Το πικρό ποτήρι

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

24.00. Ειδήσεις. Ζαπινγκ στα κανάλια. Το μενού ίδιο παντού και a la carte, τα ορεκτικά άνοστα, η σαλάτα ανάλατη και το κυρίως πιάτο καυτό.


Πρώτα σερβίρεται το ορεκτικό. Δημοσιεύεται η έκθεση της Eurostat βάσει της οποίας το έλλειμμα έχει σκαρφαλώσει στο 5%, η ύφεση θα συνεχιστεί και μετά το 2010 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη. Ο αρμόδιος υπουργός κος Παπαθανασίου σπεύδει να δηλώσει ότι ετοιμάζει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης, ενώ ακόμα και μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.


Μετά το άνοστο ορεκτικό της eurostat, ακολουθεί η σαλάτα. Ο έτερος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκαλεί με την επίκληση του... πρωτοκόλλου, για να δικαιολογήσει την προκλητική σπατάλη του δημόσιου χρήματος στο Παρίσι. Ο συγκεκριμένος υπουργός δαπάνησε 2.500 τη βραδιά για να διαμείνει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Παρίσι και χρέωσε τον Ελληνα φορολογούμενο με 24.505 ευρώ για διήμερο ταξίδι και διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Μπορντό, αν και είχε τη δυνατότητα να μην πληρώσει ούτε ευρώ, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για δωρεάν διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Προσπερνώντας την ανάλατη σαλάτα, επιτέλους φτάνει η ώρα για το κυρίως πιάτο. Στην οθόνη εμφανίζεται ένας τρίτος υπουργός, ο κος Παυλίδης κουνώντας - σε μαγνητοσκόπηση – προκλητικά το δάκτυλο, απειλώντας θεούς και δαίμονες, εκβιάζοντας ολόκληρη την κυβέρνηση. Αποσβολωμένος περιμένω να ακούσω ότι τον πήρε ο διάολος και τον σήκωσε. Μάταια. Ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση, παρά την άτυπη «εντολή» για ψήφο κατά συνείδηση, τάσσεται κατά της παραπομπής του εν λόγω βουλευτή, για τον απλούστατο λόγο ότι φοβάται την άμεση συνέπεια της μη παραίτησής του - σε περίπτωση που παραπεμφθεί - δηλαδή την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών, έτσι για να δείξουμε ότι δεν τον προστατεύουμε. Πανάθεμα μας...


Εκεί που ελπίζω ότι το μαρτύριο του πιπεράτου κυρίως πιάτου τελειώνει, έρχεται το ξυνό-γλυκό σαν κατραπακιά. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και μαζί του όλοι εμείς οι ψηφοφόροι του, ελπίζει σε μια χείρα βοηθείας από το κόμμα Καρατζαφέρη. Οι γαλάζιες διαρροές θεωρούνται δεδομένες από τους δελφίνους και για αυτό το λόγο ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης αναδεικνύονται σε σανίδες σωτηρίας για την μεγάλη φιλελεύθερη κυβερνητική παράταξη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καρατζαφέρης βρίσκει χώρο και εμπαίζει με τη στάση του, δηλώνοντας υπέρ της αθωότητας του Παυλίδη αλλά ταυτόχρονα και υπέρ της παραπομπής του!


Το μενού επιτέλους έχει τελειώσει. Η ανικανότητα αποδεικνύεται περίτρανα από την eurostat. Η στάση του Στυλιανίδη δείχνει την αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο τη στιγμή που προκαλεί ανυπόφορα τον κόσμο που βρίσκεται σε κρίση. Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να βάλει στην θέση του το κουνάμενο δάκτυλο του Παυλίδη, φανερώνει ότι η συγγένεια του με τον μακαρίτη Εθνάρχη, μόνο συμπτωματική μπορεί να είναι. Η στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να φοβούνται το ενδεχόμενο εκλογών μήπως και δεν επανεκλεγούν δείχνει την έλλειψη θάρρους και περηφάνιας τους.



