Οι άρχοντες του δαχτυλιδιού

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009


«Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει: α) να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό β) να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης γ) να είναι δημοκρατικά οργανωμένα»

Κων/νος Καραμανλής, Χαλκιδική 1977



 Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, λίγο πριν από τη αξιολάτρευτη σειρά «Τόλμη και Γοητεία» της ΕΤ3, εκεί γύρω στις 8.00μμ, να παρακολουθούμε σε κάθε τηλεοπτικό κανάλι τους Παπακωσταίους και τους Γιαννομανώληδες να σκοτώνονται για το «καλό» του ρημαδιασμένου κόμματος της πάλαι ποτέ μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Ο κάθε τυχάρπαστος βολευτάκος, ο κάθε μισθοφόρος δημοσιογράφος, ο κάθε αποτυχημένος ομαδάρχης ξέρει τι έφταιξε, ξέρει πώς να το διορθώσει και τέλος, ξέρει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία αλλά φυσικά «δεν είναι ακόμα η ώρα» να το αποκαλύψει.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έχουν γίνει. Στις 7/11 Συνέδριο. Ο χορός έχει ήδη ξεκινήσει. Εν τούτοις, οι υποψήφιοι «υποψήφιοι» με ύφος Κάλχα εκστομίζουν καθημερινά χρησμούς απλά για το ποια θα ήταν η θέση τους σε περίπτωση που έβαζαν υποψηφιότητα, χωρίς όμως να βάζουν! Η Ντόρα η εξερευνήτρια θέλει να εξαργυρώσει την πολιτική στάση του καλού κοριτσιού όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν την αφήνουν. Ο μικρός Αντωνάκης, πιστεύοντας ότι έχει αυτοτιμωρηθεί αρκετά στην πολιτική εξορία του παρελθόντος έρχεται να διεκδικήσει αυτά που έχασε παλιά από μαλακία του. Ο κομψότατος Μήτσος θέλει να προβάρει το καινούργιο κουστουμάκι Ralph Lauren αλλά δεν βρίσκει κατάλληλο κοινό. Ο Βαγγέλης και ο Κωστής βρίσκονται σε σύγχυση μεταξύ του να το τολμήσουν ή απλά να κάνουν τους λαγούς της εξερευνήτριας. Τέλος, ο cowboy Πανίκας θέλει εκλογές με μεγάλο κοινό γιατί το…άλογο του δεν χωράει να παρκάρει στο Ειρήνης & Φιλίας.

Στην αντίπερα όχθη,  το «πολιτικό μας κεφάλαιο» ο Καραμανλής, «νίπτει τας χείρας του» δηλώνοντας ότι στις 8 του μηνός αυτός φεύγει και ότι το συνέδριο θα διαρκέσει μονο μια μέρα, ίσα ίσα για την εκλογή, αποφεύγοντας (ορθά) να δώσει γραμμή ή δαχτυλίδι – μονόπετρο σε γυναίκα, ασημένιο σε άντρα. Κάποιες φωνές, βοώντος εν τη ερήμω, ουρλιάζουν ότι χρειάζεται ιδεολογική συζήτηση, ότι απαιτείται ανάλυση των αιτιών της ήττας, ότι επιβάλλεται επανακαθορισμός και επαναχάραξη πορείας για επαφή με την κοινωνία. Μάταια…






Κύριοι - εκλεγμένοι και μη - εκπρόσωποι του κόμματος, εσείς που μας κάνετε καθημερινά να ντρεπόμαστε ολοένα και περισσότερο, εσείς που έχετε καταντήσει την μεγάλη αυτή φιλελεύθερη παράταξη να μοιάζει με καράβι έρμαιο στα κύματα έτοιμο να βουλιάξει, σας πληροφορούμε πως:


Αδιαφορούμε για την εκλογή αν πρόκειται να γίνει μέσα από συμβιβασμούς, μέσα από χρησιμοποίηση «λαγών», μέσα από στημένες διαιτησίες. Χεστήκαμε για τα γκάλοπ σας αν δεν μας πείτε τι πρεσβεύετε, τι πολιτική θα ακολουθήσετε, πως και με ποιους. Απαξιώνουμε τις αγίες τριάδες και τετράδες σας αν δηλώνετε δημόσια ότι εγγυάστε την ενότητα και λίγο αργότερα βάζετε τα παπαγαλάκια σας να απειλούν με διάσπαση αν δεν γίνει το δικό σας. Αν θέλετε να πάρετε ψήφους από αριστερά και δεν μπορείτε, πάρτε τον Λέτο. Αν θέλετε από δεξιά υπάρχει ο Γκαλέτι. Μαζευτείτε από τα κανάλια και πάρτε χαμπάρι ότι το κόμμα αυτό ΔΕΝ είναι δικό σας. Είναι δικό μας. Ηταν πάντα.
 

Αρχοντες του δαχτυλιδιού, σοβαρευτείτε ή αλλιώς ξεκουμπιστείτε…

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω...τα είπες όλα

Πληγωμένος Νεοδημοκράτης

Clio είπε...

Εδώ φίλε makiaveli, ακόμα "λαμβάνουν το μήνυμα των ευρωεκλογών". Όταν πάρουν χαμπάρι ότι έχασαν διότι κανένα μήνυμα δεν ελήφθη, θα είναι ήδη εκλεγμένος ο νέος πρόεδρος! Κι όταν πάρουν χαμπάρι ότι ότι άλλαξαν Αρχηγό, θα έχουμε Δημοτικές..κ.ο.κ..
Καλά κρασιά!!!
Την Επανίδρυση που έλεγε ο απερχόμενος, οι ίδιοι την χρειάζονται!!
Πολύ καλή η περιγραφή σου!!

http://skitso.biz/index/-oct-6-2009-8-19-02-pm-2

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι οι "άρχοντες" πολλοί και το "δαχτυλίδι" ένα που καθένας το θέλει για τον εαυτό του. Νομίζω ότι τα πάντα θα κριθούν μπροστά στη φωτιά του "βουνού του χαμού"!!!

Makiaveli είπε...

