Εβροεκλογές

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009
















Μια παραγωγή της WARNER CARTOON

Βάρβαροι και παπαγαλάκια

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σχεδόν στο αποκορύφωμά της. Οι πολιτικοί δεν έχουν λόγο να κουραστούν αρθρώνοντας πολιτικό λόγο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Ευρώπη, όπου οι λύσεις για όλα τα ζητήματα είναι ξεκάθαρες και προγραμματισμένες(!!!). Τη μάχη ανέλαβαν οι διαφημιστικές εταιρίες που - όπως πάντα - κρίνουν πως η μέγιστη συσπείρωση θα φέρει τη νίκη.

Πως όμως θα επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση?



Με τα τόσο ευρηματικά σποτάκια των διαφημιστικών εταιριών, όσο και με "μαγικές" φράσεις που αυτές βάζουν τους αρχηγούς να εκστομίζουν, προσπαθούν συνεχώς να αφυπνίσουν τα κομματικά - και όχι πολιτικά - μας ανακλαστικά. Και είναι σίγουρο ότι μέχρι ενός βαθμού θα τα καταφέρουν. Πολύ σύντομα, θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη και θα πρέπει να διαλέξουμε. Είμαστε Βάρβαροι ή Παπαγαλάκια?



Στο παιχνίδι αυτό μεταξύ των διαφημιστικών εταιρίων, και επειδή αυτές είναι οι πρωταγωνιστές και όχι τα κόμματα (με ιδέες και οι προτάσεις),
εμείς ευχόμαστε ολόψυχα να κερδίσει η καλύτερη. Ελπίζουμε το θέαμα να είναι άφθονο, το τελικό αποτέλεσμα αμφίρροπο και να μας κυριεύσει η αγωνία μέχρι το τέλος.


Εφοδιαστείτε με ποπ κορν, το ματς ξεκινάει...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Τρίτη 19 Μαΐου 2009












Κύριοι πολιτικοί άρχοντες της πόλης, κάνατε μετά από καιρό μια συνεδρίαση ουσιώδη, με εποικοδομητικό, κατά βάση, διάλογο, με προτάσεις και σε - ως ένα βαθμό - συναινετικό κλίμα, χωρίς εντάσεις και προστριβές.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι.

ΑΡΔΑΣ 2009: σκληρο ροκ προλογίζει τη συναυλία

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που άρχισε να διαδίδεται η φήμη πως το αγαπημένο συγκρότημα πολλών γενεών, οι Scorpions, θα έδινε συναυλία στον Αρδα στο γνωστό ετήσιο φεστιβάλ. Το νέο στην αντήχησε σαν αστείο στα αυτιά όλων μας. Φάντασε σαν όνειρο, πολύ όμως όμορφο για να ‘ναι αληθινό. Κι όμως. Ηταν αληθινό.Μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και επίσημα. Οι Scorpions έρχονται στην Ελλάδα, στον Αρδα, στο σπίτι μας!

Εκτός από την ανείπωτη χαρά μας, πλημμυρήσαμε από έντονα συναισθήματα περηφάνιας για τον τόπο μας, για μερικούς ανθρώπους που απέδειξαν ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρεις. Ηρθε αμέσως στην φαντασία μας η λαοθάλασσα που θα επισκεφτεί τον τόπο μας, η φήμη που (αυτός) θα αποκτήσει, τα έσοδα από τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό - έστω για λίγες μέρες- και ελπίσαμε ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν το ακατόρθωτο, θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια στον ίδιο δρόμο.

Μάταια όμως. Η Ελληνική μίζερη νοοτροπία δεν άργησε να εμφανιστεί. Οι διαστάσεις που πήρε η πολύκροτη επίσκεψη του διάσημου συγκροτήματος, οδήγησαν ανθρώπους και φορείς σε διαμάχες και διαξιφισμούς που (ενδεχομένως?) οφείλονται στην θέληση για πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος. Η διάθεση για προβολή, ειδικά σε προεκλογική περίοδο και 1 χρόνο πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οδήγησαν τους ίδιους που κατάφεραν προ ημερών να μας κάνουν περήφανους, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας. Δεν γνωρίζουμε ποιος συνέβαλε περισσότερο στην διοργάνωση και λίγο μας ενδιαφέρει. Του/της αξίζει βέβαια ένα τεράστιο μπράβο. Σε όλους τους όμως αξίζει και ένα επίσης μεγάλο "κρίμα". Κρίμα - όχι για τίποτα άλλο, παρά- για την κλωτσιά που τελικά ρίξανε στην καρδάρα με το γάλα...

