Προφορικές εξετάσεις Unefficiency

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Προβιβάστηκαν οριακά οι πέντε μαθητές στις προφορικές εξετάσεις του διπλώματος Unefficiency.
Οι μαθητές απέφυγαν τα λάθη σε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και γκολ.
Λόγω ισοβαθμίας δύο εξ αυτών, θα γίνει επανεξέταση τους την Τρίτη 22/9 στις 20.00



Συνοπτική περιγραφή της εξέτασης:



Αγχωμένος και σε μερικά σημεία εκνευρισμένος (ερώτηση για Σουφλιά) προσπαθούσε συνεχώς, αλλά μάταια, να δώσει τόνο αισιοδοξίας. Σε συνεχή (αντ)επίθεση, έθετε διλήμματα, κυρίως οικονομικής φύσης.


Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:

Η φωνή του Πολίτη έφτανε σε εσάς?



Ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να αποφύγει ενδεχόμενα τραγικά λάθη, χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει τα συνηθισμένα του σαρδαμ αλλά ούτε και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.




Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:
Φορολογική κλίμακα? Δανεισμός?






Πιστή στην Κομματική Ορθοδοξία, με τη συνηθισμένη ξύλινη γλώσσα - ωστόσο απλή - παρουσιάστηκε αρκετα βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενή της εξέταση.


Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:
Πως θα επιβιώσει η Ελλάδα αν φύγει από ΕΕ και ΝΑΤΟ?






Εμφανώς κουρασμένος σε σχέση με το παρελθόν, προσπάθησε απεγνωσμένα να παρουσιάσει ένα συναινετικό προφίλ. Δεν κατάφερε όμως να ξεχωρίσει λόγω των συνηθισμένων του λαικισμών.


Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:
Πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρική προκλητικότητα?






Σαφέστατα πιο φρέσκος από τον προκάτοχό του αλλά λιγότερο αυθόρμητος από τον Τσίπρα του παρελθόντος, απέφυγε τα λάθη. Προσπάθησε έντονα - αλλά ανεπιτυχώς - να καπελώσει τους οικολόγους.


Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:
Πρεπει να εφαρμοστει ο νόμος για το άσυλο αν εισβάλλουν κουκουλοφόροι?






Ο μαθητής που πήρε τον καλύτερο βαθμό, λόγω αντιγραφής γνωστού τηλεοπτικού τρικ των κων Μουζά & Τζότζολα σε συνεδρίαση Δ.Σ. (ποτήρι-νερό-μαγγάνιο). Δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης του κόμματός του.


Δεν τα πήγε καλά στην ερώτηση:
Υπάρχει Μακεδονική Μειονότητα?





Η εξέταση συνεχίζεται την τρίτη 22/9 στις 20.00 με τους μεταξεταστέους μαθητές Καραμανλή & Παπανδρέου...

9 σχόλια:

Clio είπε...

Και σε άλλες ερωτήσεις δεν έπιασαν τη βάση.. Αυτό που αποκαλύφθηκε (για άλλη μια φορά) είναι ότι δεν έχουν ιδέα για τα ζόρια που τραβάει ο κόσμος..

Phaethon είπε...

Πανέξυπνο το Unefficiency!!!! Σε βρίσκω όμως πολύ επιεική στην βαθμολόγηση! Δεν είναι μετεξεταστέοι, απλά.. είναι ανεπίδεκτοι!!!

Makiaveli είπε...

Clio να ευχηθώ καλή μπλογκοχρονιά :-)
Συμφωνώ μαζί σου αλλά σε αυτο δεν βοήθησαν και οι δημοσιογράφοι. Προσπάθησαν να κάνουνε ερωτήσεις "υψηλού δημοσιογραφικού επιπέδου" (πανάθεμά τους), αποφεύγοντας τελείως ερωτήσεις που θα είχαν σχέση με την καθημερινότητα. Οχι φυσικά ότι τα "παλικάρια" οι αρχηγοί θα δίνανε συγκεκριμένες απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις...

Phaethon, φύλαξα τον όρο "ανεπίδεκτοι" για το σημερινό debate γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βάλουν μυαλό, ειδικά όσο τους σιγοντάρουν οι δημοσιογράφοι στο παρασκήνιο (έμεινα με τον καημό χτες να ακούσω έναν "τηλεκριτικό" να δηλώνει ότι δεν δόθηκε απάντηση εντός του θέματος της ερώτησης...)

Calchas είπε...

Να συμφωνησω οτι σε γενικές γραμμές και για άλλη μια φορα οι πολιτικοί μας δεν σταθηκαν στο υψος των περιστάσεων.
Ειδικά όμως αυτος ο Γιωργάκης ρε παιδιά δεν απάντησε επι της ουσιας σε καμια μα καμία ερώτηση. Αλλα τον ρωταγανε και άλλα απαντούσε. Ειδα το βιντεακι 3 φορες και δεν βρηκα απαντηση. Για του λογου το αληθες:
http://www.youtube.com/watch?v=PWfX4WwI4RM

Clio είπε...

Calcha νομίζω ότι όλοι τους απέφυγαν τις ερωτήσεις που "έκαιγαν" και απαντούσαν με σκονάκι.. Makiaveli, ότι και να έκαναν οι δημοσιογράφοι, δεν θα υπήρχε αλήθεια στις απαντήσεις.. Θα ήθελα πάντως να δω μια συζήτηση μεταξύ τους, αντί αυτή την παρωδία.. Συμφωνώ απόλυτα με το "ανεπίδεκτοι" του Phaethon.
Παρεμπιπτόντως φοβερή η αλλαγή στο blog σου.. Επίσης καλή μπλογκοχρονιά όπως τη λες.. Περιμένουμε τις θανατηφόρες ατάκες σου...

Ανώνυμος είπε...

Ασαφειες και αοριστιες ΜΕΡΟΣ Β' απο τον μελλοντικο πρωθυπουργο. Εεε ρε που καταντησαμε να κανουμε τον Γιωργακη μαγκα

Phaethon είπε...

Clio, συμφωνώ απόλυτα και νομίζω πως όλοι μας θα θέλαμε να δούμε μία πραγματική συζήτηση μεταξύ των δύο... Αλλά δυστυχώς το μόνο που θα μπορούσαν να ρισκάρουν on air, θα ήταν ένα καλογραμμένο σκετσάκι!

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με τα παραπάνω:
Και κλάαααμα η μισή Ελλάδα!
Αχ βρε "Θρύλε".
Σε τρεις μέρες έκανες τη μισή Ελλάδα να κλάψει τρεις φορές.

Makiaveli είπε...

Ευτυχως που κλείσανε οι λίστες γιατί αλλιώς θα βουτάγανε τον Τοροσίδη για υποψήφιο...

Που θα πάει ομως...θα 'ρθουμε Καραισκάκη! :)