-Clio πολύ φοβαμαι οτι δεν αρκει η επανίδρυση πλέον...μάλλον reboot χρειάζονται

-Φίλε ανωνυμε, αρκει να μην τους κάψει η φωτιά του "βουνού" γιατί εκεί το πάνε

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τις, όχι τόσο συνηθισμένες , περιπτώσεις , στην χώρα μας ,που μια κυβέρνηση φεύγει με τόσο ταπεινωτικό τρόπο. Πήγαμε σε πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Κατέρρευσε ο μύθος πως κανείς δεν κάνει πρόωρες εκλογές για τις χάσει. Πολλά στελέχη τις κυβερνήσεως και των οργάνων...
του κόμματος καταψηφίστηκαν από τους οπαδούς του και δεν εκλέχθηκαν. Αυτό κι αν είναι αποδοκιμασία... Αρκετοί από αυτούς εγκαταλείπουν την πολιτική , μερικοί πρόωρα. Ο ίδιος ο αρχηγός φέρεται να αποχωρεί στο άνθος της πολιτικής του ηλικίας. Ο πρώτος του ψηφοδελτίου επικρατείας, δηλαδή ο σίγουρος να εκλεγεί και άρα να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία, αποχωρεί της πολιτικής!!
Ο Κώστας Μητσοτάκης πριν από 3 χρόνια ,περίπου, είχε πει ότι όταν ήταν πρωθυπουργός πήγαινε στο γραφείο του στις 6 πμ και έφευγε το βράδυ. Αυτό σε αντίθεση με τον αποχωρήσαντα πρωθυπουργό που ελάχιστα απασχολείτο. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης είπε ,χθες ακόμα, ότι επί Κων/νου Καραμανλή (θείου) οι υπουργοί "νιώθαμε" την ανάσα του πρωθυπουργού στο σβέρκο μας καθημερινά, ενώ τώρα....!!!
Δηλαδή όλοι γνώριζαν την ανεπάρκεια του Κώστα και αντί να τον αντικαταστήσουν , ως μεγάλη συντηρητική παράταξη, με άλλον ικανό, μιλούσαν για το "πολιτικό κεφάλαιο" Καραμανλή. Ακόμα και τώρα ο Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει τον Κώστα πολιτικό ογκόλιθο.
Ας μην ψάχνουν αλλού τα αίτια της ήττας.

troktiko

Dioskouros είπε...

Οποια και να ειναι η διαδικασια το σιγουρο ειναι οτι για αλλη μια φορα θα ακολουθησουμε το γνωστό:

"τη γραμμή σου και αει...κοιμήσου"

αυτό δεν φοβάσαι σύντροφε μακιαβελι?

Calchas είπε...

Η εξερευνήτρια λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Το έκτακτο συνέδριο έχει 75% Καραμανλικούς... την περιμένουν πως και πως στη γωνία...

Andreas42 είπε...

Calcha αυτο που δεν λαμβάνεις υπόψιν είναι οτι το 75% των "καραμανλικών" γνωρίζει ότι η υπουργός που στήριξε τον Καραμανλή 100% είναι η Ντόρα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτο το παραδέχθηκε πολλές φορές ο Καραμανλής (πχ στον Χ''νικολάου). Εκτος αυτού, είναι γνωστό ότι θα γινουν και οι απαραίτητες "κολοτούμπες" γιατί όλοι θέλουνε να πάνε με το ρεύμα του νικητή και προς στιγμήν το ρεύμα ευνοεί τους..εξερευνητές.

Dioskouros είπε...

Ανδρέα αν κάνουν το λάθος στη ΝΔ και βγάλουν την κόρη Μητσοτάκη, θα κυνηγάνε το 30%...

τώρα, όσο για το ποιός στάθηκε στον Καραμανλή και το ποιός του έσκαψε το λάκο, ευτυχώς ο κόσμος το κατάλαβε...

Calchas είπε...

Ανδρέα, πρόσθετα σε ότι είπε ο Διόσκουρος, η παράταξη θέλει ένα ηγέτη που να μπορει να επιστρέψει οπαδούς και απο την Δεξιά και απο το Κέντρο, όχι μονο απο τη μία μεριά. Καλός ο φιλελευθερισμός του Μητσοτακέικου, αλλά ίσως δεν είναι ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ΝΔ. Εκτός αν είναι να πάρει το ΛΑΟΣ 15%

Makiaveli είπε...

Διόσκουρε και Κάλχα (είδες, σε μνημόνεύσα στην ανάρτηση!),

εγώ συμφωνώ με τον Ανδρέα. Ασχετα με το αν το έκανε για ευνόητους λόγους (δεν είχε και άλλη επιλογή αν ήθελε να παίξει έξυπνα), ωστόσο τον στήριξε όσο κανένας άλλος από τους υποψηφίους "υποψηφίους".
Αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια, ο ακατανόμαστος δεν βγήκε ούτε μια φορά σε "παράθυρο" να στηρίξει τις επιλογές Καραμανλή.

Επίσης, δεν γνωρίζω αν η ΝΔ θα πέσει στο 30% με την Ντόρα αλλά αυτό που έχει γραφτεί είναι ότι επί Μητσοτάκη το χαμηλότερο ποσοστό ήταν 39,4% και μάλιστα - όπως και φέτος - με κόμμα του 5% στα δεξιά μας.
Περιττό να σου πω τι θα γινόταν αν παίρναμε και τώρα 39,4% ....

Dioskouros είπε...

Οτι και να λέτε, θεωρώ ότι το Μητσοτακέικο δεν χαίρει της εκτίμησης των Νεοδημοκρατών και απόδειξη αυτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ο κοσμος τον έστειλε σπιτι του γρηγορα παρόλο που οι συνθηκες ηταν ευνοικές για αυτον (Αντρέας μισοπεθαμένος, Μιμή να ταιζει, σκάνδαλα). Και σταματηστε το τροπαρι με τον Σαμαρά.

Οσο για την ντορούλα είναι παμπόνηρη και ήξερε οτι έπρεπε να το παιξει στηριγμα στον Κωστα...
Πίσω όμως από τις κουρτίνες....??

Makiaveli είπε...

Διόσκουρε, ο Μητσοτάκης πολεμήθηκε μετά μανίας το 93 και για αυτό έπεσε. Αν στην ρηξικελευθη πολιτική του, την οποία ο κόσμος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να δεχθεί, προσθέσεις και την προδοσία του ακατανόμαστου τότε έχεις όλες τις αιτίες.

Ανώνυμος είπε...

εγω σας το έλεγα απο τότε ,που τον πήρατε για διώξει τον Ανδρέα ,τα κατάφερε αλλά μονο με ραδιουργίες ,η αγία οικογένεια θα διαλύσει το κόμμα σας , ακόμη τον ακουλουθούν τα γεγονότα της προδοσίας του 1965 , οι νέοι φυσικά δεν μπορούν να καταλάβουν ,μπορούν όμως να μάθουν αν ανατρέξουν στα γεγονότα του 1965, η Ντόρα είναι ακριβώς ίδια με τον ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ , νομίζεται οτι τυχαία δίνονται οι χαρακτηρισμοί , για τους 3 διεκδικητές , την μια ήδη την χαρακτηρισα , οι δυο άλλοι ο Δημήτρης και ο Αντώνης μεχρι πριν 3 χρόνια τους αποκαλούσατε προδότες , αλήθεια πως μπορεί ένας προδότης να σας σώσει , άρα μένει ο γελοίος ο Πανάγος, ο Ζορό , απορώ με όλους εσας που τους δώσατε την ευκαρία να σωθούν και σας ξευτέλησαν , κάντε κάτι αντιδράστε , κινηθήτε ,που θα πάτε με αυτούς ,υπάρχουν πολλά αξιόλογα πρόσωπα που μπορούν να σας ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη, μην ξεχνάτε οι ανατροπές γίνονται απο τον κυρίαρχο ΛΑΟ,ΕΣΑΣ.

Calchas είπε...

Ρε παιδιά αν η εξερευνήτρια στήριζε πραγματικά τον Καραμανλή, τότε δεν θα είχε στήσει από καιρό το σύστημα που έχει στήσει με τα ΜΜΕ, δεν είναι έτσι?

Στο payroll της υπάρχουν και υπάρχουν "πελάτες" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης..

Andreas42 είπε...

