Συνεδρίαση Δ.Σ: Παραχώρηση οικοπέδου για Πυροσβεστική

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τα λόγια είναι περιττά...








και όπως φαντάζεστε...
οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι καθαρά συμπτωματική...

Το πικρό ποτήρι

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

24.00. Ειδήσεις. Ζαπινγκ στα κανάλια. Το μενού ίδιο παντού και a la carte, τα ορεκτικά άνοστα, η σαλάτα ανάλατη και το κυρίως πιάτο καυτό.


Πρώτα σερβίρεται το ορεκτικό. Δημοσιεύεται η έκθεση της Eurostat βάσει της οποίας το έλλειμμα έχει σκαρφαλώσει στο 5%, η ύφεση θα συνεχιστεί και μετά το 2010 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη. Ο αρμόδιος υπουργός κος Παπαθανασίου σπεύδει να δηλώσει ότι ετοιμάζει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης, ενώ ακόμα και μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.


Μετά το άνοστο ορεκτικό της eurostat, ακολουθεί η σαλάτα. Ο έτερος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκαλεί με την επίκληση του... πρωτοκόλλου, για να δικαιολογήσει την προκλητική σπατάλη του δημόσιου χρήματος στο Παρίσι. Ο συγκεκριμένος υπουργός δαπάνησε 2.500 τη βραδιά για να διαμείνει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Παρίσι και χρέωσε τον Ελληνα φορολογούμενο με 24.505 ευρώ για διήμερο ταξίδι και διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Μπορντό, αν και είχε τη δυνατότητα να μην πληρώσει ούτε ευρώ, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για δωρεάν διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Προσπερνώντας την ανάλατη σαλάτα, επιτέλους φτάνει η ώρα για το κυρίως πιάτο. Στην οθόνη εμφανίζεται ένας τρίτος υπουργός, ο κος Παυλίδης κουνώντας - σε μαγνητοσκόπηση – προκλητικά το δάκτυλο, απειλώντας θεούς και δαίμονες, εκβιάζοντας ολόκληρη την κυβέρνηση. Αποσβολωμένος περιμένω να ακούσω ότι τον πήρε ο διάολος και τον σήκωσε. Μάταια. Ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση, παρά την άτυπη «εντολή» για ψήφο κατά συνείδηση, τάσσεται κατά της παραπομπής του εν λόγω βουλευτή, για τον απλούστατο λόγο ότι φοβάται την άμεση συνέπεια της μη παραίτησής του - σε περίπτωση που παραπεμφθεί - δηλαδή την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών, έτσι για να δείξουμε ότι δεν τον προστατεύουμε. Πανάθεμα μας...


Εκεί που ελπίζω ότι το μαρτύριο του πιπεράτου κυρίως πιάτου τελειώνει, έρχεται το ξυνό-γλυκό σαν κατραπακιά. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και μαζί του όλοι εμείς οι ψηφοφόροι του, ελπίζει σε μια χείρα βοηθείας από το κόμμα Καρατζαφέρη. Οι γαλάζιες διαρροές θεωρούνται δεδομένες από τους δελφίνους και για αυτό το λόγο ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης αναδεικνύονται σε σανίδες σωτηρίας για την μεγάλη φιλελεύθερη κυβερνητική παράταξη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καρατζαφέρης βρίσκει χώρο και εμπαίζει με τη στάση του, δηλώνοντας υπέρ της αθωότητας του Παυλίδη αλλά ταυτόχρονα και υπέρ της παραπομπής του!


Το μενού επιτέλους έχει τελειώσει. Η ανικανότητα αποδεικνύεται περίτρανα από την eurostat. Η στάση του Στυλιανίδη δείχνει την αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο τη στιγμή που προκαλεί ανυπόφορα τον κόσμο που βρίσκεται σε κρίση. Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να βάλει στην θέση του το κουνάμενο δάκτυλο του Παυλίδη, φανερώνει ότι η συγγένεια του με τον μακαρίτη Εθνάρχη, μόνο συμπτωματική μπορεί να είναι. Η στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να φοβούνται το ενδεχόμενο εκλογών μήπως και δεν επανεκλεγούν δείχνει την έλλειψη θάρρους και περηφάνιας τους.



