Υποθερμία 33,49

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009


Στην ζωή, όπως και στην πολιτική, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που λέει ότι το μέγεθος της τιμωρίας είναι ανάλογο των προσδοκιών που είχαν εναποτεθεί στο πρόσωπο του τιμωρουμένου. Τιμωρία βαριά σε σημείο υποθερμίας 33,49 για τη Νέα Δημοκρατία, νέες μεγάλες προσδοκίες (διαφοράς 10%) που έφεραν απρόσμενα πλατιά χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ.



Ο Γιώργος, συνεχιστής της δυναστείας "Παπανδρέου 3rd Generation", καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της διπλής πρόκλησης για τόνωση της οικονομίας αλλά και δημοσιονομική προσαρμογή. Στα πρώτα του βήματα σαν πρωθυπουργός οφείλει να δώσει δείγματα γραφής με θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Εχει ευχή και κατάρα να παραμερίσει τα μιντια, τους κομματικούς συνδικαλιστές και τους οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες. Είναι υποχρεωμένος να μην επιτρέψει την επιστροφή των Τζεντάι που καραδοκούν για εξουσία και αντίθετα να επιδείξει διάθεση συνεργασίας με τις υπολοιπες δυνάμεις. Ολοι οι Ελληνες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, θέλουν να πετύχει στην ιστορική αυτή ευκαιρία του. Αν μάλιστα έχει πάρει το μάθημά του από το πάθημα του Καραμανλή, τότε θα προχωρήσει γρήγορα και άμεσα, όσο η εντολή είναι νωπή και τα συμφέροντα κοιμούνται...



Ο Κώστας, συνεχιστής της δυναστείας "Καραμανλής 2G", μετά την ατολμία των 5,5 χρόνων για ριζικές μεταρρυθμίσεις, μετά την κούραση, την αδράνεια και τα ολέθρια σφάλματα της θητείας του, με χαρακτηριστική γενναιότητα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και παραιτήθηκε από την προεδρία. Εκεί, μέσα στη μοναξιά της ήττας, ανάμεσα σε άδεια καθίσματα, προτίμησε μόνος στο κάδρο να χρεωθεί το κόστος και να εκτελέσει την τελευταία πράξη ευθύνης του, θυμίζοντας μας το μεγαλείο του ένδοξου θείου του. Η συγκίνηση μεγάλη και η απορία μεγαλύτερη: που ήταν αυτός ο Καραμανλής όλα τα προηγούμενα χρόνια?



Τη μέρα των γενεθλίων του κόμματος, το κόμμα αλλάζει σελίδα. Με τη δυναμική του αυτονόητου, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη πρέπει και θα ξαναγεννηθεί. Μακριά από τις αποτυχημένες λογιστικές πολιτικές, μέσα από τολμηρή ζύμωση θα επαναπροσδιορίσει την ιδεολογία της. Η γαλάζια γενιά, όσο πληγωμένη κι αν είναι τώρα, θα ορθώσει ανάστημα για άλλη μια φορά. Και θα περιμένει. Μαζί με το νέο αρχηγό.



Στην δύσκολη αυτή πορεία, θα βρεθούν διάφοροι "σωτήρες". Θα βρεθούν διάφοροι που θα την παροτρύνουν να κρατήσει "ψηλά το κεφάλι". Οι κύριοι αυτοί, καλά θα κάνουν να θυμούνται κάτι: η γαλάζια γενιά έχει μάθει να κρατά ψηλά το κεφάλι. Το έμαθε καλά όταν οι ίδιοι κύριοι την αναγκάσανε να το έχει χαμηλά για πολλά χρόνια, εξαιτίας των αποφάσεων τους. Και ένα είναι σίγουρο, δεν θα το ξεχάσει ΠΟΤΕ...

24 σχόλια:

Clio είπε...

"όσο η εντολή είναι νωπή και τα συμφέροντα κοιμούνται..."
Δε νομίζω ότι κοιμούνται αγαπητέ Makiavelli.. Αλλά μακάρι να μπορέσει τουλάχιστον να τα περιορίσει, αν όχι να τα εξοντώσει..

Makiaveli είπε...

Προφανώς και ποτέ δεν κοιμούνται Clio, αλλά όπως γίνεται πάντα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα η αντίσταση των συντεχνιών και των συμφερόντων είναι ασθενής.

Παράλληλα, τα media, ακόμα και να αποφασίσουν να "χτυπήσουν" τον Παπανδρέου δεν μπορούν να το πράξουν αμέσως, αν θέλουν να κρατήσουν την αξιοπιστία τους.

Τέλος, είναι δεδομένο, ότι τουλάχιστον για ένα μήνα, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - και κατά συνέπεια και ο κόσμος - θα ασχολούνται περισσότερο με τις εσωκομματικές τριβές και διαδικασίες της Νεας Δημοκρατίας, παρά με τα νέα μέτρα του Παπανδρέου, αν αυτά υπάρξουν.

Είναι ευκαιρία πάντα για μια κυβέρνηση, να "περνάει" τα σκληρά μέτρα της στην αρχή της θητείας, κάτι που δεν έκανε ο Καραμανλής...

Ανώνυμος είπε...

Ο Εφιαλτης ΔΕΝ ξεχνιεται

Clio είπε...

Μην ξεχνάς όμως τις 100 μέρες που υποσχέθηκε ο 3rd Generation. Αν ξεκινήσει όπως λες με σκληρά μέτρα, ποια η διαφορά με την πολιτική που πρότεινε ο Καραμανλής 2G? Νομίζω ότι θα προσπαθήσει από την αρχή να αποδείξει ότι θα κάνει τη διαφορά.. Αλλιώς, μαύρο φίδι που τον έφαγε.. Όλοι στη γωνία τον περιμένουν.. Και τα κοιμισμένα συμφέροντα και ο αποχαυνωμένος λαός!

Makiaveli είπε...

Δεν διαφωνούμε, εκεί θα είναι και το μεγάλο του στοίχημα. Θα δούμε τις επιλογές του που ανάλογα, είτε θα δικαιώσουν τον ίδιο, είτε τον Καραμανλή

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΔ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΡΑ ΓΕΛΟΥΣΕ ΧΘΕΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ 2GΕΝΕΡΑΤΙΟΝ. OSO GIA TO PASOK AΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Calchas είπε...

Ο Καραμανλής και μαζί του η νεα Δημοκρατία πλήρωσε την ατολμία προώθησης μεταρρυθμίσεων που λέει κι ο μακιαβέλι, την μη επανίδρυση του κράτους που είχε υποσχεθεί, τους Παυλίδηδες, τα βατοπέδια και τους Βουλγαράκηδες. Ο κόσμος έχασε την ελπίδα του και δεν είχε που να στραφει. Ετσι, με δεδομενο οπως εχουνε δειξει ολες οι δημοσκοπήσεις οτι ο κόσμος συνεχίζει να θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, στραφηκε ολοσχερώς προς το ΠΑΣΟΚ.

Για να γυρισει το κλιμα θέλει δουλεια, διάλογο, σκέψη. Πανω από ολα ομως θέλει ειλικρίνεια μακριά από τις μέχρι τώρα πολιτικές συνηθειες.

Phaethon είπε...

Ο ΓΑΠ 3G πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα συμφέροντα που... ποτέ δεν κοιμούνται! Το θέμα είναι εάν θα το κάνει. Και ο Καραμανλής είχε ξεκινήσει το 2003 με τους καλύτερους οιωνούς αλλά στην πορεία, κουράστηκε και αφέθηκε!

Όσο για τα εσωκομματικά της ΝΔ, εάν ο Σαμαράς είναι η λύση που θα προταθεί απέναντι στην Ντόρα... νομίζω ότι μετά στην ΝΔ δεν θα μείνουν ούτε οι θυρωροί για να κλείσουν την πόρτα!

Ανώνυμος είπε...

την προδοσία την αγάπησαν πολλοί τον Προδότη ΚΑΝΕΙΣ

Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Να κι ο Ψωμιάδης υποψήφιος. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας

Ανώνυμος είπε...

ΧΕ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ.......
ΕΔΩ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ!!!ΓΙΑΤΙ???
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ....
Α ΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/itsotakis-family-be-back.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας τα λέει καλά ο Γιωργάκης. Δεν μπορεί να εξαφανίζει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το Αιγαίου να το χώνει μέσα στα υπόλοιπα όπως έκανε ο Καραμανλής. Aυτό σημαίνει ότι μικραίνει τον αριθμό των υπουργείων και δίνει βαρύτητα σε άλλα και όχι στα βασικά και εθνικά μας θέματα. Υποβάθμισε το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και το έκανε γραμματεία. Ε, τώρα καλό να πούμε ότι είναι; Δεν είναι όπως και αν το δει κανείς. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Πήγε και έχωσε το ένα υπουργείο μέσα στο άλλο για να πει ότι έκανε μικρό σχήμα. Θα κάνει 14 μικρούς Παυλόπουλους και εκεί θα λήξει η ιστορία.