Ποιό συστημα έφτιαξε η Ντόρα ρε συ Κάλχα? Μήπως εννοείς τον Κύρτσο? Μήπως τον Θέμο ή τον Μάκη? Μήπως τον Τράγκα ή τον Βγενόπουλο??

Ολοι τους με πάθος προσπαθούν να τη φάνε ζωντανή ενώ στον αντιποδα δεν υπάρχει κανενας να την υποστηρίζει με την ίδια ένταση. Εκτός αν θέλεις να μας πεις οτι ο Χατζηνικολάου ανήκει το payroll της, γιατι είναι ο μονος που κραταει μια σταση υπερ της αλλά και πάλι πολύ διακριτική.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνας έχει "ευαίσθητο" χαρακτήρα. Αν όντως υπήρχε προδοσία από τον Σαμαρά τότε αυτό θα λειτουργούσε σαν πλεονεκτημα για τον Μητσοτάκη και δεν τον γκρεμοτσάκιζε

Makiaveli είπε...

Το '93 είχαμε καθαρή προδοσία και ανατροπή. Με 150 μπορεί να στέκεται θεωρητικά κυβέρνηση αλλά δεν μπορεί να νομοθετήσει.

Σε κάθε περίπτωση, δεν δέχομαι για τιμητή της ενότητας οποιονδήποτε έχει φροντίσει (και καταφέρει!) για τη υπονόμευσή της στο παρελθόν.

Η επιλογή είναι μία, ξεκάθαρα...

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η ΝΔ πρέπει να βρει την χαμένη της ταυτότητα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 1981 Η ΝΔ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.....(ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΜΕ ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ-ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ-ΜΟΥΖΑ)...........
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΙΑ..ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΤΥΜΠΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΚΕΔΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ "ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ!!!
Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ.
ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΜΟΥΖΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ,ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΕ ΒΓΑΛΑΝΕ,,,ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ!!!!
.....ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΦΙΛΟ" ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ...ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ,,ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΣ!!!

Clio είπε...

Κατάλαβες γιατί δε θα πάμε μπροστά σ αυτή την πόλη makiaveli? Για τους παραπάνω ακριβώς λόγους.. Για τη φαγωμάρα του Γαλάζιου και τους πράσινου. Και για την κακία και το μίσος που αναβλύζει ανώνυμα! Όταν καταλάβουμε όλοι μας, ότι στηρίζουμε κάποιον για το καλό της πόλης κι όχι για το χρώμα του, ίσως κάποτε να προχωρήσει κι αυτή η ριμάδα κοινωνία. Και μην ξεχνάτε αγαπητοί συμπολίτες, ότι κάποια στιγμή, όλοι μας στηρίξαμε ανθρώπους που πιθανόν να απογοήτευσαν.. Και μας που τους στηρίξαμε και όλους τους υπόλοιπους.. Πρέπει να κατηγορηθούμε γι αυτό?

Makiaveli είπε...

Συμφωνούμε Clio. Τα κόμματα δεν θα έπρεπε να έχουν καμία σχέση με τις Δημοτικές εκλογές. Στην διαχείριση τοπικών θεμάτων δεν παίζουν κανένα ρόλο οι ιδεολογικές διαφορές ή οι προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής. Αυτό μάλιστα το έχουν παραδεχθεί και τα περισσότερα κόμματα - αν όχι όλα - αλλά διστάζουν να το εφαρμόζουν στην πράξη. Ο διαχωρισμός σε μπλε και πράσινους στις Δημοτικές εκλογές εξυπηρετεί μόνο την εμφάνιση του "μπλε" ή "πράσινου" χάρτη της Ελλάδας το βράδυ των εκλογών, για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους.

Ανθρωποι ικανοί με όρεξη και διάθεση για δουλειά υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Η ενδεχόμενη κομματική τους προέλευση δεν θα έπρεπε να στέκεται τροχοπέδη στην συνύπαρξή τους σε κοινο ψηφοδέλτιο.

Μακάρι κάποτε να εφαρμοστεί ενιαίο ψηφοδέλτιο για να εκλέγονται οι καλύτεροι, ανεξάρτητα από το αν είναι μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, πορτοκαλί ή μωβ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βγαίνει άκρη με τη Ν.Δ. Μπάχαλο. Ο Ζαγορίτης τρίβει τα χέρια του. Είναι από αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα παραμονής υπέρ του Καραμανλή. Η Ντόρα διαχειρίζεται την υπεροχή της σε γκάλοπ και στελέχη, αλλά η εικόνα που βγαίνει είναι η εικόνα διάλυσης. Ο Σαμαράς καταθέτει προτάσεις να μην υπογράψουν οι βουλευτές (αν είναι δυνατόν!) και ο Αβραμόπουλος το παίζει πασπαρτού μήπως και του κάτσει η δεύτερη θέση. Μέσα σε όλα αυτά ο Πανίκας πανηγυρίζει. Η μπαχαλοποίηση και η γελοιοποίηση τον βοηθά σε όλα. Καφενείο η Ρηγίλλης!

fimotro

Phaethon είπε...

Ναι, να ματώσουν και να γελιοποιηθούν και να απομυθοποιηθούν!! Μόνον έτσι θα μπορέσουν να ξαναγεννηθούν!!

Αλλά όχι τηλεοπτικά... και όχι εικονικά! Και όχι "χάριν εντυπωσιασμόύ", και όχι για τις "σκοπιμότητες"...

Μόνο αν στ' αλήθεια διαφωνήσουν, συζητήσουν, επιχειρηματολογήσουν, θα μπορέσουν να συνθέσουν! Αλλά κεκλισμένων των θυρών! Σαν μια καλή οικογένεια! Τα εν οίκω μη εν δήμω..

Προς το παρόν,όμως, το μόνο που κάνουν είναι καλλιστεία.. και πόζες μπροστά στην κάμερα! Έτσι, δεν βγαίνει αρχηγός.. έτσι μπορούνε να βγάλουνε μόνο Σταρ Ελλάς!!! κι εκείνο, αν καταφέρει και απαντήσει στην .. ερώτηση προσωπικότητας!!

'Οσο για τα τοπικά, συμφωνώ με τον Makiaveli και μάλιστα το λέω εδώ και πολλά χρόνια ότι μία κοινή λίστα με όλους τους υποψηφίους είναι το ιδανικό για τα τοπικά πράγματα!! Εκτός του ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίζονται οι καλύτεροι και μόνον αυτοί, χωρίς τους δορυφόρους τους... θα μειωθεί και η προεκλογική διχόνοια μεταξύ των πολιτών!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ CLIO
THN ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,,
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΣΑΣ ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!!!!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ!!!ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΗ CLIO TI ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΙ "ΧΡΩΜΑ" ΕΧΕΙΣ????

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,,,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΧΡΩΜΑ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ????

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΧΡΩΜΑ"
ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ,ΕΣΤΩ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!ΟΙ "ΑΧΡΩΜΟΙ"ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥΥΥΥΥΥ??????

Makiaveli είπε...