Κι εμείς όλοι όσοι στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια τους παραπάνω κυρίους, όσοι πιστεύαμε κι ελπίζαμε ότι θα τολμήσουν, θα αλλάξουν και θα δημιουργήσουν, μάταια βρισκόμαστε όμηροι του a la carte μενού που μας προσφέρουν. Ευτυχώς όμως το κρασί είναι εκτός μενού. Μπορούμε να το διαλέξουμε. Ετσι, όμως, για να δούνε τη «γλύκα», το βράδυ των εκλογών, θα το πιούμε μόνοι μας στο σπίτι μας. Ας έρθουν να τους κεράσουμε ένα πικρό ποτήρι...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οντως μας ζαλισαν τα ΠΑΒΛΙΔΙΑ με τα
γιδια και τα γιδια.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις .Πάντα οι υπουργοί είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ δεν τους ένοιαζε το τελικό κόστος που χρέωναν τον φορολογούμενο πολίτη. Βλέπε Τζοχα…….λο στο Παρίσι ,Στυλιανιδη στην πόλη του φωτός τον Λιάπη στην Αυστρία ,αλλά ας δούμε τα δικά μας , την κακόμοιρη πλέον πόλη μας και την συμπεριφορά των αρχόντων μας. ΟΡΕΣΤΕΙΑ .Εκδήλωση με την συμπαθέστατη συντεχνία των κομμωτριών. Τραπέζωμα προς τιμή της κατά τα άλλα υπέροχης κυρίας Κουλιανού. Τελικό ποσό που πλήρωσε ο δήμος 3500 Ε .Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων που φιλοξενήθηκαν από τον νομάρχη στην πόλη μας 4000 ε. Τα πλήρωσε ο δικός μας δήμαρχος . Επίσκεψη υπουργού αγροτικής ανάπτυξης –ανεπίσημη – με όλους τους παρατρεχάμενους λογαριασμός 5000 ε. Τα πλήρωσε ο φορολογούμενος δημότης μας δηλαδή όλοι εμείς τα κορόιδα .Παρόμοια παραδείγματα δεκάδες. Μετά δεν υπάρχουν χρήματα για την λειτουργία του κολυμβητηρίου και για την καθαριότητα που την πληρώνουμε ούτως ή άλλως. Τώρα τέτοιες μέρες ας μη αμαρτήσουμε και πούμε την κακία μας . Τι δηλαδή μας προσφέρει ο ένας Ή ο άλλος αντιδήμαρχος και μας στοιχίζει ο καθενας από τους τέσσερεις 3000 ε ;

Calchas είπε...

Ειναι πραγματικά σιχαμένη η κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και μόνο πίκρα και αγανάκτηση μπορεί να προσφέρει, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί, κλάψει και αγχωθεί για την παράταξη. Το μεγαλύτερο δυστύχημα όμως είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει και ελπίδα διόρθωσης της πορείας. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο κατήφορος δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.
Περαστικά μας φίλε κι ας προσέχαμε..

Ανώνυμος είπε...

3.45

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το παρήγορο για τους φανατισμένους "δεξιούς" αλλά η δυστυχία για την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ότι και η αντιπολίτευση βρίσκεται στα ίδια χάλια. Εκτός από τα προβήματα στο εσωτερικό τους, έχουν κι αυτοι τα ζόρια τους με Siemens κτλ.

Στο τέλος θα επιβιώσει αυτός που έχει τα λιγότερα σκανδαλα, γ_μώ το χάλι μας γ_μώ!

Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι έχουν την τιμή τους .Ο αρμόδιος υπουργός των άγονων γραμμών, έχει μεγάλο κασέ, παίζει με εκατομμύρια ευρώ ,ένας περιφερειακός δήμαρχος ιδιαίτερα την πρώτη του τετραετία ,το κασέ του είναι σχετικά μικρό, ένα με δύο τζακούζι ως δώρο για το καινούριο του σπίτι είναι αρκετά. Το πολύ- πολύ να αξιώσει και κανά δυό εισιτήρια από τραπεζικό δανεισμό του δήμου του. Ιδιαίτερα τώρα που διανύομαι περίοδο οικονομικής ύφεσης σε συνδυασμό με το αρνητικό πρόσημο στην παραγωγή του δημοτικού έργου και ο μισθός των 5000 ε παραείναι αρκετός δήμαρχε. ή μήπως κάνω λάθος

Ανώνυμος είπε...