Τελικά δεν είναι τυχαίο το γνωμικό:
«Η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, η αποτυχία κανέναν»



Κύριοι σύμβουλοι,δήμαρχοι,έπαρχοι,νομάρχες... επειδή όπως δείχνετε με τη στάση σας, δεν έχετε ακούσει ποτέ τους Scorpions που καλέσατε, σας αφιερώνω ένα διάσημο τραγούδι που έχουν εκτελέσει, με τίτλο:

«Dust in the Wind” (σκόνη στον άνεμο)

Μετάφραση:

Κλείνω τα μάτια μου
Μόνο για μια στιγμή και η στιγμή έχει φύγει
Όλα τα όνειρά μου
Λάμπουν στα απορημένα μάτια μου

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είναι, είναι σκόνη στον άνεμο

Ίδιο παλαιό τραγούδι
Μόνο μια σταγόνα νερού στην απέραντη θάλασσα
Ότι και αν κάνουμε
Συντρίβεται στο έδαφος αν και αρνούμαστε να το δούμε

Σκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμο

Evros Adventure Trophy: Ενα ανεξερεύνητο χρυσορυχείο

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Επίσημα η λέσχη ιδρύθηκε το 1999, μετά από πενταετή παρεϊστικη δράση με περιηγήσεις και εκδρομές στον ορεινό όγκο του Έβρου και της Ροδόπης. Τα μέλη που απαρτίζουν σήμερα την λέσχη είναι ερασιτέχνες οδηγοί και φίλοι με συνεκτικό κρίκο, την αγάπη τους για τη φύση, την τετρακίνηση και των δυνατοτήτων της. Κίνητρο και σκοπός της ίδρυσης ήταν η επιθυμία μερικών φίλων για κοινές εκδρομές στην ύπαιθρο, την επαφή με αυτήν ,τις προσεγγίσεις δύσβατων ορεινών περιοχών, τις περιηγήσεις σε δασικές διαδρομές ,τις υπαίθριες κατασκηνώσεις και εντέλει την απόλαυση όλων εκείνων που απλόχερα μας προσφέρει η φύση.


Πολύ σύντομα οι περιηγητικές και εκδρομικές δραστηριότητες έφεραν σε επαφή, τη λέσχη του Έβρου, όχι μόνο με όλες τις ελληνικές λέσχες 4x4 αλλά και με τις λέσχες της Τουρκίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, γεγονός που σύντομα έφερε το συναγωνιστικό μεράκι με αυτοκίνητα, οδηγούς και συνοδηγούς να «παίζουν» ολοένα και σε πιο δύσκολα τεραίν ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες και ακραία δύσβατους τόπους . Ετσι γεννήθηκε ο πρώτος διεθνής αγώνας Evros Adventure Trophy με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και την βαλκανική.


Από τότε, ο ετήσιος πλέον αγώνας Evros Adventure Τrophy, έγινε θεσμός και μάλιστα κατά κοινή ομολογία, ο γνωστότερος στην Ελλάδα μετά το Rally Acropolis. Ανθρωποι από όλη την Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία έρχονται τόσο σαν συμμετέχοντες αλλά όσο και σαν απλοί θεατές. Περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας (όπως 4 τροχοί, Τετρακίνηση Mag, κλπ), Ελληνικά αλλά και Ευρωπαικά τηλεοπτικά μέσα (Eurosport), αλλά και διαδικτυακά φόρουμ (πχ http://www.tetrakinisimag.gr/evrostrophy08.htm) παρακολουθούν τους αγώνες και κάνουν αφιερώματα συνεχώς.


Και όμως, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων έχουμε προσέλευση από όλα τα άκρα της Ελλάδας καθώς και από χώρες της βαλκανικής, οι τοπικοί φορείς δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το «χρυσορυχείο» που κρύβει ένας τέτοιος θεσμός. Πολιτείες που έγιναν γνωστές παγκοσμίως από τα rally (πχ Indianapolis) ή από τις απλές αγωνιστικές πίστες τους που προσελκύουν εσωτερικό τουρισμό κάθε Σαββατοκύριακο (πχ Σέρρες), δεν λένε να παραδειγματίσουν τους «πολιτικούς άρχοντες». Οι οργανωτές του αγώνα, ενώ - κατά γενική ομολογία – οργανώνουν τον καλύτερο αγώνα του είδους στα Βαλκάνια αν όχι στην Ευρώπη, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις απαραίτητες «δημόσιες σχέσεις» ώστε να προβληθεί ο τόπος. Δεν είναι άλλωστε και η δουλειά τους. Αυτό είναι όμως υποχρέωση των Τοπικών Αρχών (Δήμοι και Νομαρχία) οι οποίοι προς το παρόν αρκούνται σε μια τυπική ετήσια εισφορά για την επιχορήγηση των αγώνων (κάποια στιγμή υπήρξε η πρόθεση αλλά δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό).