Φίλε ανώνυμε,

"ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ"

Προφανώς οι κομματικοί σου προσανατολισμοί σου απαγορεύουν να δεχτείς δύο ή περισσότερους συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές, από άτομα που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Προφανώς για σένα ύψιστη σημασία έχει να βαφτεί μπλέ ο Δήμος και για το σκοπό αυτό πρέπει οπωσδηποτε η παραταξη να έχει ένα και μοναδικό βαθυ μπλε ψηφοδέλτιο. Προφανώς κρίνεις ότι όποτε υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια προσκειμενα στη ΝΔ, ένας από τους δύο ήταν και αντάρτης (όλες τις φορές κα τη γνώμη σου?). Τέλος προφανώς για σένα η κάθοδος 2ου υποψηφίου προσκειμενου στον ίδιο χώρο σε δημοτικές εκλογές έχει την ίδια αποστατική βαρύτητα με την ανατροπη κυβέρνησης, έξι μήνες πριν τελειώσει το έργο της, την παράλληλη δημιουργία κόμματος που αποσπάει 5% απο τη ΝΔ, που φέρνει διχόνια μεταξυ των ψηφοφόρων πανελλαδικά και που καταβαραθρώνει τις ελπίδες για αρκετά χρόνια...

Δεν βλέπω καμία ομοιότητα μεταξύ μας εκτός ίσως από το ότι ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα...αν βέβεια το ψήφιζες κι εσύ όταν υπήρχε η Πολιτική Ανοιξη...

Οσο για τις "ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ" μας, ξέρεις, δεν είναι υποχρεωτικό να διαβάζεις το ιστολόγιο αυτό. Αν για σένα περιέχει φλυαρίες, μπορεις κάλλιστα να περάσεις το χρόνο σου πιο ωφέλιμα, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Στο καλό...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ CLIO!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://fimotro.blogspot.com/2009/10/blog-post_4053.html

Πλάκα θα χει!!

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Αν και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτησή σας για τα τεκταινόμενα στη Ν.Δ., δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τα πρόσωπα, γιατί δεν μου πέφτει λόγος. Εμείς περάσαμε πριν δύο χρόνια αυτή την κατάσταση και κατανοώ τους προβληματισμούς , τις πικρίες , ακόμα και τις υπερβολές στις διαφωνίες σας.
Θέλω όμως να σχολιάσω τη θέση που διατυπώθηκε για κοινό ψηφοδέλτιο σε Δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινωνίες. Διαφωνώ κάθετα, πλάγια και οριζόντια! Η αποτελεσματική λειτουργία μιας Δημοτικής , αλλά και οποιασδήποτε άλλης ομάδας εξουσίας, δεν έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο εκλογής των μελών της, αλλά με τη σαφήνεια και την στόχευση που έχουν οι πολιτικές που υιοθετούνται από τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται με οποιονδήποτε τρόπο. Αν υποθέσουμε ότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονταν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αμφιβάλει κανείς ότι θα διαμορφώνονταν πάλι ομάδες με βάση την πολιτική τους αφετηρία; Ποιοί θα ασκούσαν τότε την αντιπολίτευση, που κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της δράσης οποιασδήποτε ομάδας; Η άσκηση πολιτικής είναι εξ ορισμού η διαχείριση συγκρουόμενων συμφερόντων σε τοπικό ή ευρύτερο πεδίο. Δεν είναι διαχείριση των θεμάτων ενός εξωραϊστικού συλλόγου , αν και εκεί ακόμη εμφανίζονται πολιτικές συγκρούσεις. Οτιδήποτε αφορά λειτουργία ομάδων ενέχει την πολιτική και τις συγκρούσεις. Αυτό είναι νομοτελειακό και δεν αλλάζει.
Επομένως δε φταίνε οι πολιτικές παρατάξεις για την κακοδαιμονία, που υπάρχει στα Δημοτικά μας πράγματα βλέποντάς τες σαν θεσμικές οντότητες. Φταίει κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι αυτοί που στελεχώνουν τις πολιτικές παρατάξεις λειτουργούν ωσάν να απευθύνονται σε ΟΠΑΔΟΥΣ από τους οποίους ζητούν τη στήριξη όχι στη βάση των πολιτικών τους επιλογών , αλλά στη βάση του χρώματος της φανέλας που φορούν και φυσικά οι ψηφοφόροι σ΄ αυτή τη βάση ανταποκρίνονται. Ακόμα λοιπόν και αν όλοι οι παίκτες βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αν είναι διακριτά τα χρώματα που φορούν σε κάποιο χρόνο είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο. Γιατί λοιπόν να μη τίθενται εξ αρχής ;
Υποστηρίζω ότι οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει εξ αρχής να θέτουν στο τραπέζι τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους προτάσεις για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που θέτουν για να φαίνεται με σαφήνεια ποιών τα συμφέροντα ευνοούν και ποιών βλάπτουν. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πολιτικές αποφάσεις ποτέ δεν είναι ευχάριστες σε όλους. Η διαφοροποίηση των πολιτικών παρατάξεων θα έπρεπε να οριοθετείται από τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στα διάφορα θέματα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα είχε νόημα ο πολιτικός αγώνας , σαν μια προσπάθεια των παρατάξεων να πείσουν ότι κινούνται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλειοψηφίας με στόχο να την κατακτήσουν.
Μ΄ αυτές τις σκέψεις , αν μου επιτρέπεται να αναφερθώ και στην επικαιρότητα και στη συζήτηση που έχετε αυτήν τη περίοδο, έχουν ενδιαφέρον για όλους μας τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ στοιχεία που θα έχει η ηγετική ομάδα, που θα προκύψει στη Ν.Δ. Τα μακροβούτια από τις παρυφές του ΚΚΕ μέχρι τα δεξιά άκρα του Καρατζαφέρη αργά ή γρήγορα προκαλούν στους δύτες ασφυξία , θύμα της οποίας πιστεύω ότι είναι ήδη η σημερινή Ν.Δ. Στον τόπο μας έχουμε ανάγκη από πολιτικές δυνάμεις με σαφείς πολιτικούς προσανατολισμούς για να είναι τίμιο το πολιτικό παιχνίδι και να γνωρίζουν οι πολίτες τι ψηφίζουν και τι τους περιμένει , όταν κάνουν την επιλογή τους. Μ΄ αυτούς τους όρους εδώ θα είμαστε να διαφωνούμε πάνω σε ιδέες και θέσεις , χωρίς να προσπαθούμε να αποδείξουμε τίνων η ομάδα έχει τους περισσότερους κλέφτες, πράκτορες και δοσίλογους και τους λιγότερους «μεσσίες».

Phaethon είπε...

Και πάλι επικεντρωνόμαστε στα τοπικά. Και πιο συγκεκριμένα στον, υποθετικό πάντοτε, τρόπο εκλογής του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ενιαίας λίστας.

Θεωρώ ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις σε τοπικό επίπεδο δεν έχουν καμία ουσία και αν θέλετε και καμία θέση! Δεν νομίζω να τίθεται θέμα επιλογής πολιτικής ιδεολογίας για το αν τα πάρκα της πόλης θα είναι καθαρά ή αν θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση του κέντρου ή αν θα πρέπει να υποστηριχτούν μέσα στ πλαίσια νομιμότητας και δυνατοτήτων του δήμου οι τοπικές επιχειρήσεις! Είναι όλα τους καθαρά πρακτικά θέματα, που δεν τίθεται θέμα προσωπικών πιστεύω, εκτός από ένα αν θέλετε, αυτό της αγάπης προς τον τόπο!