Όταν συλλαμβάνεται ένας κλέφτης και οδηγείται στην φυλακή για 15 χρόνια , όπως ο ταμίας του δήμου Ορεστιάδας, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό σκάνδαλο αγαπητέ ανώνυμε ,το ίδιο έγινε μάλιστα πρόσφατα στον δήμο μας εδώ στην Θεσσαλονίκη που μόνο γι αυτό δεν κατηγορείται ο δήμαρχος. Ούτε αποτελεί πολιτικό ατόπημα η αποκάλυψη απάτης σε βάρος του δήμου από δημότη ή από υπηρεσιακό παράγοντα που εκδιώχθει από την θέση του. Απεναντίας αποτελεί πολιτικό ατόπημα η μη αξιοποίηση 1500.000 ε για την κατασκευή του δημοτικού θεάτρου και η επιστροφή των χρημάτων στην Αθήνα ή ακόμη η μη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

taxidiotis είπε...

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΙ'ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ .

Andreas42 είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Μακιαβελι αλλά και με τον Πρετεντέρη όπως εκφράστηκε χτες :
"Η εμπλοκή της πολιτικής με τη γελοιότητα δεν έχει τελειωμό.

Τελευταίο κρούσμα, η επανεμφάνιση της δικογραφίας του Βατοπαιδίου και η άρνηση Σανιδάνα τη διαβιβάσει στη Βουλή. Αρνηση, η οποία έκανε πολλούς φρουρούς της συνταγματικής νομιμότητας να σκίσουν τα ρούχα τους.

Ορθώς τα σκίζουν αλλά μάλλον αργά. Κανονικά θα έπρεπε να κυκλοφορούν γυμνοί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι ίδιοι φρουροί της ίδιας νομιμότητας υποχρέωσαν να σταλεί στη Βουλή μια δικογραφία προτού ολοκληρωθεί".

Οντως η γελοιότητα δεν έχει τελειωμό. Δεν μπορώ να καταλάβω, τόσα μυαλά που υπήρχαν στα "γραφεία" όταν είμασταν νέοι, που χάθηκαν, πως άλλαξαν, τι κάνουν.

Κρίμα

DAP B.C. είπε...

"Σύντροφε" Ανδρέα,
απορώ με την ερώτηση σου.
Πως γίνεται να αναρωτιέσαι που πήραν και τι κάνουν τα μυαλά που υπήρχαν στα γραφεία όταν οι λίγοι ΤσεΓκεβάρα της δεξιάς, προτίμησαν στην τελική την ησυχία και ηρεμία τους και πήγαν σπίτι τους. Πως γίνεται να απορείς όταν οι λίγοι που φωνάζαμε, που διαφωνούσαμε, που τολμούσαμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε καρέκλες και αξιώματα, που ζούσαμε καθημερινά υπό ενδεχόμενη διαγραφή, φύγαμε και αφήσαμε πίσω τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο.
Ο Μακιαβέλι κάποτε αρνήθηκε να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο του Σουφλιά στις συνελέυσεις στο ΕΜΠ. Το θυμάσαι? Θυμάσαι και τι ακολούθησε? Στο τέλος τι έγινε? Τους σιχάθηκε και την κοπάνησε. Το ίδιο κι εμείς. Εμειναν λαμόγια να κάνουν ότι γουστάρουν και θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί και στο μέλλον. Φταίνε μόνο αυτοί.....?

Ανώνυμος είπε...

Για το χάλι που επικρατεί, σε όλους τους τομείς, σε όλες τις παρατάξεις ή κόμματα, και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ΦΤΑΙΜΕ όλοι μας. ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Ομαδικά πυρά δέχτηκε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς για την απόφασή του να μην αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Πολιτικοί αρχηγοί, κόμματα και νομικός κόσμος του καταλόγισαν ότι πολιτεύεται και ότι, με την ενέργειά του αυτή, επιχειρεί να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης" (ελευθεροτυπία).