Κι εμείς όλοι όσοι στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια τους παραπάνω κυρίους, όσοι πιστεύαμε κι ελπίζαμε ότι θα τολμήσουν, θα αλλάξουν και θα δημιουργήσουν, μάταια βρισκόμαστε όμηροι του a la carte μενού που μας προσφέρουν. Ευτυχώς όμως το κρασί είναι εκτός μενού. Μπορούμε να το διαλέξουμε. Ετσι, όμως, για να δούνε τη «γλύκα», το βράδυ των εκλογών, θα το πιούμε μόνοι μας στο σπίτι μας. Ας έρθουν να τους κεράσουμε ένα πικρό ποτήρι...

Ποιος ξέρει...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009



Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός

Ακολούθησε τον











Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί

Μόρφωσε το









Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται

Ξύπνα τον









Όποιος δεν ξέρει, και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, πρέπει να'ναι πολιτικός

Απόφυγε τον






παράφραση του Καχιλ Τζιμπράν

Μεγάλη βδομάδα

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ο Επιτάφιος της Μεγάλης Παρασκευής αναβάλλεται λόγω έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου









Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα του Δήμου,
είναι εντελώς συμπτωματική (προς Θεού...!!!)

Χρόνια πολλά σε όλους, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Να περάσουμε όλοι καλά :-)

Καλύτερα να αρχίσουμε να μουγκρίζουμε…

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Το εξυπνότερο πλάσμα στη γη είναι ο άνθρωπος. Ενας από τους βασικότερους λόγους που κυριάρχησε στον πλανήτη είναι η «τέχνη» της ομιλίας που κατάφερε να αναπτύξει, χάρη στην ευφυία του. Με την ομιλία κατάφερε να μπορεί να συνεννοείται με τον συνάνθρωπό του για την επίτευξη κοινών στόχων.

Είναι όμως αυτή η αλήθεια?


Εντρομοι περιμένουμε την πρωτομαγιά που θα παρακολουθήσουμε για άλλη μια φορά τον απλό οπαδό του Παναθηναικού να προσπαθεί να «σκοτώσει» τον οπαδό του Ολυμπιακού. Ο Ελληνας οπαδός της χαμένης ομάδας, μετά τον αγώνα, δεν θα καταφέρει να συνεννοηθεί με τον Ελληνα αιώνιο αντίπαλό του ώστε να υποστηρίξουνε μαζί, την όποια Ελληνική ομάδα προκριθεί στον τελικό.


Αποσβολωμένοι βλέπουμε την Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση (ή ανάποδα) για θέματα που χρήζουν συναίνεσης και που πολλές φορές έχουν έναν και μοναδικό τρόπο λύσης. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση ακόμα για απλά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο όπως η εκπροσώπηση σε όργανα.


Τρομαγμένοι παρακολουθούμε την κυβέρνηση να επιδιώκει «εικονική» συνεννόηση με την αντιπολίτευση επειδή – λόγω της κρίσης(?) – έχει φτάσει σε αδιέξοδο αλλά παράλληλα και την αντιπολίτευση να την αρνείται πεισματικά ενώ σε πολύ μικρό διάστημα (όπως όλα δείχνουν) θα την χρειαστεί κι εκείνη. Στην δύσκολη περίοδο που επιβάλλονται έκτακτα μέτρα λόγω του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, δεν μπορεί να συνεννοηθεί κανένας με κανέναν, ούτε καν στο εσωτερικό των κομμάτων.



Αγχωμένοι περιμένουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να επιτευχθεί μια κοινή Ευρωπαική πορεία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όμως ο Ελληνας επιθυμεί περίοδο χάριτος και αν γίνεται να πληρώσουν άλλοι τα «σπασμένα» του, ο Γερμανός αρνείται πεισματικά να βοηθήσει οποιονδήποτε, ο Γάλλος προσπαθεί να βρει τη μέση λύση κι ο Ιρλανδός το χαβά του. Εγωισμός, αδιαφορία και παντελής αδυναμία συνεννόησης.


Απογοητευμένοι παρακολουθούμε την σύνοδο των G20. Κοινά τα προβλήματα, δεδομένη η απαίτηση για κοινή αντιμετώπιση, κι όμως ο Αμερικάνος κι ο Αγγλος προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη να καλύψει τα κενά του, ο Ευρωπαίος αρνείται και προσπαθεί να κρυφτεί, ενώ ο Κινέζος θέλει ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα για να γλυτώσει από το δολάριο που κινδυνεύει να του φάει τα σωθικά (ομόλογα). Οι 20 σούπερ ήρωες – όπως πρόσφατα αποκαλέστηκαν από γνωστό αρθογράφο – ο μπατμαν, ο σουπερμαν, ο σπαιντερμαν και ο Χ-μαν δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Τους πάτησε ο πούλμαν.


Όλα αυτά μάλλον δεν είναι τυχαία. Μάλλον φταίει η διαφορά των τοπικών διαλέκτων που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ο Δήμαρχος με την αντιπολίτευση. Μάλλον φταίει η διαφορά μεταξύ Αγγλικών-Γαλλικών-Γερμανικών για την ασυνεννοησία στην Ευρώπη. Μάλλον φταίει η διαφορά μεταξύ αγγλικών και κινέζικων για το παγκόσμιο χάος. Μάλλον τελικά για την έλλειψη συνεννόησης παντού φταίει η ανθρώπινη ομιλία.

Στην ίδια φύση με μας υπάρχουν και τα λιοντάρια, με πολύ λιγότερο μυαλό. Τα λιοντάρια, όπως και τα περισσότερα ζώα, μπορούν και συνεννοούνται εκπληκτικά, παρά την έλλειψη της ικανότητας ομιλίας. Κοιμούνται, κυνηγούνε, τρώνε μαζί, σε αγέλες. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί. Τελικά μάλλον η ομιλία δεν είναι χάρισμα. Πρέπει να είναι κατάρα.


Ισως είναι καλύτερα να αρχίσουμε να μουγκρίζουμε…

Τίτλοι Τέλους μετά από Εισ. Εντολή

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

“Όχι” στα λουκέτα, “ναι” στους “κόφτες”....

Στην αναστολή λειτουργίας τους προχωρούν από σήμερα τα blog “στην press-a” και “μανδραγόρας”, μετά από παρέμβαση αρμοδίων, αναρμοδίων, περί και παρά... αρμοδίων αρχών, που πείσθηκαν για το “ενοχλητικό” του χαρακτήρα τους και “ικανοποίησαν” το αίτημα “λουκέτου” που είχε τεθεί από, ολίγους, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, φαντάρους, επιχειρηματίες, εμπόρους, διοικητικούς, εξωδιοικητικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δύο blog's, τους οποίους κανένας δε σκέφτηκε, οδηγούνται έτσι στην ανεργία και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, με την κρίση να χτυπά πλέον πόρτες, παράθυρα, παντζούρια και κουδούνια...
Ενώ τα συγκεκριμένα blog's αναστέλλουν τη λειτουργία τους, μέχρι νεωτέρας, τα υπόλοιπα τοπικά blog's και οι διαχειριστές τους θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης, μετά από ειδικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν (λιπομέτρηση, κολοσκόπηση (δις), αίματος κ. α). Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους εκατοντάδες χρήστες των blog's, που έχουν το θράσος να σχολιάζουν κιόλας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης, τα οποία θα εκπονηθούν άμεσα σε συνεργασία Μαρκογιαννάκη, Αβραμόπουλου και Φάνης Πετραλιά. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να συμμετέχει και ο Σουφλιάς αλλά επειδή είναι... “κουφάλογο”, διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ενώ έχει και βεβαρημένο πρόγραμμα γευμάτων εργασίας με δελφίνους, δελφίνες, καρχαριοειδή και φαλαινοειδή...
Παράλληλα, οι διαχειριστές των δύο blog's θα υποχρεωθούν είτε να εργαστούν στην κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, χωρίς αμοιβή και ασφάλιση, είτε να προσφέρουν εθελοντική εργασία, πρωτοκολλόντας έγγραφα στο δήμο Ορεστιάδας, όπου διαπιστωμένα λόγω έλλειψης προσωπικού παρατηρείται μια σχετική καθυστέρηση...

Αναδημοσίευση από stin-press-a.blogspot.com

EDIT 20.40:

Μετά από την 24ωρη περιπέτεια με τον φίλο Pressa στις σιδηροδρομικές γραμμές, να τον συγχαρώ για το αστείρευτο χιούμορ, τον μοναδικό τρόπο έκφρασής του και το γέλιο που μας προσφέρει μέσα από τα πανέξυπνα άρθρα του και να ευχηθώ σε όλους σας καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά :-)