Επίσης, το γεγονός ότι η σύνθεση αυτού του, υποθετικού πάντα, δημοτικού συμβουλίου θα είναι από την φύση της πολυσχιδής και "πολύχρωμη" αν προτιμάτε, οπότε η αντιπολίτευση θα είναι φυσικό επόμενο! Απλά, κατά την γνώμη μου, οι ίδιοι οι μετέχοντες θα απελευθερωθούν, αν θέλετε, και από τις λογικές των "συμμαχιών", των "αμοιβαίων υποχωρήσεων" και τελικά του "εγκλωβισμού" που ταλανίζουν όλες τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνον την δική μας!

Και τέλος, οι ψηφοφόροι όταν θα ψηφίζουν για την πόλη τους, θα έχουν ως γνώμωνα το "ποιος μπορει και θέλει να βοηθήσει την πόλη μου" και όχι το κόμμα τους!

Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι όλοι οι συνδιασμοί διαθέτουν αξιόλογα και αξιοσέβαστα στελέχη, τα οποία όμως οι ψηφοφόροι αναγκάζονται να αγνοήσουν λόγω της ύπαρξης του υπάρχοντος συστήματος, του χρωματιστού ψηφοδελτίου!

Makiaveli είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Χρήστο,

παρόλο που ιδεολογικά δεν ανήκεις στο χώρο μας (μεταγραφές για ανθρώπους σαν κι εσένα ευπρόσδεκτες!) η άποψη σου ακόμα και για τα εσωτερικά μας θέματα είναι από ευπρόσδεκτη εως ζητούμενη. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον για μας το πως βλέπει τους υποψηφίους "υποψηφίους" κάποιος "εκτός χορού", πιθανότατα χωρίς τους συναισθηματισμούς και τα βιώματα που έχουμε εμείς και που ενδεχομένως δημιουργούν παρωπίδες.

Συμφωνούμε φυσικά ότι πρωτευοντα ρόλο στη διαδικασία εκλογής αρχηγού παίζουν οι ιδεολογικοί του προσανατολισμοί που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί (το αναφέρω και στην ανάρτηση). Η "αποκάλυψη" αυτή ειναι παραπάνω απο αναγκαία, ειδικά τη στιγμή που το πολυσυλλεκτικό κόμμα μας, έχει να κάνει ουσιαστικό συνέδριο θέσεων από τη Χαλκιδική το '77 που πρωτοακούστηκε η έννοια "Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός" από τα χείλη του Ιδρυτή. Από τότε - αν θέλεις τη γνώμη μου - απλά παίζουμε με λέξεις όπως δεξιά, νεοφιλελευθερισμός, κεντροδεξιά, μεταρρυθμίσεις (η σειρά ιστορικά) με μικρές παρεκκλίσεις. Δεν έχουν τεθεί τα όρια και αυτό ίσως από φοβο μην γειρουμε δεξιά ή αριστερά...Ελπίζουμε η οριοθέτηση αυτή να γίνει τωρα με την ευκαιρία εκλογής του νεου προέδρου (οι υποψηφιοι από οτι γνωρίζω ήδη ετοιμάζουν την ιδεολογική τους πλατφόρμα).

Πέρα όμως απο την ιδεολογία κατανοείς πιστεύω ότι υπάρχουν και οι συναισθηματισμοί που μας δένουν ή μας απωθούν απο κάποιους υποψηφίους. Τον καθένα για διαφορετικούς λόγους. Για άλλους η Ντόρα είναι η κόρη του αποστάτη, για άλλους ο Σαμαράς είναι ο αποστάτης κλπ. Οι συναισθηματισμοί αυτοί παίζουν το ρόλο τους και πολλές φορές υπερβαίνουν το αν θέλουμε τον νεοφιλελευθερισμό της Ντόρας(?), την δεξιά του Σαμαρά(?) ή το "καθαρό πρόσωπο" του Αβραμό (οι ορισμοί δικοί μου-αναμένουμε την πλατφόρμα τους).

Τέλος, όσον αφορά για την τοπική αυτοδιοίκηση και το εκλογικό της συστημα, αναγνωρίζω φυσικα ότι οποιοδηποτε συστημα έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Το θέμα αυτο σιγουρα σηκώνει μεγάλη συζήτηση και μακάρι κάποια στιγμή να γινει. Πολύ επιγραμματικά, και επιπρόσθετα στα παραπάνω που αναφερθηκαν και από τον Phaethon κι εμενα (δεν αλλάζει η διαχείριση ενός δήμου αναλογα με τα πολιτικά πιστεύω) αναφέρω μόνο το μεγάλο πλεονέκτημα ενός ενιαίου ψηφοδελτίου: Μπορεί κάποιος να ψηφίσει 2+ ανθρώπους που ανηκουν σε διαφορετικούς χωρους που θεωρεί άξιους, κάτι που δεν μπορεί να κάνει με το σημερινό συστημα όταν αυτοι ανηκουν σε ψηφοδέλτια διαφορετικών παρατάξεων. Αυτα βεβαια εχουν να κανουν και με ταυτοχρονη αλλαγη του δημαρχοκεντρικού συστηματος, νοοτροπίας κλπ κλπ. Ελπίζω ολα αυτα να τα πούμε σε κάποια ανάρτηση ξεχωριστή για να τα αναλύσουμε.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Clio είπε...

Πότε μίλησα εγώ για φλυαρίες?

Calchas είπε...

Ούτε παραγγελία να το είχες Max... Ντόρα+Κοινωνικός φιλελευθερισμός πακέτο.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχεις ανοίξει σαμπάνια τώρα? :)

Makiaveli είπε...

Στην υγειά σου! :-))

Phaethon είπε...

Τους αιφνιδίασε η κυρία της παρέας και τους άφησε σύξυλους στα διαδικαστικά τους!!!

Θα έχει ενδιαφέρον από εδώ και πέρα, γιατί θα ξεχωρίσουν οι κλώσσες από τα κοκκόρια!

Makiaveli είπε...

Pffff γυναίκες....(!)

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι φίλος ή μέλος της ΝΔ μου αρέσει ο διάλογος που κάνετε. Μακάρι να μπορούσαν να συνδιαλέγονται όλοι με τέτοιο πολιτικό πολιτισμό.
Θα ήθελα βέβαια και διαφωνίες και αντίθετες απόψεις, στα πλαίσια όμως του ήθους και του ύφους των περισσοτέρων της συγκεκριμένης ανάρτησης.
Ευτυχώς ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ που συχνά πυκνά παρεμβαίνει με βρισιές, χυδαιότητες και ..... δεν πήρε μέρος. Δεν τον παίρνει εξάλλου! Τι να πεί και ποιον να βρίσει;
Πασόκοι δεν παρενέβησαν!

Ειλικρινά χαίρομαι για το διάλογό σας!
"ΠΟΛΙΤΗΣ"

Makiaveli είπε...

Nα σαι καλα φίλε Πολίτη,
τα πάντα είναι θέμα καλής διάθεσης :-)

Phaethon είπε...

Πάντως η Ντόρα ήταν η πρώτη που άνοιξε τα χαρτιά της και συμπαρέσυρε κατά την γνώμη μου και τον Αβραμόπουλο!

