουλώνουν! Γιατί όλοι θυμούνται!

Αυτό που μένει να δούμε την Κυριακή.. είναι το κατά πόσο η αλήθεια μπορεί να επιζήσει στον πόλεμο της προπαγάνδας!

Ανώνυμος είπε...

Εδω που τα λεμε ρε παιδια α'τη σκυλα στη χαρηβδη ειναι .Αλλα καλυτερα τη σκυλα να φυλλαει και το σπιτι μας παρα τη χαρηβδη να πουλησει και τα μαχαιροπηρουνα.σκεφθητε πολυ...το μη χειρων.........

Ανώνυμος είπε...

Οταν λες ξενους τι εννοεις ρε φιλε τους μη πελλοπονησιους?

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελω ουτε τη φωτογραφια του να βλεπω.Γυρνουσε ολη την Ελλαδα μ.ενα παπα δηθεν να βοηθεισει τους βορειοηπειρωτες και γεμισε την Χωρα αλβανους.Αυτα ξεχνιωνται???Μια χαρα αντιπολιτευση θα κανει στον συμμαθητη του τον γιωργακη.Ολα τα εργα στην πελλοπονησο .Ουτε να μας φτησει δεν ηρθε.

Ανώνυμος είπε...

Ξενοι ειναι οσοι δεν αντισταθηκαν στον Μητσοτακη το 1993 την ωρα που πηγε να πουλησει τη Μακεδονια στα Σκοπια

Ανώνυμος είπε...

Αν τοτε ο Μητσοτάκης είχε μπορέσει να περάσει τη διπλή ονομασία, σημερα κανεις δε θα λεγε τα σκοπια "μακεδονία". οτι θέλετε θυμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΤΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΛΟΓΓΟΥ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ-Α ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ?

Ανώνυμος είπε...

File ton 1.45 .Otan ua deis to fesi na poylaei ntomates sto pazari ths tritis tote ua einai polyyyyyy arga gia ton topo mas.Skefuhte kai psifiste oxiii oti sas leei o kaue pikramenos SFOLIAKAS.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Χ........ ΕΚΕΙ ΓΛΥΦΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΩΚΑΜΑΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΔΕΙΓΕΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Phaethon είπε...

Και όταν ξεπουλήθηκαν τα τόσα άλλα... Ίμια, Οτσαλάν κτλ.. που ήταν ο κος Σαμαράς; Γιατί δεν ακούστηκε καμία κραυγή διαμαρτυρίας του;

Γιατί οι μόνες φορές που τον είδαμε ήταν όταν επέστρεψε στο κόμμα και τώρα που διεκδικεί την αρχηγία... αλήθεια... όλα αυτά τα χρόνια... πού υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον;

Και πως η τόσο ευαίσθητη εθνική του συνείδηση σίγησε επί 16ετίας;

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΘΟΣ 1+2
Μονο στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα βιογραφικα των υποψηφιων προεδρων θα ηταν αρνητικο στοιχειο για την εκλογη τους.
Ειχαμε να κανουμε με την οικογενειοκρατια μεσα σε ολο το πολιτικο συστημα και κυριως των οικογενειων ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ το οτι εμεις οι Νεοδημοκρατες!!!!! καταφεραμε την οικογενειοκρατια να την κανουμε προβλημα του κόμματος.
ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ!!
Αυτη την απαξιωση...ανιψιος Βουλευτη της δεξιας δεν την καταλαβα.
...Επι 12 χρονια σιωπούσαν για τον Καραμανλή ....και επι 16 χρονια άλλοι περιμεναν στην γωνια για να καθαρισουν το "οικοπεδο"

ΜΥΘΟΣ 3.Συμφωνω απολυτα με την αναλυση...μόνο που ο πολυς Εβερτ ήθελε να "καθαρισει" τον Χατζηνικολάου με την υποψηφιοτητα του στον Εβρο.και με την επιλογη.. του τα θελω όλα, ακομη και τωρα Β.Β. εδειξε τη δημοκρατικοτητα του κομματος.

ΜΥΘΟΣ 4.
Δεν ενδιαφερει κανεναν παρα μονο τους συχναζοντες στα ΚΑΠΗ.