troktiko

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Στον "ΕΛΛΗΝΑΡΑ" Ανώνυμο 2:19
Αν οι περιορισμένες δυνατότητες της τεχνολογίας και της επικοινωνίας με την κεντρική διοίκηση επέβαλαν κάποτε την ίδρυση Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης και Υπουργείου Αιγαίου σήμερα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, φίλε μου. Γιατί άραγε δεν υπήρχε και υπουργείο Κρήτης ή Υπουργείο Πελλοπονήσου ή υπουργείο Στερεάς-Κεντρικής Ελλάδας ή Υπουργείο Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδας κ.λ.π; Το Ελληνικό κράτος είναι ΕΝΙΑΙΟ και τα υπουργεία πρέπει να διακρίνονται με βάση ΜΟΝΟ τα αντικείμενα των αρμοδιοτήτων τους. Κάθε άλλος ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ διαχωρισμός μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ επικράτεια σήμερα δε νομίζεις ότι είναι περιττός που θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και...παρεξηγήσιμος;

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά. Το 1963 ο Καραμανλής ο Α΄ παρέδωσε στον Παπανδρέου τον Α΄. Το 1981 ο Καραμανλής ο Α΄ παρέδωσε στον Παπανδρέου τον Β΄ και τώρα ο Καραμανλής ο Β΄ παραδίδει στον Παπανδρέου τον Γ΄

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΓΑΠ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Andreas42 είπε...

Το υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ δημιουργήθηκε, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι λόγοι προφανείς και κυρίως δύο:

1) Η ύπαρξη του υπουργείου εκπέμπει τους απολύτως αναγκαίους συμβολισμούς που χρειαζόμαστε σε μια εποχή όπου τα εθνικά θέματα στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται υπό διεθνή "συζήτηση" (Σκοπιανό, θέμα μειονότητας στη Θράκη από μερικούς).

2) Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Βόρειας Ελλάδας με την κεντρική διοίκηση της χώρας. Είναι η θεσμική η φωνή της Μακεδονίας και της Θράκης. Ο ρόλος του υπουργείου είναι συντονιστικός και επιτελικός των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι διακοσμητικός.

Το υπουργείο άσχετα αν έχει καταντήσει διακοσμητικό, θα μπορούσε να διαδραματισει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποτελεί η Βόρεια Ελλάδα κέντρο των Βαλκανίων.

Απο οτι φαίνεται ο ΓΑΠ θα προσπαθήσει να λύσει το θεμα του Σκοπιανού (προφανως και Κυπριακό κλπ). Η καταργηση αυτου του υπουργειου τη δεδομενη αυτη τη στιγμή σιγουρα δεν δείχνει καλά σημάδια.....

Ανώνυμος είπε...

Αν επαιρνε θέση ο Ντολιος οταν επρεπε τωρα θα ειχε υπουργιο.. Ετσι ειναι αν εισαι μια ετσι μια τσουρέκι.. Αλλη μια φορα ο Εβρος χωρις υπουργο ενω η Ροδόπη ΠΑΛΙ με υπουργιο.. Περαστικα μας..

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά...η Γκερέκου θα εκτελεί και χρέη υφυπουργού αθλητισμού?!?!?

Ανώνυμος είπε...

Χαμός αυτή την στιγμή στον Νομό Έβρου σχετικά με τον τρίτο Βουλευτή του Πασοκ. Από την Νομαρχία Έβρου και σύμφωνα με την καταμέτρηση τρίτος ήταν ο κ. Παναγιώτης Ζαπάρτας. Αργά το απόγευμα από το Πρωτοδικείο ενημερώθηκαν ότι...
έγινε λάθος (!!!) και την θέση καταλαμβάνει η κ. Τσιαούση. Αυτή την στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στα γραφεία της Νομαρχίας προκειμένου να μάθουν ποιος από τους δύο θα ορκιστεί!!!

troktiko

Ανώνυμος είπε...

1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
2.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
3.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
4.ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
5.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΠ
6.ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ

ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω μετα οσα γραφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ πιστευω οτι αναβαθμιση χρειαζοταν και οχι καταργηση
αλλα μην παμε μακρυα το δημοτικο συμβουλιο 'κοντενει' δρομο της πολης με την ονομασια 'ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ' αυτη την περιοδο για να την μετοναμασει σε 'ΤΑΚΗ ΤΣΟΝΙΔΗ'
περιμενοντας απο τους αλλους να μας σεβαστουν κανουμε οτι μπορουμε για να χασουμε την ταυτοτητα μας την εθνικη συνειδηση μας και οτι αλλο ιερο εχουμε
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΡΗΓΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ!!!!
πχ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΡΗ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΠΟΛΙΝΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ,ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ Η ΕΝΝΕΙΑ ΤΗΣ "ΤΙΜΗΣ"
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ
ΗΡΩΩΝ...ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΩΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ? ΕΝΑΣ Μ.....Σ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.