Επίσης, στην μικροδίνη που δημιουργήθηκε βρήκε την ευκαιρεία και ο Μεϊμαράκης να αποτινάξει τον άχαρο ρόλο που του είχαν αναθέσει.. αφού προτίστως όμως μετρήθηκαν διαθέσεις και περιθώρεια!

Οι κύριοι Σαμαράς και Ψωμιάδης είτε μούδιασαν... είτε περιμένουν και αυτοί την δική τους στιγμή αιφνιδισμού(;)

Το θέμα είναι ότι η Ντόρα ενίσχυσε το αρχηγικό προφίλ της διτά: και με την πρωτοβουλία - πρωτιά της να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της, αλλά και με το ότι αποδέχεται τελικά οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο εκλογής (της)διαλέξουν όλοι οι άλλοι ακόμα και εν τη απουσία της... εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά νικητή... αυτό που λένε, παράσταση νίκης!

Πάντως στις επόμενες 20-25 ημέρες οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και πολυμέτωπες.. τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι κρίθηκε και κανένας τους ότι προκρίθηκε...

Dioskouros είπε...

Phaethon θα μου επιτρεψεις να διαφωνήσω. Σαφώς και η Ντόρα κέρδισε κάποιες εντυπώσεις με την κίνησή της αυτή αιφνιδιάζοντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους της και βγαίνοντας έξυπνα έξω απο το κάδρο των τριών. Με τη δήλωση της όμως απέφυγε την εκλογή από τη βάση. Ετσι, σε ένα συνέδριο που σίγουρα η διαδικασία θα χαρακτηριστεί σικέ απο τους χαμένους αντιπάλους της, δεν θα αποκτήσει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή που θα της έδινε μια εκλογή από τα μέλη και αυτό ενδεχομένως να το πληρώσει ακριβά στο μέλλον.
Ουσιαστικά το αποτέλεσμα έχει κριθεί.

Phaethon είπε...

Διόσκουρε, δεν έχεις καθόλου άδικο σε όλα αυτά που λες, αλλά η επιστολή της Ντόρας στον Σιούφα επιδέχεται διπλό ανάγνωσμα.. κατά την γνώμη μου τουλάχιστον!

Από την μία "όποια νόμιμη διαδικασία προκριθεί".. και από την άλλη "σύμφωνη με το καταστατικό"...

Που σημαίνει ότι αν προκύψει νέο καταστατικό, δεν διαφωνεί...

Κοινώς έκανε μία πολύ προσεγμένη δήλωση που την καλύπτει σε κάθε περίπτωση...

..ήξεις αφίξεις, ουκ εν πολέμω θνήξεις...
..ήξεις αφίξεις ουκ, εν πολέμω θνήξεις...

Andreas42 είπε...

Διόσκουρε το "momentum" στο συνέδριο την ευνοεί, το καταστατικό την καλύπτει απόλυτα (μάλιστα δεν καλύπτει τις προτάσεις των υπόλοιπων), ακολουθεί αυτά που εξήγγειλε ο απερχόμενος πρόεδρος. Γιατί να μην κυνηγήσει το συνέδριο?

Calchas είπε...

Πάντος και μόνο που Βαρβιτσιώτης (υιός) και Κεφαλογιάννη (κόρη) προσυπογράφουν την υποψηφιότητα της Ντόρας, φαίνεται ότι όντως ο "τίτλος" έχει ήδη υπογραφεί στον συμβολαιογράφο και λείπει μόνο η μεταγραφή στο Υπ/κειο.

Makiaveli είπε...

Πρόσθεσε και τον Ζαγορίτη στο πακέτο από σήμερα και κλείνει σχεδον το Καραμανλικό μπλοκ...

Θα τους πάρει 2-3 εβδομάδες να αποφασίσουν αν θα τεθει θεμα ψηφοφορίας στο εκτακτο συνέδριο, μετά 2-3 μηνες μεχρι να γινει το τακτικο συνέδριο και θα ακολουθησει και κανενας μηνας μεχρι να γινουν εκλογες απο τη βάση...Βαλε και κανενα μηνα να γινει το "ξεκαθαρισμα" απο το νεο αρχηγο...Βλέπω τον παπανδρέου να παίζει μπαλα ανενόχλητος τον επομενο μισο χρόνο!

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές...αφού κάνει αντιπολιτευση η Φανη Παλλη Ξαναπάλι...

Phaethon είπε...

Προσθέστε και τον Μαγγίνα σε όλους τους παραπάνω υποστηρικτές της Ντόρας!

Πάντως, όποιος/α κι αν είναι τελικά ο/η επόμενος/η αρχηγός αυτού του κόμματος, αν θέλει να θεωρεί εαυτόν υπολογίσιμη δύναμη και.. αρχηγό κόμματος εξουσίας, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, γιατί αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που περιγράφονται από τον Makiaveli - που κι εγώ με λύπη έτσι πιστεύω ότι θα γίνει τελικά - κόμμα εξουσίας θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα γίνουν... μετά από μερικές Ολυμπιάδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Να τολμήσω να προσθέσω ένα ακόμα ερώτημα σε όλους αυτούς τους συλλογισμούς που κάνετε. ΤΟ ΚΌΜΜΑ ζητάει επίσης αρχηγό έτοιμο μα αντιμετωπίσει τον σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος ξεκίνησε κατά την ταπεινή μου άποψη πολυ δυναμικά και με εγρήγορση. Η Ντόρα μπορεί αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή να ανατρέψει το κλίμα? Μπορεί να εξαγγείλει πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας χωρίς επιβάρυνση της μικρομεσαίας τάξης προτείνοντας πιο εφικτές και πιο ρεαλιστικές λύσεις και ικανοποιώντας τον Κο Αλμούνια?

Makiaveli είπε...

Φίλε ανωνυμε, αναμφισβήτητα ο προβληματισμός σου θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο σε όλα τα μέλη την ώρα που θα φηφίζουνε (από ότι φαινεται πάμε σε εκλογή από τη βάση).

Ωστόσο έχω προσωπικά την εντύπωση ότι ο επόμενος προεδρος της ΝΔ - όποιος και να είναι - ΔΕΝ πρέπει να έχει σαν προτεραιότητα την κατάληψη της εξουσίας μετά το πέρας αυτής της θητείας (4 ή λιγότερα χρόνια). Για μένα, άμεση προτεραιότητα έχει η αναδιοργάνωση του κόμματος (ξεκαθάρισμα, νέα στελέχη, επαναχάραξη πορείας, εκμοντερνισμός) και κατόπιν να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία (μετά απο 8 χρόνια).

Εχει αποδειχθεί σε αυτον τον τόπο, ότι όσο εύκολο είναι να ανέβεις στην εξουσία, άλλο τόσο εύκολο είναι να κατέβεις. Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς. Αν συνεχίζουν να συμβιβάζονται με τους πάντες και τα πάντα, χωρίς συγκεκριμένους προσανατολισμούς (είμαστε δεξιά? κεντροδεξιά? φιλελευθεροι?) με σκοπο σε 4 χρόνια να ειναι κυβέρνηση, πολύ απλά, στην καλύτερη περίπτωση να κάτσουν εκεί για μόνο 4 χρόνια. Αυτά φυσικά, με αρχηγό είτε την Ντόρα, είτε τη μπόρα, είτε τον ντόρο.

Andreas42 είπε...

Σε θεωρητικό επίπεδο η παραταξη με αρχηγο τη Ντόρα θα μετακινηθεί προς το κέντρο (σε εναν υποθετικο ιδεολογικό άξονα) και άρα θα απευθύνεται σε μερίδιο ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθετα με αρχηγο τον Σαμαρα, η λογική λέει οτι η αντιστοιχη μετακίνηση θα ειναι προς τα δεξια (λαική δεξια) και θα απευθυνεται κυριως σε ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.

Για τους παραπάνω λόγους εκτιμώ ότι η Ντόρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σαν αρχηγός αλλά συμφωνω με τον μακιαβελι παραπανω: Το κόμμα πάνω από όλα χρειάζεται χρόνο για ριζική ανασύνταξη.

Phaethon είπε...

Επιτρέψτε μου κι ένα κάπως προβοκατόρικο σχόλιο: προφανώς για τους λόγους που εύστοχα αναλύει ο Andreas42 όλοι οι οπαδοί του Πασόκ υποστηρίζουν με πάθος την υποψηφιότητα Σαμαρά! Με τον Αντώνη πρόεδρο θα είναι σαφώς πιο ασφαλείς από.. πολλές απόψεις!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Makiaveli είπε...

ανώνυμε 8.57, το σχόλιο σου δημοσιευτηκε για μικρο χρονικό διάστημα και διεγράφη.

Ειρωνίες και προσβολές για τους σχολιαστές, καθώς και εκφράσεις του τύπου "Εσυ που τον παίρνεις..." ενδεχομένως να ενδιαφέρουν μεσημεριανές εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών αλλά ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτες σε αυτό το ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ" ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ..ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΟΥΝΑ ,ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ...

ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ!!!ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ,ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ!!!
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ "ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ"
=ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ???=
ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ
ΣΤΑ "ΠΑΡΑΘΥΡΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ!!

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ,ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ,,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ "ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ",,ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟ,ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ,ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΛΕΣ,,,ΚΑΙ Η ΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ!!!!!

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!!

Calchas είπε...

Μην υποτιμάτε το ΛΑΟΣ. Αν η ΝΔ την πατήσει ξανά και κινηθεί πολύ προς το κέντρο για να απορροφήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τότε κινδυνεύει να μεγαλώσει η δεξαμενή προς τα δεξιά της. Εκεί κερδίζει έδαφος ο Σαμαράς έναντι των υπόλοιπων δύο (αν και παραμένει ακόμα άγνωστη σε μένα η πραγματική τοποθέτηση του Αβραμόπουλου).
Δύσκολο το ερώτημα του φίλου πάντος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβραμοπουλος ειναι ολα τα λεφτα.

"Η νέα παράταξη θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς"

Ξεκιναμε δηλαδη απο τα ορια του ΚΚΕ και φτανουμε μέχρι τα ορια του ΛΑΟΣ. Ειμαι περιεργη να δω πως μεταφραζεται αυτο σε οικονομικους ορους..

Χ.Τ.

Makiaveli είπε...

Πολύ εύστοχο (όπως πάντα) και σχετικό άρθρο από τον φίλο Πασχάλη στο ιστολόγιό του :

e-homosapiens.blogspot.com

Απόσπασμα απο το κείμενο του με το οποίο και συμφωνώ:

"Σήμερα, πίσω από τα παιχνίδια εξουσίας των δελφίνων και τις αστείες δικαιολογίες της εκλογικής ήττας κρύβονται τα ουσιαστικά πολιτικά θέματα για τη Ν.Δ: α) αναζήτηση ιδεολογικού στίγματος και προσέγγιση των σύγχρονων ρευμάτων σκέψης στο φιλελεύθερο χώρο β) εκσυγχρονισμός ενός βαθιά συντηρητικού - φεουδαρχικού κομματικού μηχανισμού.
Πολύ φοβάμαι ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει…"

Dioskouros είπε...

Χ.Τ. μην ξεχνάς και το "και φυσικά με εντονο εθνικο πατριωτισμό" για καπέλο οπότε πιάνει και το ΛΑΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ,

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΑ.ΟΣ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕ ΓΡΑΦΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.????

ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ????

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ Η ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Η ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ!!!!!
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!!
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ,ΑΛΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ,ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΑΡΓΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ....

ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ "ΡΟΤΟΝΤΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ....

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ,,ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ (ΠΛΟΚΑΜΙΑ).

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΔΕΞΙΑ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΚΕΝΤΡΟ,
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ,κλπ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ????ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???? ή ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,ΔΡΟΥΤΣΑΣ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ,ΚΙ ΑΛΛΟΣ!!!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ,,ΓΙΑ ΜΑΓΚΙΑ,,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ .ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ!!!!

Calchas είπε...

Η Ντόρα σε επιβεβαιωσε Ανδρέα (συνεντευξη στο alter). Χρειάζεται "διπλή διεύρυνση" είπε, αλλά "κυρίως προς το χώρο του κέντρου που χάσαμε τους πολλούς ψήφους".

Εκείνο που δεν πολυ-πιστεύω είναι οι "αρμονικές σχέσεις και συνεργασία" που θα έχει με τον Σαμαρά όποιο και να ειναι το αποτέλεσμα. Ειδωμεν

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, γνωστοί και μη,
Παρακολουθώ τη συζήτησή σας και τη βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Αν και δεν ανήκω στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, νομίζω πως είναι καλό να καταθέσω μερικές απόψεις.
1. Χαίρομαι για το επίπεδο προβληματισμού και ορθού διαλόγου που κρατάτε, τουλάχιστον εσείς που συνομιλείτε στο μπλογκ. Αυτό μου δείχνει ότι όλοι μαζί ωριμάζουμε και μου γεννά ελπίδα.
2. Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το κόμμα σας, το περάσαμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν από δύο χρόνια. Υπήρξαν έριδες, μηχανισμοί, κόντρες και συμμαχίες, αλλά όλοι συνταχθήκαμε με τον αρχηγό που προέκυψε γιατί τελικά αυτή είναι η Δημοκρατία.
3. Δεν είναι το τέλειο σύστημα, όμως είναι το καλύτερο που έχουμε επινοήσει.
4. Μπορεί να πάρει καιρό αλλά και η Ν.Δ. θα βγει από την κρίση και θα βγει ενωμένη. Κάποιους θα τους ενώσει η προοπτική νομής της εξουσίας. Κάποιους (πιο οραματιστές) η προοπτική αλλαγής και ανασυγκρότησης. Κάποιους άλλους η συνήθεια.
5. Για το πολιτικό σύστημά μας, δεν πρέπει να κλονιστεί η συνοχή ενός κόμματος εξουσίας. Δεν είναι καλό να παίζει μόνη της η κυβέρνηση.
6. Στην πολιτική (δυστυχώς ή ευτυχώς) οι πληγές κλείνουν γρήγορα. Το στοίχημα όμως είναι αλλού. Είναι – κατά τη γνώμη μου – στο αν θα υπάρξουν ιδεολογικοί προσδιορισμοί, στο αν θα βάλουμε τους γέρους στην καρδιά και όχι στο σβέρκο μας, στο αν θα εμπνεύσουμε τις επερχόμενες γενιές να ασχοληθούν με αυτό που λέγεται πολιτική σύμφωνα με την Αριστοτελική θεωρία και όχι μ αυτή του πρόσκαιρου και προσωπικού ωφελιμισμού.
7. Είναι προτιμότερη η εκλογή από τη βάση. Ότι και αν συμβεί, όσο καιρό και να πάρει, είναι απείρως καλύτερο να εκλεγεί κάποιος από 2.000.000 πολίτες αντί των 500 ή των 4.000.
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη και να κάνω μια επισήμανση:
Με εξαίρεση την τριετία Μητσοτάκη, οι πολίτες δείχνουν το δρόμο στις κυβερνήσεις που εκλέγουν.
Δύο θητείες είναι αρκετές
Ελπίζω κάποτε να θεσμοθετηθεί.
Με σεβασμό στην ιστορία σας
Χάρης Κανταρίδης

Ανώνυμος είπε...