Από την άλλη βέβαια, και η οργανωτική επιτροπή, υστερεί σε πολλά ακόμα. Παρόλο που στο αγωνιστικό κομμάτι λειτουργεί άψογα, ωστόσο, πρέπει να βελτιωθεί στις δημόσιες σχέσεις (διαφήμιση, διεκδικητικότητα). Δεν είναι δυνατόν 3 μέρες πριν από τον αγώνα να μην υπάρχουν αφίσες και κανενός τύπου διαφήμιση πλην του διαδικτύου, να μην έχουν κληθεί δημοτικοί σύμβουλοι/δήμαρχοι/νομάρχης στην αρχή ή στην απονομή του αγώνα. Δεν είναι επίσης λογικό να γίνεται αίτηση χορηγίας από ένα δήμο τη στιγμή που δεν του δίνεις τη «χαρά» να συμμετέχει οργανώνοντας ένα τμήμα του αγώνα στην έκταση πίσω από το εργοστάσιο ζαχάρεως που σου έχει προτείνει προ ετών ή τουλάχιστον κάνοντας την απονομή στο τέλος στον πευκώνα και όχι σε ξενοδοχείο στο Θεραπειό (όπως γίνεται συνήθως). Τέλος, δεν μπορείς να διεκδικήσεις πολλά πράγματα αν δεν έχεις διαμορφωμένη συγκεκριμένη πρόταση (παραχώρηση έκτασης για πίστα κλπ).


Κύριοι άρχοντες της πόλης, σύμβουλοι και δήμαρχοι, τέως, νυν και μελλοντικοί,
Σε ένα τόπο που στερείται θάλασσας, που βρίσκεται στην άκρη του πουθενά, που αναζητείται επειγόντως «εσωτερικός» τουρισμός (ακόμα και με δημιουργία φυλακών), που έχει όμως τη χάρη να έχει προικιστεί απλόχερα από την φύση, και που υπάρχουν άνθρωποι που μόνοι τους, με μοναδικό τους όπλο το μεράκι, οργανώνουν αγώνες Ευρωπαικής εμβέλειας κάνοντας γνωστό τον τόπο μας,


Βοηθείστε τους.


Παραχωρήστε τους μια έκταση (μεγαλύτερη από αυτή πίσω από το εργοστάσιο ζαχάρεως) αντί να νοικιάζετε αγροτεμάχια με πενιχρό ενοικιοστάσιο, καθώς και μηχανήματα που χρειάζονται (δεν απαιτείται μελέτη ή δημοπρασία). Αυτοί μόνοι τους – όπως κάνουν κάθε χρόνο – θα δημιουργήσουν την πίστα για εσάς. Σε ιδανικές συνθήκες, σε μια μεγάλη έκταση, μπορεί να δημιουργηθεί σύμπλεγμα διαδρομών, με πρόσβαση για όλα τα αυτοκίνητα (μπλε, πράσινες, κόκκινες διαδρομές), με «καντίνες», camping, cafe που να προσελκύει κόσμο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στους αγώνες.
Συμμετέχετε στους αγώνες με την παρουσία σας. Η ηθική, τουλάχιστον, στήριξη, αποτελεί αν μη τι άλλο υποχρέωσή σας. Προς το παρόν λάμπετε δια της απουσίας σας. Δώστε ηθικά και υλικά χέρι βοηθείας σ’αυτά τα παιδιά. Θα κερδίσετε πολλά περισσότερα. Και πάνω από όλα, θα κερδίσει ο τόπος.



Υ.Γ.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα παιδιά που οργάνωσαν τον καλύτερο αγώνα που έχει γίνει ποτέ στα Βαλκάνια αλλά και στα δικά μας παιδιά από την Ορεστιάδα, που έτρεξαν και διακρίθηκαν στην 3η θέση: Ζαχαριάδη Βασίλη, Περιστεράκη Γιάννη, Σταικογλου Σωτήρη, Σακιζλή Παναγιώτη.
Παιδιά σας ευχόμαστε ολόψυχα για του χρόνου την πρωτιά αλλά και να βρίσκεται εκεί κάποιος χριστιανός από το δημοτικό συμβούλιο να σας κάνει την απονομή του κυπέλλου….

Τέσσερις Δήμαρχοι στο SIEGBURG

Σάββατο 9 Μαΐου 2009





















Για οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικούς Δημάρχους,
κάντε μας μήνυση

...συνέχεια προηγ. συνεδρίασης Δ.Σ.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Διότι... μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...


















Και όπως σίγουρα δεν φαντάζεστε,
οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα,
ΔΕΝ είναι καθόλου συμπτωματική!!!

Πράσινη η Ευρώπη!

Κυριακή 3 Μαΐου 2009


ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!