Απο το κακό στο χειρότερο

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τον Παυλίδη σύντομα να πουλάει συσκευές Siemens στο Βατοπέδι

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά οι βουλευτάδες μας είναι άφαντοι και δεν μιλούν για την κατάντια. Μονο σε βαφτίσια και γάμους ξέρουν να πηγαινουν

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
23/4/2009 7:55 μμ

Νομίζεις ότι ο σημεριμός δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Νομίζεις αγαπητέ!

850.000.000 δραχμές έκαναν φτερά από τα ταμεία του Δήμου Ορεστιάδας για μαγκιές και γινάτια του σημερινού εναντίον του πρώην (ΤΖΟ). Ήθελε λένε να τον εκθέσει.
Ξέρεις την παροιμία για τους γαϊδάρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα;
Σου γράφω αυτήν την παροιμία γιατί ως γνωστόν τα 850 .000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ τα εξασφάλισε ο "αλαζόνας" και "υπερόπτης " ο παραπροηγούμενος δήμαρχος (ΠΑΠ).

Μια άλλη φορά θα σου πω αν θέλεις τι άλλο είναι σκάνδαλο.
Αν είσαι άπιστος "ΘΩΜΑΣ" πήγαινε στην ανατολική πλευρά της Δημαρχίας και δες τα κατορθώματα του σημερινού και του προηγούμενου.
Δες τα κουφάρια και μη μιλάς για σκάνδαλο!

" ΠΥΞΙΔΑ "

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Χρυσόστομε, για να καταλάβουν οι ξεροκέφαλοι ότι δεν παντρευόμαστε τους δημόσιους άρχοντες (δημάρχους ,νομάρχες, βουλευτές)ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .Και σ αυτό, μακράν ο παπ τα κατάφερε καλύτερα.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ φίλε Makiaveli
Ειλικρινά αντιλαμβάνομαι την πικρία και τη στενοχώρια ενός αυθεντικού ιδεολόγου, όταν διαπιστώνει, ότι κάποιοι εν ονόματι αυτών των ιδεών εγκληματούν και προσπαθούν να διασωθούν κατανέμοντας την ευθύνη σε μια ολόκληρη παράταξη αναγκάζοντας τα μέλη της να απολογούνται γ’ αυτούς .
Αντί σχολίου θα παραθέσω παλαιότερη ανάρτησή μου σχετική με το θέμα σου.
«Η σκέψη μου και οι αναγωγές που θα γίνουν θα έχει σημείο εκκίνησης την παραδοχή ότι η διαφθορά , η διαπλοκή και οι σκανδαλώδεις συμπεριφορές δεν έχουν χρώμα. Ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται διεφθαρμένοι και επομένως , όταν βρεθούν σε θέσεις ευθύνης απλά υποκύπτουν στις επιταγές του DNA τους, αλλά οι κατάλληλες συνθήκες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση φαινομένων διαφθοράς για κάθε άνθρωπο και επομένως ο καθένας από μας , άλλος εύκολα , άλλος δύσκολα θα ενέδιδε στις σειρήνες του εύκολου κέρδους. Να προχωρήσω λοιπόν στο συλλογισμό μου αποδεχόμενος, ότι όλοι μας είμαστε φορείς του ιού της διαφθοράς, που μπορεί να εκδηλωθεί στις κατάλληλες συνθήκες, είτε υποστηρίζουμε Ν.Δ. , είτε ΠΑΣΟΚ , είτε ΣΥΝ , είτε ΚΚΕ, είτε ΛΑΟΣ, είτε οτιδήποτε άλλο. Εκεί που διαφέρουμε είναι η ανθεκτικότητά μας, ώσπου να υποκύψουμε στην ασθένεια.
Η εμφάνιση επομένως εκφυλιστικών φαινομένων σε έναν πολιτικό σχηματισμό δεν αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, λόγο συνολικής απόρριψής του, όταν ο ίδιος απομακρύνει τα διεφθαρμένα του μέλη άμεσα , μόλις γίνει αντιληπτή οποιαδήποτε επιλήψιμη δραστηριότητα.
Αμφιβάλει κανείς ότι διαφορετική θα ήταν η στάση των πολιτών απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα, αποπέμπονταν όσοι εμπλέκονταν σ’ αυτά και οι θεσμοθετημένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αφήνονταν να κάνουν ανεπηρέαστοι τη δουλειά τους; Ποιους ωφελεί και ποιους βλάπτει το κουκούλωμα των σκανδάλων απ’ όπου κι’ αν προέρχονται; Τι λόγο έχουν τα πολιτικά στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι των κομμάτων να απολογούνται και να λοιδορούνται όλοι τους για ανθρώπους , που καταπάτησαν και κουρέλιασαν αρχές και αξίες των παρατάξεών τους; Θα υποστηρίξει κάποιος ότι πολλές φορές άνθρωποι που αντιστέκονται σε σοβαρά συμφέροντα βρίσκονται στον κυκεώνα μεθοδευμένων επιθέσεων από αυτά και πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσει κανείς, αν πρόκειται για πραγματικό σκάνδαλο ή επιχείρηση πολιτικής εξόντωσης. Τότε είναι επιβεβλημένη η πολιτική στράτευση στο πλευρό του βαλλόμενου, αλλά ταυτόχρονα καταγγέλλονται οι συκοφάντες με ονόματα και διευθύνσεις. Το κουκούλωμα των σκανδάλων τον πρώτο που καταδικάζει είναι αυτόν που προσφέρει την κουκούλα και όλους εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με τα σκάνδαλα, αλλά έχουν την ατυχία να βρίσκονται στην ίδια ομάδα με τους δράστες. Οι πρωταγωνιστές τους απλά μοιράζονται τη ενοχή με όλα τα μέλη της ομάδας και το μόνο που κρατούν για τον εαυτό τους είναι η λεία από το πλιάτσικό τους……
Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε απ΄ αυτή τη μίζερη κατάσταση απαξίωσης της πολιτικής, των πολιτικών και των θεσμών. Λαμόγια , κλέφτες, απατεώνες και ανάξιοι πολιτικοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς και έντιμοι , αξιοπρεπείς και άξιοι πολιτικοί άνδρες. Είναι χρέος όλων μας να στείλουμε στα σπίτια τους τούς πρώτους και να απαιτήσουμε από τους άλλους να αντιπαρατεθούν με ισχυρά επιχειρήματα στον πολιτικό στίβο , που με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις ζυγισμένες, σταθμισμένες και βαπτισμένες στην κρίση των πολιτών θα βοηθήσουν να ξεφύγουμε απ΄ αυτή την μίζερη κατάσταση. Οι συμψηφισμοί στη διαφθορά τους μοναδικούς που ωφελούν είναι αυτούς που έπρεπε ένα υγιές πολιτικό σύστημα να τους είχε ήδη αποβάλει.
Να πούμε όχι στους συμψηφισμούς και στα εύκολα αναθέματα επί δικαίων και αδίκων! Να εμπιστευθούμε και να στηρίξουμε τους έντιμους , τους άξιους και τους άφθαρτους που υπάρχουν ακόμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Υπάρχει ακόμα ελπίδα….»

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο αγαπητοί μου δεν είναι εδώ και 6,5 χρόνια να μην μπορούν να λειτουργήσουν το κολυμβητήριο;

Έργο 450.000.000 δραχμών!

Η Αλεξανδρούπολη έχει θάλασσα και λειτουργεί 2 κολυμβητήρια!

Καλά αυτοί οι Αλεξανδρουπολίτες δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Τους πείραξε το πολύ ιώδιο της θάλασσας!
Και θάλασσα και 2 κολυμβητήρια!

Εμείς όμως οι Ορεστιαδίτες εκείειειειειειειει.

Μη χάσουμε τα καλά δικά μας παιδιά.
Τι μας νοιάζει εμάς αν ακρίβυνε η βενζίνη; Εμείς πάλι 20 Ευρώ βενζίνη βάζουμε!

Χριστός Ανέστη!

Ορεστιάδα;

"ΠΥΞΙΔΑ"