ΜΥΘΟΣ 5.
Την λυση οταν ερθει ο καιρος θα την δωσουν οι Αμερικανοι

ΜΥΘΟΣ 6.
Ολοι παιδια των Αμερικανων ειναι και ο Γιωργακης Παπανδρεου βεβαιως- βεβαιως....ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ.

ΜΥΘΟΣ 7.
Το 1εκατομμυριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΩΞΑΝΕ και αν συνεχιστει αυτη η κατασταση θα γραφει και
9ος ΜΥΘΟΣ.Ολα τα πρωτοκλασατα στελεχη διελυσαν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και δεν θα ειναι μυθος θα ειναι πραγματικοτητα.

ΜΥΘΟΣ 8.
ας μη μας κοροϊδευουν,ολοι εχουν τους μηχανισμούς τους.

...ή επανιδρυση σε κομμα εξουσιας?
με τους ίδιους Υπουργούς και τα ιδια στελεχη?

ΜΥΘΟΣ 10.

καλα κρασια

Ανώνυμος είπε...

Εμείς που ανήκουμε στο λαΪκό ΠΑΣΟΚ να πάμε να ψηφίσουμε Ψωμιάδη.

Να κάνουμε στους δεξιούς ότι μας έκαναν αυτοί. (ήρθαν στις δικές μας εκλογές και ψήφισαν Παπανδρέου)

Ψωμιάδη δαγκωτό.

Υ.Γ.

Με τον Καποδίστρια 2 η Ορεστιάδα θα βγάλει Πασόκο Δήμαρχο, αλλά όχι κάποιον από τους γνωστούς.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 6:47 βαθυ πασοκ το λενε

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ [NEXT ON LINE]ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 3:23 μη σ'ακουσει ο Αντιπροεδρος και το ρηχο πασοκ του Χ.Χ. την εβαψες.τι ηθελες δηλ. να χαλασει το παρτι (sic)των αμερικανων και στεναχωρηθουνε οι "ευχαριστησαντες " τον Bill.
ασχετο..
επειδη εμεις απο την εδω μερια μπερδεψαμε τα μπουτια μας για το τι ειμαστε ή τι θα θελαμε να ειμαστε,δε γινομαστε μια ρηχη και μια βαθεια ΝΔ οπως το Βαθυ πασοκ και το ρηχο πασοκ (δυο πασοκ) ,και μεις προς το παρον ειμαστε δυο ,ειμαστε τρεις ΝΤΟΡΑ,ΑΝΤΩΝΗΣ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

προς 7.36

καλα δεν ακους για δημοσκοπήσεις εσύ? Εχει βουιξει ο τοπος οτι ο σαμαρας ειναι μπροστα. Μπορει οριακα αλλα μπροστα. Μην βαζεις στοιχηματα που ειναι χαμενα και παρτο αποφαση. Σαμαρας αρχηγος 1ο γυρο και απο δευτερα καθαριζουμε το κομμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα θα το "καθαρισετε" με τον Σαμαρα! Οι μισοι Νεοδημοκράτες θα φυγουμε. Και απο την πολύ "πάστρα" θα γινει ενα ωραιότατο κόμμα διαμρτυρίας, αντι για κομμα εξουσίας. Αν βγει, να τον χαίρεστε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΛΑΜΠΙΚΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Α Ο Ρ Α Τ Η.Α ΡΕ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κι αλλη προσχωρηση στο Σαμαρα. Το ποταμι δεν γυριζει πισω.

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_104.html

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την προσχώρηση ρε φιλε. Αυτο δεν ειναι ποτάμι ρυακι ειναι

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΘΟΣ ΞΕΜΥΘΟΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ 93 ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Makiaveli είπε...

Ανώνυμε 2.28,

Ο Σαμαράς ως υπουργος εξωτερικών το 92 απέρριπτε όντως κάθε ονομασία που θα περίκλειε τον όρο «Μακεδονία», θέση που όλοι μας ευχόμαστε να μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ομως, η πολιτική, και ειδικά η εξωτερικη πολιτική δεν διεξάγεται με βάση το συναίσθημα. Σου θυμίζω τα λόγια του αείμνηστου Αβέρωφ – μέντορα του Σαμαρά: «Το Κυπριακό κατέληξε σε εθνική ήττα λόγω του ότι βασιστήκαμε στο συναίσθημα όπως κάναμε και το 1897 και το 1919».

Πολλά χρόνια αργότερα και με πάνω απο 120 κράτη να έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδόνια» η κυβέρνηση της ΝΔ με την Ντόρα Μπακογιάννη υπουργό εξωτερικών, κατάφερε να αναδείξει το ζήτημα διεθνώς και κέρδισε την πρώτη μεγαλη νικη. Μετά την στάση στο Βουκουρέστι, κάθε βήμα των Σκοπίων προς ένταξη προυποθέτει συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων.

Εκείνη την περίοδο, η Ντόρα Μπακογιάννη σας υπουργός εξωτερικών ανέτρεψε την πολιτική των ΗΠΑ και αδιαφόρησε για το προσωπικό πολιτικό κόστος στις σχεσεις της (με τις ΗΠΑ), λέγοντας ένα ξερό «VETO».


Εχω όμως και μια ερώτηση για σένα:

Η Ελλάδα σχεδόν σύσσωμη σήμερα επιζητά πλέον συνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό της λεξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (κοκκινη γραμμή), κάτι για το οποίο ο Σαμαράς ανέτρεψε την κυβέρνηση και αποχώρησε το 93 (όπως λες). Το ερώτημα που τιθεται είναι: εφόσον ο Σαμαράς δεν δέχεται την συνθετη ονομασία, γιατί δεν ανέτρεψε και την κυβέρνηση Καραμανλή που υιοθέτησε την θέση αυτη (ειχε παλι 151 εδρες) ενώ αντιθετα έγινε υπουργος πολιτισμού και ζάρωσε? Ποια είναι η άποψη του τωρα? Συνεχίζει να διαφωνεί με την κεντρική γραμμή της ΝΔ για σύνθετη ονομασία? Γιατί δεν μας λέει?

Επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Ενας επιπολαιος σουρταφερτζης ειναι που εκει που φτυνη γυρναει και γλυφει.Εκτος κι αν παιζει καποιων το παιχνιδι που οταν καταλαβουν οτι θα διαλυθει η ΝΔ επιστρεφουν ωσαν ΣΩΤΗΡΕΣ και τους λεμε και μπραβο.

Phaethon είπε...

Και κάτι ακόμα, όσον αφορα τα εθνικοπατριωτικά συναισθήματα του κου Σαμαρά:

Eάν την Κυριακή ψηφιστεί ως νέος αρχηγός της ΝΔ και εν δυνάμει πρωθυπουργός (υποθετικά, πάντα), της επόμενης τετραετίας, προτίθεται να ανατρέψει και να απορρίψει τις τυχόν συμφωνίες της παρούσας κυβέρνησης με σύνθετη ονομασία που να περιέχει και τον όρο Μακεδονία;

Αν έχει τέτοιες προθέσεις, ωφείλει να το δηλώσει εγκαίρως! Πριν την Κυριακή!

Αν πάλι όχι, τότε ωφείλει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον κο Μητσοτάκη και από όλο τον λαό της ΝΔ για το τραγικό λάθος που έκανε το 1993, λόγω αδυναμίας του να δει ρεαλιστικά τον φυσικό ρου των πραγμάτων!!

Διότι, όπως πολύ σωστά υπενθύμισε ο Makiaveli, ο Μητσοτάκης από τότε είχε αντιληφθεί την ροή των πραγμάτων!

Εφόσον ο κος Σαμαράς αδυνατεί να κατανοήσει τα πολιτικά και διπλωματικά δρώμενα, δεν νομίζετε ότι ωφείλει να παραδεχτεί το λάθος του, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς όλοι οι μεγάλοι άνδρες;

Να πει δηλαδή το δικό του... Mea Culpa?

Ανώνυμος είπε...

phaethon ο σαμαρας δεν εχει τιποτα να δηλωσει. Ολα ειναι ανοιχτα. ΟΧΙ η λεξη μακεδονια στην ονομασια των σκοπιων. τελος.

Phaethon είπε...

Ανώνυμε 6:34 απαντάς μόνον στο ένα σκέλος του ερωτήματος!

Προτίθεται να αναιρέσει τυχόν συμφωνίες της παρούσης κυβέρνησης;

Ανώνυμος είπε...

Μην τον πιεζεις δεν ξερει ο ανθρωπος του ειπανε να λεει ζητω ο Σαμαρας κι'αυτο κανει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΜΕ ΤΑ SS ΔΕΝ ΕΧΕΙ?
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΟΛΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS!