Οταν υπάρχει έκταση, διάθεση και... χρήμα

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Κάπου στα βάθη της Ασίας και πριν απο λίγα χρόνια παραδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής από τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές σε συνδυασμό με ιδιώτες (κάτι σαν το Ελληνικό ΣΔΙΤ) ο "Κήπος της Εδέμ". Πρόκειται για ένα πάρκο αναψυχής με έμφαση στο πράσινο που προσφέρει στους κατοίκους - τόσο καθημερινά αλλά ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες- μοναδική απόλαυση και ηρεμία. Τα παιδιά παίζουν ανέμελα με τις ώρες, οι γονείς περπατούν μέσα στη φύση, μικροι εξερευνητές τριγυρνούν απο δω κι από κει ενώ παράλληλα το θέρετρο αποτελεί πόλο έλξης τουριστών για την κοντινή πόλη. Η όλη κατασκευή βασίστηκε σε 80.000 δέντρα, 500 είδη πουλιών με αισθητή την απουσία του τσιμέντου αλλά και των (πανάκριβων) παιχνιδιών που συνηθίζουμε να βλεπουμε σε μοντέρνα πάρκα. Λέγεται ότι για την κατασκευή του βοήθησαν μέχρι και οι κάτοικοι της περιοχής.
(δεν αναφέρεται χώρα/πόλη για ευνόητους διαφημιστικούς λόγους)

Το πάρκο περιέχει:


κεντρική είσοδο με ένα απλό και όμορφο συντριβάνι που σε προδιαθέτει για ηρεμία και χαρά, μακριά από το άγχος της καθημερινότηταςμικρή λίμνη όπου οι γονείς επιδίδονται με τα παιδιά τους στο σπορ του ψαρέματος

περιπατητικά μονοπάτια όπου το περπάτημα μέσα σε πανέμορφους κήπους γίνεται απόλαυση για μικρους και μεγάλους

500 είδη πουλιών για τους μικρούς φίλους
διαμόρφωση του φυσικού πλούτου ώστε οι "μικροί εξερευνητές" να ανακαλύπτουν με τις ώρες


απλά παιχνίδια με τα οποία οι μικροί "ταρζάν" απασχολούνται και επικοινωνούν
ομαδικές αθλοπαιδείες για μικρούς και μεγάλους αλλά και για οικογένειες όπως ποδόσφαιρο, βολλευ, mini golf


απλές κατασκευές με έντονα, όμως, χρώματα που γεμίζουν τις ψυχές
Για όλα τα παραπάνω απαιτείται να υπάρχει έκταση, μεράκι και "χρήμα".
Θεωρείται ότι η έκταση είναι εύκολο να βρεθεί (υπάρχουν ήδη προτάσεις).
Αλίμονο αν δεν υπάρχει το μεράκι.Κάποιος να βρει τον τρόπο να φτιάξει τον "Κήπο της Ιφιγένειας" για να χαρίσει στα παιδιά μας αυτό το χαμόγελο...

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφο πάρκο. Δεν έχω ιδέα τι κόστος θα απαιτούσε κάτι τέτοιο αλλά μακάρι να μπορούσε να γίνει και στα μέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ισως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ή έστω μικρότερο, εκεί που είναι τώρα το στρατόπεδο της ΕΜΑ, αν γίνεται αυτό να φύγει, όπως ορθά πρότεινε ο κος Παπαιωάννου. Δεν ξέρω όμως πόσο μεγάλη έκταση είναι αυτη του στρατοπέδου

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα, υποπτεύομαι πως είσαι μικρομπαμπάς, και σε συγχαίρω για την ανάρτηση αυτή. Ζούμε σε μία περιοχή 120 χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα . Οι θερμές μέρες του καλοκαιριού, μόνο με παρόμοιες κατασκευές, μπορούν να δροσίσουν και να ψυχαγωγήσουν αλλά επί πλέον να δέσουν τις πολλαπλά βαλλόμενες οικογένειες .Η Ορεστιάδα απέκτησε σταγόνες δροσιάς χάριν του δραστήριου ιδιώτη του συγχωρεμένου πια Μάκη τον Διαμάντη με το ΚΑΤΑΡΑΚ.Η προσπάθεια του δήμου επί Παπαϊωάννου με το κολυμβητήριο ΑΚΟΜΗ να δοθεί σε χρήση. Το χαρακτηρισμένο πράσινο από τον ΠΑΠ πρώην στρατόπεδο Σταθάτου, με δύο κακές και αδικαιολόγητες παραχωρήσεις για σχολείο δεύτερης ευκαιρίας από τον ΤΖΟ, και σε νηπιαγωγείο από τον Μουζά πρόσφατα, περιορίζει τον χώρο για τέτοιου είδους προτάσεις. Ωστόσο ο χώρος είναι και πάλι αρκετός ,χρήματα πάντα θα υπάρχουν για τους δραστήριους και διεκδικητικούς δημάρχους, αν αυτοί όταν πέφτουν να κοιμηθούν το βράδυ , σκέφτονται και λίγο πριν τους πάρει ο ύπνος. Αν μπορούν να ονειρευτούν παρόμοιους με την ανάρτηση σου χώρους, για να μπουν σε μία κουβέντα με τον κόσμο, να ωριμάσουν την ιδέα ,να αποκτήσουν το πείσμα, την θέληση ,και από εκεί και ύστερα , τόσα προγράμματα που υπάρχουν ,την υλοποίηση την βλέπω πολύ εφικτή .Συμπέρασμα αγαπητέ Μακιαβέλι, Ο δήμαρχος μας ας αφήσει τις εκδικητικές του τάσεις ,ας αφήσει τα δικαστήρια για άλλους, που τους έχει ούτως ή άλλως άμεσους συνεργάτες ,να ασχοληθεί με δημιουργικές σκέψεις, και ίσως συμβάλει στην δημιουργία ενός σύνθετου πάρκου αναψυχής .

Ανώνυμος είπε...

Το χρήμα ποτέ δεν ελειψε,βέβαια για τους οραματιστές. Απο εκτάσεις; Τουλάχιστον στην περιοχή μας ΝΟ ΠΡΟΒΛΕΜ. Τι μας απομένει;Διαθεση.Εχει κόστος η διαθεση;Τι το συζητάμε;Είπε ενας αρχιτέκτονας που συμμεχείχε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της ανάπλασης της πλατείας και του εμπορικού κέντρου.Η πολη αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση για εμας τους αρχιτέκτονες.Γιατί αραγε να μην είναι και για τους δημάρχους;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.
ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΩ.
4 ΠΑΡΚΑ ΠΑΠΑΊΩΑΝΝΟΥ
0 '' ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ
0 '' ΜΟΥΖΑΣ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ

leo είπε...

Ιδέες υπάρχουν, χώροι μπορούν να βρεθούν εκείνο που απαιτείται είναι συλλογική βούληση και προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και υλοποίηση.Πάντως ο χώρος της ΕΜΑ είναι πολύ κοντά στην πόλη για να μπορέσει να υλοποιηθεί εκεί μια τέτοια ιδέα.

Χρήστος Χ. είπε...

Πολύ καλή ιδέα Makiaveli , αλλά χρειάζεται ανθρώπους , που δε θάχουν το μυαλό φυλακισμένο σε ιδέες , όπως η ίδρυση φυλακών π.χ.. Χρειάζεται ανθρώπους , που θα οραματίζονται τον τόπο προορισμό για ηρεμία και ποιότητα ζωής και όχι κολαστήριο ανθρώπων!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΊΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ανώνυμος είπε...

Ισως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ή έστω μικρότερο, εκεί που είναι τώρα το στρατόπεδο της ΕΜΑ, αν γίνεται αυτό να φύγει, όπως ορθά πρότεινε ο κος Παπαιωάννου. Δεν ξέρω όμως πόσο μεγάλη έκταση είναι αυτη του στρατοπέδου

29/3/2009 5:04 μμ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ

ΚΡΙΜΑ ΑΓΓΕΛΕ.
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΛΙΓΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΟΥ ΙΣΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΛΕΠΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΔΑΣΑΚΙ,ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ.ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙ ΠΑΠ,ΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ Η ΛΕΠΤΗ ΕΠΙ 4 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ?ΡΗΜΑΞΑΝ ΟΛΑ. ΠΑΓΚΑΚΙΑ΄, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ.
ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑΔΑ,ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. ΕΔΩ, Αί ΓΙΩΡΓΗΣ Κ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΦΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
ΤΩΡΑ Η ΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΤΟΥ, Κ ΘΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ ΣΤΗ ΣΑΓΗΝΗ ΚΑΙ ΠΕΥΚΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΡΚΑ ΑΠΟ ΠΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.
ΣΩΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΜΟΥΖΑ Τ ΑΚΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική ιδέα. Αρκεί να κάτσουν αυτοί που έχουν τα ηνία της πόλης στα χέρια τους να δουνε αν και πως μπορει να υλοποιηθεί

Γιάννης Γ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ!!! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΕΤΑΞΕ. ΠΑΕΙ!!!
ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ-η φίλε-η 9:08,
Νομίζω ότι αυτό που σε ενοχλεί δεν είναι τόσο η αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, όσο ότι εκείνος εξακολουθεί και κάνει σχέδια για την πόλη. Πες μου όμως αλήθεια ,εσένα ποιος σε εμποδίζει να κάνεις κι ΕΣΥ σχέδια, να έχεις κι ΕΣΥ όραμα? Γιατί δεν αντιπροτείνεις κι ΕΣΥ κάτι ή γιατί δεν εμπλουτίζεις την ιδέα? Προσπάθησε να σκεφτείς κάτι γόνιμο και μη σκέπτεσαι στείρα!

Ανώνυμος είπε...

8.18 Η ΛΕΠΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΥΠΟΔΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΝΕΕΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΛΑΓΝΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΣΑΝ ΛΑΦΥΡΟ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ. Π.Χ. ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΟΝ , ΘΑ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.. ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΔΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ...
ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΛΕΠΤΗ ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΑ

Ανώνυμος είπε...

παλιος ο ΠΑΠ αλλα με φρεσκιες ιδεες

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠ ΑΛΛΑ.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Andreas42 είπε...

Εξοχο το πάρκο Makiaveli!
Αν είναι εύκολο φίλε μου,
στειλε μου σε παρακαλώ περισσότερες λεπτομέρειες για το παρκο στο andreas42@in.gr

Ευχαριστώ θερμά

Ανώνυμος είπε...

Ευχής έργο να γινόταν ένα τέτοιο πάρκο στην πόλη μας, ακόμα και τμηματικά με ορίζοντα πενταετίας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΜΝΗΣΕΣ.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Χρήστος Χ. είπε...

Άσχετο με το θέμα , αλλά αξίζει νομίζω να το έχετε υπόψη σας.

Μία μοναδική συναυλία με ήχους τζαζ και έθνικ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα 30/03/2009, όσοι βρεθούν στις 9.30 το βράδυ στο πολιτιστικό πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας, όπου θα εμφανιστεί ο μουσικός και συνθέτης Βαγγέλης Κοντόπουλος. Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς σε διάφορα είδη μουσικής και με δεκάδες καλλιτέχνες της ελληνικής έντεχνης σκηνής, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί και σόλο εμφανίσεις. Τη συναυλία με τίτλο «σαν νερό που κυλάει» διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.


Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Κρνοβ της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 χρόνων και σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996.

Ήταν μέλος διαφόρων Ελληνικών σχημάτων όπως οι Αλερετουρ, Artline, Morel κ.α.

Συνεργάστηκε σαν επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι: Άγαμοι Θύται, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λευτέρης Χριστοφής,Paul Wertico,Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Μαγγίνας, Νίκος Ζούδιαρης, Απόστολος Ρίζος, Roland Hofman, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Peter Saltsev κ.α.


Ως session μουσικός έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλον τον κόσμο (Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία κ.α.)

Μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, από το 1993-1995. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, πραγματοποιώντας παράλληλα solo εμφανίσεις με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά είδη μπάσου (ηλεκτρικό με τάστα, άταστο και ηλεκτρικό κοντραμπάσο).

Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σύγχρονο χορό.

Το 2005 μετακομίζει στην Ξάνθη με σκοπό να ασχοληθεί με την προσωπική του δουλειά.

Το 2007 ολοκλήρωσε δυο προσωπικούς δίσκους με τίτλους «Σαν το νερό που κυλάει» και το ζωντανά ηχογραφημένο"Live In Museum".

Παρουσίασε σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τους δίσκους του.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συναυλίες, παίζοντας solo, δικές του και γνωστές συνθέσεις. Απο το 2008 πραγματοποίησε συναυλίες παρουσιάζοντας την καινούργια ακυκλοφόρητη του δουλειά. Εμφανίστηκε επίσης παίζοντας ζωντανά σε θεατρικές παραστάσεις. Πήρε μέρος σε διάφορες συναυλίες στο εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία).
Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του:

http://www.vangeliskontopoulos.com/

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κάποιοι ούτε τα φώτα μπορούν να σβήσουν σωστά. Πιστεύει κανένας ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι σαν αυτό το πάρκο;
Πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να το σκεφτούν;
Σε 2 κεντρικούς δρόμους δεν κατάφεραν να κλε΄'ισουν όλα τα φώτα!
Φανατστείτε λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

ανοιξε ο δρόμος στους νέους , αν τον νοιώθουν κλειστό ,ας προαπαθήσουν να τον διεκδικήσουν , δυναμικά , και να υολοποιήσουν τα οράμα τα τους , ΝΕΟΙ σε σας ανήκει το κάθε οραμα , η κάθε ΙΔΕΑ λλά προπάντων η δυνατότητα , αρκεί να υπάρχει θέληση,εγω ζώ με την ελπίδα
να δώ να υλοποπιείται το υπέροχο σχεδιο ανάπλασης ( έτοιμο και πληρωμένο)του Κέντρου της Πόλης μας ,που τόσο πολεμήθηκε ,οι πάροδοι που έγιναν μας δείχνουν τι πρόκειται να γίνει ,
να δώ τον περιφερειακο περιπατητικο δρόμο απο αγιο νεκτάριο Πυργου . ΒΙΠΕ , Παλαιά Σφαγεία , παράλληλα με τον σιδηρόδρομο , να καταλήγει στο Σάκκο,στην ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ
να δώ την αξιοποίηση του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
του παλαιου ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ , ΧΕΙΜΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΆΚΙΑ , (αν έμεινε κανΆνα )
την αξιοποίηση του πρωην στρατοπεδου Σταθατου ,(οχι μολις δούμε άδειο οικόπεδο το γεμίζουμε τσιμέντο )
την αξιοποίηση Στρατοπέδου ΕΜΑ , αξιοποίηση των ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
την αξιοποίηση του ελευθερου χωρου
στην Νοτια Είσοδο της Πόλης
την Αξιοποίηση του Αη Γιώργη Λεπτής,
του ΠΆΡΚΟΥ της Δοξηπάρας , ειναι ετοιο συντήρησει θέλει
το ΠΆΡΚΟ στο Κρυονερι Νεοχωριου
ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΊΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ , και οχι στον Σάκκο,
και τέλος η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
πως καταλαβαίνετε υπάρχουν ΄τοσα πολλά να κάνεις αν έχεις θέληση , τα χρήματα πάντα υπάρχουν.ΝΕΟΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
εγω δεν τα καταφερα
Γιάννης Σταματόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ!!!!!ΣΕ ΕΙΧΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!! ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΕΣ!!
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ, Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΙΝΗΤΟΙ

Makiaveli είπε...

Κε Γιάννη,

να σας ευχαριστήσω καταρχήν που με τιμήσατε με σχόλιο σας στο ιστολόγιο μου και μάλιστα επώνυμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια λόγω της "ορμής" που λογικά τους διακρίνει λόγω ηλικίας. Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι το βέλτιστο αποτέλεσμα έρχεται όταν η ορμή αυτή συνδυάζεται με την πολύτιμη εμπειρία των "παλιών".

Στις μέρες που ζούμε, ένα από τα αγαθά που σπάνια διακρίνει όσους έχουν ασχοληθεί ή συνεχίζουν να ασχολούνται με την πολιτική - ειδικά στη χώρα μας - είναι η μετριοπάθεια. Το σχόλιο σας και μόνο ("εγώ δεν τα κατάφερα") δείχνει ότι εσείς αποτελείτε εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω μαζί σας. Αν και ανήκω σε διαφορετικό πολιτικό (ιδεολογικό) χώρο, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως επί των ημερών της δικής σας Δημοτικής ομάδας, με επικεφαλή τον κο Παπαιωάννου και με την οποία διατελέσατε και αντιδήμαρχος, δεν ήταν λίγα τα έργα που υλοποιήθηκαν και σίγουρα δεν ήταν λίγο το πάθος που επιδείξατε οι περισσότεροι από εσάς. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, τα καταφέρατε μια χαρά οπότε και είναι κρίμα να απαξιώνετε την προσωπική (ή ομαδική) σας προσπάθεια.

Και πάλι συγχαρητήρια για την σπάνια μετριοπάθειά σας.

Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Μ.Μ. θελω να προσθεσω στον τιτλο '' Οταν υπαρχει εκταση(αυτο ειναι το πιο σιγουρο και ειναι τζαμπα), διαθεση ( και διαθεση υπαρχει και ιδεες υπαρχουν), 'καλη μελετη' (πιστευω μια και εισαι του 'χωρου' καταλαβαινεις τι εννοω, χωρις καλη τεχνικη μελετη τιποτα δεν μπορει να 'ευδοκιμησει') και ....
ΧΡΗΜΑ (ειναι αυτο που παντα λειπει αλλα και οταν το εχεις υπαρχουν τοσα πραγματα που εχουν αμεση προτεραιοτητα, που πραγματικα εαν εχεις να διαχειριστεις ενα ΔΗΜΟ, δεν ξερω εαν θα επελεγες αυτο που προτινεις η κατι αλλο).

δυο σκεψεις στο
'εγω δεν τα καταφερα'

κατ'αρχην ειναι πολυ σπανιο σε πολιτικο να πει αυτα τα λογια ,και μπραβο σ'αυτον που το εγραψε.

βεβαια μεγαλυτερη αξια εχει οταν ειπωθει απο ενα πολιτικο 'εν ενεργεια ', σαφως και δεν χανει την αξια του και τωρα.
οταν κανεις τον προσωπικο σου απολογισμο, ερθεις σε κατασταση 'περισυλλογης' και μακρυα απο την καθημερινοτητα των θεματων που διαχειριστηκες, τοτε γινεται η 'αποκαλυψη' βλεπεις καλυτερα, περισσοτερα και πιο καθαρα.
ειναι βεβαιο οτι λαθη, παραληψεις, κακη εκτιμηση προβληματων εγιναν,
και θα γινονται παντα, φθανει να μην υπαρχει 'προθεση'.

νομιζω οτι στον 'εγω δεν τα καταφερα' αξιζει να 'υπογραφει' με το 'εκανα οτι μπορουσα'.

δεν πρεπει να ξεχναμε ποιες ειναι οι συνθηκες κατω απο τις οποιες καλειται μια δημοτικη αρχη να διαχειριστει 'πραγματα'.

οικονομικη κατασταση,αλλο να εισαι στο ξεκινημα ενος ΚΠΣ, αλλο να εισαι στην 'μεση' οταν ο προηγουμενος πηρε την κρεμα, και αλλο στο τελος, οπου γινεται ενας πανικος για να απορροφηθουν κονδυλια.

προγραμματα που παιζουν στην διαρκεια μιας θητειας, εαν δεν εχεις ετοιμοτητα, ή τον τροπο να δειξεις καλα ανακλαστικα ειναι βεβαιο οτι δεν θα κανεις τιποτα.

οραμα, τι σκεπτεσαι, πως φανταζεσαι την πολη σου, και ενα μηχανισμο( δημοτικοι συμβουλοι,εξωτερικοι συνεργατες, τεχνικη υπηρεσια ...) να μπορεις να μοιραστεις το 'οραμα', μοιραια θα αποτυχεις.
ευχαριστω για την φιλοξενια, για την ευκαιρια που μου δοθηκε να εκφρασω δυο τρεις ανακατεμενες σκεψεις.
n.m.

Ανώνυμος είπε...

Προς υπεύθυνους πολιτιστικών του Δήμου Ορεστιάδας. Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ,ο δήμος κάνει εκδήλωση στο πολιτιστικό πολύκεντρο. ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους μικρούς μαθητές του δημοτικού ΓΙΑ την ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ένα (1) ΕΥΡΩ .Όχι βέβαια με το λεωφορείο του δήμου ,εκείνο είναι μονίμως παροπλισμένο, αλλά χρησιμοποιώντας το αστικό του ΚΤΕΛ. OΧΙ ΔΩΡΕΆΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ-ΜΑΘΗΤΈΣ αλλά επί χρήμασι. ΜΗ ξεχνάμε ότι ,έχουμε δήμαρχο ΔΑΣΚΑΛΟ. Ντροπή και πάλι ντροπή

Makiaveli είπε...

Θα σας παρακαλούσα (για ακόμα μια φορά) να σεβαστείτε την επιθυμία μου να μην υπάρχουν υβριστικοί ή υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί στα σχόλια σας διότι δεν θα δημοσιεύονται, σε όποιον κι αν απευθύνονται. Ζητώ συγνώμη για την "λογοκρισία" αλλά δύο σχόλια δεν έχουν δημοσιευθεί για τον παραπάνω λόγο.

Ευχαριστώ

alkioni είπε...

Αγαπητέ Makiaveli, η ανάρτηση σου ως επιλογή και ιδέα είναι αυτό που θα λέγαμε ότι «όταν αγαπάς και νοιάζεσαι για την πόλη σου οραματίζεσαι, ψάχνεσαι , ενθουσιάζεσαι, παθιάζεσαι και ακόμα ακόμα μπαίνεις και σε διαδικασίες να δεις αν αυτό πραγματικά μπορεί να συμβεί και πως!»
Η ιδέα ενός τέτοιου πάρκου είναι πραγματικά υπέροχη. Και μόνο που φανταζόμαστε τη δημιουργία και υλοποίηση του στην πόλη ή την περιοχή μας, μας εξιτάρει και μας ενθουσιάζει.
Τώρα γιατί με δυσκολεύει να μπω στο στοχασμό μιας τέτοιας κίνησης, εμπεριέχει πολλές παραμέτρους! Ίσως γιατί είναι πολλές οι παράμετροι υλοποίησης μιας τέτοιας ιδέας τη στιγμή που σαφώς και είναι εν δυνάμει υλοποιήσιμη. Ίσως γιατί η σειρά προτεραιοτήτων για κάτι τέτοιο θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο, προσπάθεια, υπομονή και άρτιο σχεδιασμό δράσεων πριν καν το σχεδιασμό και τον προσδιορισμό των ακριβών στοιχείων μιας τέτοιας μελέτης.
Απαιτεί τη συγκρότηση μιας σειράς δυναμικών κινήσεων και παρεμβάσεων ώστε αυτό που θα στηθεί να διαθέτει τις αρτιότερες προδιαγραφές και όχι μόνο μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα τεμαχίζεται αναλόγως των οικονομικών φάσεων αυτών που θα τη χρηματοδοτήσουν.
Πιστεύω ότι αυτό που προτείνεις είναι πολύ πιο κοντά στην υλοποίησή του από το ίδιο το κράτος στα πλαίσια μιας διακρατικής συνεργασίας και προώθησης των σχέσεων των τριών γειτονικών κρατών ή από έναν «ιδιώτη» - εταιρεία παρά από ένα Δήμο. Γνωρίζουμε οι περισσότεροι από μας πως τα πλαίσια που ένας Δήμος κινείται είναι πολύ στενά για να καλύψουν μια τόσο μεγάλη σε κάθε επίπεδο δράση!

Από την άλλη πλευρά νομίζω ότι μερικές φορές εστιάζοντας το βλέμμα μας σε κάτι τόσο «απαιτητικό» καθ΄ όλα όμως υπέροχο, είναι λιγάκι σαν να προσπαθούμε να αποδράσουμε από τα μικρά που μας βασανίζουν και δεν μπορούμε να τα σταθεροποιήσουμε.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι παύουμε να κοιτάμε μπροστά! Η ισορροπία αυτών των δύο είναι και η εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού για την εξέλιξη μιας πόλης.

Το σχόλιο του Γιάννη του Σταματόπουλου είναι μια πρότυπη λίστα επιλογών - δράσεων στην πόλη που πραγματικά κάποια στιγμή αν φθάσουμε στο σημείο να ολοκληρωθούν θα έχουμε παραδώσει στους κατοίκους της πόλης μας επιλογές που θα πλουτίσουν σημαντικά κάθε επιθυμία αναψυχής, διασκέδασης και απόλαυσης. Και είναι πραγματικά δράσεις που έχουν περάσει ένα πρώτο στάδιο προσέγγισης και ωρίμανσης και αναμένουν το ενδιαφέρον Δημοτικής, Νομαρχιακής, Περιφερειακής και Κρατικής προσοχής για να υλοποιηθούν άμεσα με άμεσα αποτελέσματα και οφέλη για την πόλη.
Η δική μου άποψη θα ήταν όλοι μαζί σαν Δημότες και η Δημοτική αρχή με τουε Δημοτικούς άρχοντες, μαζί και οι βουλευτές του νομού μας όπως και ο καθένας που έχει πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης να αγωνιστούμε για να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι δράσεις. Αυτές θα προσδώσουν στην πόλη μας επιλογές και χαρακτήρα παράλληλα με τη δύναμη και την εμπειρία στο να κινηθούμε δυνατότεροι και δυναμικότερα προς την υλοποίηση μεγαλύτερων και σημαντικότερων δράσεων όπως η πρόταση σου, που μας ταξίδεψε στην πόλη που όλοι θα θέλαμε να αναπτύξουμε αργά σταθερά και με αγάπη για μας τους ίδιους, τα παιδιά μας και το μέλλον της.

Ανώνυμος είπε...

Από έγκυρη πηγή( από έναν από τους 4) πληροφορήθηκα ότι το σκέφτονται σοβαρά να επιστρέψουν στην ομάδα του Μουζά, επειδή:

1.Διακόπτει τη στήριξη που παρείχε ως τώρα στην ανωτέρω ομάδα ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας.

2.Προσχωρούν στην ομάδα Μουζά ο κ. Παπαϊωάννου με τον κ. Κυργιάννη και.ο κ. Τζότζολας Γρηγόρης με 3 ακόμα συμβούλους του.

3. Δεν θα ήθελαν να μείνουν απέξω από αυτήν την μεγάλη ομάδα που δημιουργείται για το καλό της πόλης.


“ all right “