Εδώ ο κόσμος καίγεται...

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας εμφανίζει εικόνα ασθενούς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Οι θεατές του έργου - οι δημότες - παρακολουθούν αποσβολωμένοι σαν να μην πιστεύουν στα αυτιά και τα μάτια τους.
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που μετατρέπονται σε πεδία μάχης, με βολές και πυρά ενθεν και ένθεν, με διάφορους στόχους, κάτω απο διαφορετικούς σκοπούς και με μέσα που δεν "αγιάζονται" με τίποτα. Με αποκορύφωμα την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι παραπάνω από σαφές ότι η μπάλα έχει χαθεί...



Η συμπολίτευση δείχνει συνεχή σημάδια διάλυσης με τάση αυτά να αυξηθούν, τόσο ως προς τον αριθμό όσο και ως προς την έντασή τους. Τα χτυπήματα από και προς το εσωτερικό της συνεχώς πληθαίνουν. Εικόνες διάσπασης και μαρασμού. Συρρικνωμένη και αναγκασμένη να κινείται συνεχώς σε στενά πλαίσια που επιβάλλει η έλλειψη αυτοδυναμίας, ασχολείται περισσότερο με την σκακιέρα παρά με την ουσία. Αποκορύφωμα η έκφραση του Δημάρχου ότι μπορεί στο τέλος να μείνει μόνος του ή ακόμα και ο Δήμος να μείνει χωρίς αυτον...

Η αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη εξαρχής τις διασπαστικές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της συμπολίτευσης, προσπαθεί εναγωνίως να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος την δημοτική αρχή. Μέσα σε ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που μέχρι πρότινος αποτελούσαν θανάσιμους εχθρούς και μέ διασπαστικές τάσεις να υπάρχουν έντονες στο εσωτερικό της αλλά να κρύβονται επιμελώς, ασχολείται σχεδον αποκλειστικά με ένα αέναο κυνήγι μαγισσών, μακριά απο ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.



Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης - σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί - οι δημότες αδιαφορούν πλήρως για το αν έγινε με νομότυπο τρόπο η εκλογή των προέδρων, των επιτροπών και των εκπροσώπων, αηδιάζουν με τα παιχνίδια σας, διασκεδάζουν με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε και ντρέπονται για τον ευτελισμό των συνεδριάσεων σας. Σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που παντού αλλά ειδικά στην περιοχή μας χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας, που απαιτούνται βασικά έργα υποδομής, που εκλείπουν τα έργα πνοής και ανάπτυξης και που αναζητούνται ιδέες και σωστή οργάνωση εσείς αναλίσκετε πολύτιμο χρόνο εις βάρος του Δήμου αντί προς όφελός του.

Αδιαμφισβήτητα, όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, διαθέτετε την εμπειρία που απαιτείται για να δώσετε ώθηση στο Δήμο. Επίσης διαθέτετε και τις ικανότητες και αυτό έχει αποδειχθεί ακόμα και μέσα από τα λάθη του καθενός σας. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσετε ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος σας για το καλό αυτών που σας εξέλεξαν στις θέσεις σας, όποιες και να'ναι αυτές. Ρόλος της συμπολίτευσης είναι να παράγει έργο. Ρόλος της αντιπολίτευσης είναι μεν να ελέγχει αλλά και να προβάλλει συνεχώς εναλλακτικές προτάσεις.

Επιτέλους αναθεωρείστε τη στάση σας, για το καλό το δικό σας αλλά πάνω από όλα για το καλό αυτού του τόπου...