Καλχα αυτο που εγώ κρατάω απο τη δήλωση της Ντόρας είναι η αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού. Εχει αποδειχθεί πλέον σε ολο τον κόσμο ότι οι αγορές πρέπει να δουλευουν ελευθερα αλλά και το κρατος πρέπει να παίζει τον ρυθμιστικό του ρόλο.

Κε Κανταρίδη θα διαφωνήσω μαζί σας μόνο στην θέσπιση των 2 θητειών. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό θα έλυνε περισσότερα προβληματα απο οσα θα δημιουργούσε.

Χ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη για το εκτός θεματος σχολιο αλλά μήπως μπορεί καποιος να μου πει πως μπορω να δημιουργησω κωδικο? Ζηλευω τους υπολοιπους που δεν έχουν την ταμπέλα ΑΝΩΝΥΜΟΣ πάνω απο το κεφαλι τους γκρρρ!!!!

Χ.Τ.

Dioskouros είπε...

Κύριε Κανταρίδη πολύ φοβάμαι οτι οι 500.000 χιλιαδες που οπως φαινεται θα ψηφισουνε δεν θα κρινουνε με πολιτικά/ιδεολογικά κριτήρια αλλά με καθαρα επικοινωνιακά. Ετσι επι της ουσίας στην εκλογή απο τη βάση το μεγαλύτερο ρολο θα παιξουνε τα ΜΜΕ.

Βέβαια έστω κι ετσι, ειναι προτιμότερο από το να αποφασισουνε για το νεο αρχηγό οι μηχανισμοί των 4.800

Υπάρχει βεβαια πάντα και η ειδική κατηγορία "Μακιαβελι" που είναι ακόμα πικραμένος από το παρελθόν ('93) και δεν επηρεάζεται ουτε απο τα ΜΜΕ ουτε απο τους μηχανισμούς! (θα ησυχάσουμε απο αυτον μονο αν πάθει αμνησια...)

Ανώνυμος είπε...

EXΩ ΝΑ ΠΩ ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΦΙΛΟ 11.10 5.09 ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΔΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!! ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ.? ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΑΠΛΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥ. ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΤΣΑΡΑ Κ ΤΗΝ ΤΣΑΚΑΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
Χ.

Phaethon είπε...

Νομίζω ότι το '93 δυσκολεύονται πάρα πολλοί να το σβήσουν από την μνήμη τους!

Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που δεν ξεχνούν τους αριβίστικους ελιγμούς του Αβραμόπουλου, όμως η αλήθεια είναι ότι κάπως έχουμε μαλακώσει απέναντί του γιατί επέστρεψε στο κόμμα σε κρίσιμη στιγμή του - ασχέτως με το αν είχε ήδη αντιληφθεί ότι το πείραμά του είχε αποτύχει!

Όσον αφορά το αν η βάση θα ψηφίσει με βάση επικοινωνιακά τρικ, νομίζω για κάποιους ναι, θα ισχύσει, αλλά όχι και για τον Σαμαρά! Έχει τον πυρήνα της ΠΟΛΑ, που δεν θα επηρεαστεί από τα επικοινωνιακά τρικς των αντιπάλων του, αλλά, έχει και όλη την υπόλοιπη παράταξη εναντίων του... που ούτε κι εκείνη θα λάβει υπόψιν της τα επικοινωνιακά τρικς υπέρ του!

Με άλλα λόγια, επικοινωνιακά, ίσως υπάρξουν επιρροές μεταξύ Ντόρας και Αβραμόπουλου... αλλά ο τρίτος μονομάχος είναι επικοινωνιακά αποκομμένος, μιας και τα συναισθήματα προς το πρόσωπό του είναι ακραία... είτε υπέρ, είτε κατά!

Όσον αφορά τις ιδεολογικές πλατφόρμες, ναι συμφωνώ, είναι καλό να ξεκαθαρίζονται και να διαφοροποιούνται... αλλά επειδή ήδη ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, νομίζω ότι ορισμένα πράγματα έρχονται, φεύγουν, ή αν θέλετε, συμβαίνουν ως φυσικά επόμενα, ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Και βέβαια, μην γελιόμαστε... ουδείς εκ των τριών μονομάχων δεν θα αρνούνταν ψήφο που προέρχεται εκτός της "ιδεολογικής τοπογραφίας" τους... Υπάρχει κανείς που πιστεύει το αντίθετο;

Christine είπε...

Phaethon δεν εχεις αδικο αλλα ειναι πολλοί απο τη γενιά του '80 και μετά που ακόμα ζούνε ακόμα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο caravel και σε ότι είχε διαδραματιστεί τότε. Και αυτοί θα προτιμήσουν οποιονδήποτε άλλον εκτός από αυτόν/ην που θεωρούν ότι τους πηρε τότε το κόμμα μέσα από τα χέρια....

Phaethon είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Christine. Είναι αυτό που λέμε.. οι παλιές πληγές πάντα πονάνε στην βροχή!

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε ένας τους είναι και από μία πληγή!

Μένει να δούμε ποιον/α θα συγχωρήσει, ή αν θέλετε θα δώσει ελαφρυντικά ο κόσμος της ΝΔ - αν τελικά φτάσει το θέμα στην βάση!

Πάντως, άποψή μου εξακολουθεί να είναι ότι χειρότερη πληγή από την ανατροπή κυβέρνησης, δεν υπάρχει! Και αυτό ισχύει για όλους όσους το έχουν κάνει... και απροκάλυπτα και συγκαλυμμένα!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αποσπασμα του homosapiens που προτεινες μακιαβελι. Εκει υπαρχει αναφορα και σε άρθρο της G700 εξισου ωραιο.
http://g700.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Αποσπασμα:
"...η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, μεταλλάχτηκε ιδεολογικά σε μία κεντρώα σούπα, αποχωρώντας τόσο από το συντηρητικό της πυρήνα, όσο και από το χώρο της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς. Ο μεσαίος χώρος έγινε το ιδεολογικό περιτύλιγμα και η καραμέλα του στρογγυλού πολυσυλλεκτικού κυβερνητικού λόγου θέτοντας και τη βάση για αδράνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα."

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη τωρα ειμαι επωνυμος;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΕΤΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΙΛΙΟΣ