Τοπική Αυτοδ/ση: αναπάντητα ερωτήματα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ένας δήμος διαθέτει δύο βασικά εκτελεστικά όργανα: το δήμαρχο και τη δημαρχιακή επιτροπή. Ο δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η δημαρχιακή επιτροπή εισηγείται σ’ αυτό τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα. Το δημοτικό συμβούλιο έχει την γενική αποφασιστική αρμοδιότητα επί των δημοτικών υποθέσεων χωρίς όμως να δύναται να καταθέσει «πρόταση μομφής» κατά του δημάρχου ή της δημαρχιακής επιτροπής, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να υποκαθιστά το Δ.Σ. (σε μεγάλο βαθμό) στη διοίκηση του δήμου.


Ο δήμαρχος, λόγω του τοπικού συστήματος διακυβέρνησης και μέσω της απευθείας εκλογής του, θεωρείται, αναγνωρίζεται και είναι ο κύριος φορέας της λαικής εντολής να εφαρμόσει τις (προεκλογικές) προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξής του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου. Γι’αυτό εξάλλου και διαμορφώνεται, βάσει του κώδικα, η πλειοψηφία των 3/5 στο συμβούλιο (βλ. προηγούμενη ανάρτηση - Δημαρχοκεντρικό σύστημα).
Η νομιμοποίηση που προκύπτει από τις εκλογές καθιστά τον δήμαρχο ηγέτη και μοναδικό παράγοντα «σταθερότητας» της πλειοψηφίας στο συμβούλιο, δίνοντας του επί της ουσίας τη «δύναμη» να κατευθύνει όλα τα τοπικά ζητήματα. Ετσι, ακόμα κι όταν η παράταξη της πλειοψηφίας δεν είναι πολιτικά συμπαγής, η «πειθαρχία» εναπόκειται κυρίως στην ενωτική ή επιβλητική προσωπικότητα του δημάρχου.

Στο σημείο αυτό, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Τι γίνεται σε περίπτωση που ο δήμαρχος χάσει την επιρροή του στην πλειοψηφία? Με συγκεντρωμένες - από το νόμο - τις περισσότερες αρμοδιότητες πάνω του αλλά χωρίς τον «έλεγχο» της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για να τις εγκρίνει, πόσο εύκολα μπορεί να διοικήσει το δήμο?


Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική αρχή, η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει εξουσία εφόσον διαθέτει την εμπιστοσύνη της βουλής που ασκεί αρμοδιότητες ελέγχου. Σε περίπτωση απώλειας της εμπιστοσύνης αυτής έχουμε προσφυγή στις κάλπες. Στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως, ο δήμαρχος που θα χάσει την επιρροή του στην πλειοψηφία, δεν μπορεί πλέον ούτε να διοικήσει το δήμο όπως επιθυμεί, ούτε όμως και να προσφύγει στις κάλπες. Μπορεί μόνο να περιθωριοποιηθεί ή να παραιτηθεί ή να προσπαθήσει να ανακτήσει την πλειοψηφία.

Με δεδομένο το «κενό» αυτό του συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπει ενδιάμεσες εκλογές σε περίπτωση απώλειας της πλειοψηφίας από το δήμαρχο, παραμένει άγνωστο ποιος τελικά εκφράζει την λαική βούληση την στιγμή της απώλειας. Ο δήμαρχος ή η νέα διαμορφωμένη πλειοψηφία των συμβούλων?


Το σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση αυτή εμφανίζονται σημάδια έλλειψης διοίκησης με δεδομένες απώλειες για τον τόπο. Σίγουρο επίσης είναι πως κάποιος στο τέλος τιμωρείται. Είτε ο δήμαρχος για έλλειψη ηγετικών προσόντων, είτε η «νέα» πλειοψηφία για παρεμπόδιση του έργου του δημάρχου. Δυστυχώς όμως η απάντηση αυτή δεν μπορεί να δοθεί ενδιάμεσα στην τετραετή θητεία, εξαιτίας του νομοθετικού «κενού».
Αργά ή γρήγορα, βέβαια, θα φανεί.

136 σχόλια:

Calchas είπε...

Δύσκολο το θέμα και πραγματικά διακριτική η προσέγγιση σου. Ο νομοθέτης σε αυτες τις περιπτώσεις, σωστά ή λάθος, έχει επιλέξει να δίνει μεγαλύτερη βαρυτητα στο πρόσωπο του δημάρχου (δημαρχοκεντρικο συστημα οπως ανεφερες). Με αυτη τη λογική ο δημαρχος, εχει δεν εχει πλειοψηφια πρεπει να φέρεται και να λειτουργεί σαν δημαρχος. Βεβαια δεν θα μπορει να ειναι αποτελεσματικος. Σε τετοιες περιπτωσεις απο οτι βλεπω, πρεπει να καθονται ολοι μαζι να βρισκουν μια ακρη αλλιως μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα.

Ανώνυμος είπε...

και πως θα είναι δημαρχος ρε παιδια οταν δεν μπορει να περάσει κανένα θέμα στα ΔΣ? στην περιπτωση της ορεστιαδας δεν ειναι τυχαιο που δεν εχουμε ακομα προεδρο στη ΔΕΥΑΟ. ετσι θα παει για 2 χρονια ακομα?

taxidiotis είπε...

Ο ειλικρινής διάλογος αποτελεί τον μόνο τρόπο επίλυσης προβλημάτων σε πολιτισμένες και δημοκρατικές κοινωνίες. Όμως συνήθως και από τις δύο διαλεγόμενες πλευρές, αλλά, κυρίως από την κυβερνητική μεριά, ο διάλογος είναι προσχηματικός και ωθεί το άλλο μέρος στα άκρα, ως αντίπαλο, πλέον και όχι ως συν-ζητητή που αναζητά μαζί με τον άλλον εξεύρεση λύσης. Κύριο χαρακτηριστικό του συνειδητοποιημένου πολίτη είναι η τάση προς συνέναιση, μάλλον, παρά η ασυμφιλίωτη σύγκρουση. Διότι διαφορετικά η βίαιη λύση καραδοκεί, με μεγάλες ζημιές και για τα δύο μέρη.

Ανώνυμος είπε...

Τα χειρότερα έρχονται όταν η διαμορφωμένη από τις περιστάσεις ευκαιριακή πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, χάνοντας κάθε μέτρο, προσπαθεί να υποκαταστήσει θεσμοθετημένα όργανα και να σφετεριστεί εξουσίες που δεν της ανήκουν. Τότε το πολιτικό – προσωπικό μένος και η παραταξιακή μικροπολιτική, έχοντας αντικαταστήσει την πολιτική εντιμότητα και το fair play, οδηγούν σε αδιέξοδο τη λειτουργία του δήμου. Βέβαια το ποιος φταίει για την κατάληξη αυτή θα πρέπει να το ψάξουμε στη λαϊκή έκφραση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Ανώνυμος είπε...

Πείσμα από τη μια, μπαιράκι από την άλλη και στη μέση πληρώνει τα παιχνιδια η πολη. Οι μισοι εκει μεσα αν εχουν τσιπα πανω τους πρεπει να παραιτηθουν. Ειδικα ο ποιητης. Αλλα κι απο δω κι απο κει.
Ο.Α.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην τοπική αυτοδιοικηση. πρώτο και καλύτερο αυτό το 42% που οδηγει σε ασταθείς πλειοψηφίες στα Δ.Σ. με αποτέλεσματα αυτά που περιγράφονται στην ανάρτηση. Μεχρι τοτε συμφωνω με τη θεσπιση τοπικών εκλογών οποτε ενας δημαρχος χανει την δεδηλωμένη.
Judge

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο ΕΝΤΙΜΟ πράγμα που του έχει απομείνει είναι να παραιτηθεί. ΤΙ ΑΛΛΟ πρέπει να γινει για να το καταλάβει? Απ'τη λεχώνα και απο τη μαμή, εχάθει το παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ και εξηγουμαι:
ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ στην ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ως προς τον τροπο αναδειξης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ειδικότερα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ και διαφορετικα για τους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ γινεται αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ και ειναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ,δεδομενου οτι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ και οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ αποφασίζουν.
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ λοιπον ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ το ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ.ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΛΗΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ οτι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΔΗΜΟΤΩΝ βρισκόταν και βρίσκεται στην μειοψηφία (ΠΑΠ-ΤΖΟ )και ποτε στον ΕΝ ΤΑΞΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Agaphte file 22/3/2009 1:28
Στις 19/3/2009 1:36 μμ σχόλιο Νο 17
stin press-a μίλησα για πανελλήνια πρώτη...
και συμφωνούμε.Δηλαδή αν εφαρμοστεί αυτο το μέτρο τι εχουμε να λέμε τότε?

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει δεδηλωμένη για ένα δημαρχο. Βαση του κωδικα δημων και κοινοτητων, ο δημαρχος ειναι απλα εκτελεστικο οργανο. Ακομα κι αν ανεξαρτητοποιηθούν ολοι οι συμβουλοι του συνδυασμου του αυτος παραμενει δημαρχος. δεν τιθεται θεμα κενου εξουσιας

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορούσαν να γινουν εκλογές στη μεση της θητειας τοτε δεν θα την κοπάναγε κανενας συμβουλος απο την πλειοψηφια και να πάρει το κριμα στο λαιμό του να στειλει την πολη παλι στις κάλπες. Μια χαρα ειναι το συστημα, οι συμβουλοι τωρα το παιζουν ανταρτες-μάγκες χωρις κοστος και ο δημαρχος κανει την παπια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΗΔΟΝΙ ΤΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

προς 1:35
ΑΜ ΔΕ!!!!!!!!!!
ΤΖΙΦΟΣ Η ΜΑΝΤΕΨΙΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΔΕΠΑΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΦΕΣΗ.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΗΡΘΕΣ ΡΟΡΟ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΒΑΡΣΑΜΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

EHETE POLLOYS NA DOYLEVOYN SAN TH ROROPOYLOY S'AFTH TH POLI. GIATI TOSH KAKIA H MHPOS OSA DEN FTANEI H ALEPOY TA KANEI KREMASTARIA.PATE LIGA XRONIA PISO KAI SYGRINETAI PROSOPA KAI PRAGMATA.NTROPI, GIAFTO DEN THA PAEI BROSTA AFTOS O TOPOS.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

DIESTRAMENA GOYSTA EHEIS

Ανώνυμος είπε...

Κακόμοιρα και μίζερα ανθρωπάκια, έχετε τη ζωη που σας αξιζει! Ντροπή σας! Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Οχι και να συγκρίνεις την Ροροπουλου με την Μαυρίδου, ΕΛΕΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τα δημοσια αξιωματα πρεπει να προτιμουνται οχι εκεινοι που μοιραζουν σοκολατες ,αλλα εκεινοι που ειναι ικανοι και το αξιζουν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Makiaveli είπε...

Στα πλαίσια του άχαρου ρόλου του οικοδεσπότη του blog, θα παρακαλούσα για ακόμα μια φορά, να μην χρησιμοποιείτε κατηγορίες και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για οποιονδήποτε συμπολίτη μας. Είτε υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες, είτε όχι, ο ιστότοπος αυτός ΔΕΝ προσφέρεται για οτιδήποτε κινείται έξω από τα πλαίσια της καλοπροαίρετης κριτικής, του ειλικρινούς διαλόγου και προβληματισμού.

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της ανωνυμίας λόγω της ελευθερίας έκφρασης που προσφέρει και σίγουρα κατά της λογοκρισίας. Πάντα όμως μέσα σε πλαίσια που δεν προσβάλλονται προσωπικότητες ή θεσμοί, οποιουδήποτε χρώματος ή απόχρωσης.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Makiaveli

(το παραπάνω σχόλιο που αναφέρεται σε "αγορασμένες" ψήφους διαγράφεται)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

To blog afto pou exeis den armozei se enan epistimona san kai esena, se mia mikri poli san afti pou zoume opou oloi gnorizomaste metaksi mas. Mesw tis anonimias afineis ton kathena na pei oti thelei, na prosvalei ton opoiondipote, me opoia katigoria thelei. Afto den einai eleftheria ekfrasis. Tha eprepe na stamatiseis afto to blog.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

YPARHOYN TELIKA KI EVAISTHITA SOYFLIOTIKA GAIDOYRGIA.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε, δεν ντρέπεται κανείς σας? Τα blogs παγκοσμιως εχουν καταληξει "εργαλειο" στο χερι του καθενος, προς εξυβριση και οχι προς κριτική. Ο καθένας μεσω της ανωνυμιας γινεται Κριτής και λεει ό,τι θέλει!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΕΛΕΟΣ! Ας κοιταξει ο καθενας τη δουλεια του. Παραπανω διάβασα τις χιλιες δυο ανυποστατες κατηγοριες για διαφορους και διαφορες. Δηλαδη δεν υπαρχει τσίπα? Τι ειναι τα blogs?? Χώροι για να αλληλοβριζονται διάφοροι? Κλεισε το blog!!

Makiaveli είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12:32

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι πολλές φορές οι εκφράσεις μας στα blogs υπερβαίνουν κάποια όρια, όπως άλλωστε τα υπερβαίνουν και στον λόγο μας καθημερινά.

Παράλληλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και για την υπόδειξή σου να κλείσει αυτό το blog αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν ήρθε η ώρα του ακόμα. Επειδή όμως διακρίνω ένα άγχος στην έκφρασή σου, να σαι σίγουρος(η) πως όταν θα είναι να το κλείσω θα σε ενημερώσω.

Ανώνυμος είπε...

Και που να γίνει και το σημερινο Δ.Σ. με τις εξελίξεις του..ΣΧΟΛΙΟ που θα ΠΕΣΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΡΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΟΥΤΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΠΑΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ. Μοιράζει όμως ωραία γλυκά του κουταλιού!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσοι βάζουν προστασία στα σχόλια κάνουν πολύ καλά.. Συνέχισε έτσι φίλε και μην ακούς τους δυο τρεις χέστες...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ αγαπητό ζευγάρι του πολιτισμού.(ζωγραφικής και μουσικής)Λέει ο λαός. Ο λάκκος που σκάβεις για τους άλλους, καμιά φορά πέφτεις εσύ ο ίδιος μέσα.
Αγαπητέ Μανδραγόρα ,δεν γνωρίζω ποιός είσαι ,αλλά μη κωλώνεις από το ζευγάρι του πολιτισμού ,σε όσους εισαγγελείς και αν πάνε .Είναι εκτεθειμένοι ,λόγο δικομανίας ,στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΕΓΩ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΣΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

taxidiotis είπε...

Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε,φυσει και νομω,ισοι.Ομως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.Τα συμφεροντα των ανθρωπων ειναι ανομοια, αντικρουομενα,διαφορετικα .Οπως και οι αναγκες τους ειναι αντικρουομενες και οι αποψεις τους πολυποικιλες [ο καθενας εχει κι απο μια].Αναποφευκτες ειναι, επομενως, οι διαφωνιες και οι συγκρουσεις μεσα στη κοινωνια.Εδω ομως πρεπει να επεμβαινει η αγαπη ,που στη πραγματικοτητα δεν ειναι συναισθημα αλλα ΕΝΤΟΛΗ.

Andreas42 είπε...

Εισαγγελέα;
Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι προκαλούν πιο έντονα σχόλια;

KEEP WALKING

Ανώνυμος είπε...

Andreas42

η "κ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ " ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.
ΕΣΚΑΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΕ Η ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ. Ε ΜΑ ΠΙΑ!!
ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χμ!! προβληματίζομε πολύ διαβάζοντας τα σχόλια, στο blog!!
Μια ερώτηση προς Makiaveli και προς ολους: Αν, λέω αν, τα σχόλια ήταν επώνυμα, θα ηχαν αυτό το επίπεδο;

outsider

Ανώνυμος είπε...

OUTSIDER AN HTAN EPONYMA FYSIKA KAI THA HTAN LIGO KALYTERO TO EPIPEDO ALLA AFTO EHEI NA KANEI ME TON KATHENA MAS.AN THELOYME NA EKTONOTHOUME VRIZONTAS H AN THELOYME NA PROSTHESOUME KATI THETIKO.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΚΟΜΨΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΟΙΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΟΛΑΓΝΕΙΑ.ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΠΑΟ?
ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΠΗΓΕ,ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΩΣΤΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕΙΡΕΣ.ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι όλοι αυτοί που ζητούν το κλείσιμο αυτού του blogs ή οποιουδήποτε άλλου,
είναι εκείνοι
που πρώτοι χυδαιολογούν,
πρώτοι συκοφαντούν,
πρώτοι ειρωνεύονται,
πρώτοι υβρίζουν
και πρώτοι διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν.
Μου θυμίζουν 2 πράγματα:
1. Το γάτο που σκούζει
2. Το "σώπα μη μιλάς" εκτός αν συμφωνείς μαζί μας και λες αυτά που θέλουμε να περάσουμε εμείς.
Ε! όχι λοιπόν. Αφού κάνετε πως θίγεστε κύριοι-ες μη μπαίνετε στα blogs, μην τα διαβάζετε, μη συγχύζεστε και προπαντός μη μας ταλαιπωρείτε και αφήστε μας να σχολιάζουμε, να κριτικάρουμε, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να λέμε αυτό που πιστεύουμε!

Για τον αγαπητό Makiaveli:

Δε νομίζω ότι πρέπει να σκέφτεσαι το κλείσιμο αυτής της αξιολογότατης σελίδας που στο κάτω κάτω αν έχει κάποια όχι καλά σχόλια την ευθύνη την έχουν αυτοί που τα γράφουν.
Πάντα κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές της αλήθειας, είτε σε περιόδους ανωμαλίας, είτε σε περιόδους Δημοκρατίας.
" all right ??? "

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι "μαγκες" εδω μέσα κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία τους. Αφού κριτικάρετε καποιον/καποια με επωνυμο, γιατι φοβαστε να πειτε το δικο σας?

Προσωπικα δεν μπορω να καταλάβω γιατί ο blogger συνεχιζει να δινει βήμα σε τέτοια άτομα, τα οποία το μόνο που θέλουν είναι να βρίσουν ανώνυμα...

A.ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μερικοι από τους παραπάνω ανώνυμους (μεταξύ μας):

-Παπαιωαννου
-Μαυριδης
-Πρεμίδης
-Μπογιατζής
-Καντζιάρης
...και διάφοροι άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

Re paidia, diavazw diavazw, olo gia dikomanies ktl, alla den akousa pote tosa xronia tin sigekrimeni kyria na efthinete gia dikes...
Den mas leei kapoios gia poies dikes anaferomaste, na katalavoume ki'emeis...

Ανώνυμος είπε...

DROPH DROPH DROPH!!!

KALA EGRAPSE O ALLOS PARAPANW. AN HTAN EPWNYMA OLA AFTA, THA TA GRAFATE??? OXI, GIATI TWRA THA SAS STELNAME TSIGARAKIA...

POIOS O ROLOS AFTOU TOU BLOG??
GIATI EPITREPONTAI OLA AFTA XWRIS ELENXO?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Α.Δ. 1.08 πμ
Αφού θίγεσαι με τους ανώνυμους μην απευθύνεσαι άλλη φορά σε αυτούς και κυρίως μόλις βλέπεις ανώνυμο κείμενο ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
Δηλαδή τώρα που γράφεις επώνυμα τι είναι μαγκιά;
Έγραψες μήπως κάτι που κρίνει καλόπιστα και δημιουργεί θέμα; Για να καταλάβω δηλαδή το σκεπτικό σου αλλά και τη μαγκιά σου.(Δεν συμμερίζομαι αυτούς που βρίζουν ειλικρινά αλλά ούτε και εσένα και τους ομοίους σου ανώνυμους και επώνυμους που θέλουν ντε και καλά να κλείσουν τα blogs)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Makiaveli είπε...

Αγαπητέ μου φίλε "all right"

σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αποτελούν έμπνευση και δύναμη για τη συνέχεια. Στην ερώτησή(?) σου για το αν σκέφτομαι να κλείσω το blog, να σου πώ ότι υπάρχουν 2 περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο τέλος της λειτουργίας του:

1) Να πάρει ο Παναθηναικός το Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Μετά από απωθημένα 12 χρόνων, θα πανηγυρίζουμε για πολύ καιρό οπότε και δεν θα έχουμε ώρα για γραψιμο.
2) Να κλείσει με εισαγγελική εντολή. Στην περίπτωση αυτή το μόνο που μένει είναι να βρω το όνομα του καινούργιου Blog που θα ανοίξει την επόμενη μέρα. (προσανατολίζομαι σε "KinigaMe.blogspot.com").

Οσον αφορά για την ανωνυμία που απασχολεί - και θα απασχολεί - την (διεθνή) κοινή γνώμη, πολύ επιγραμματικά (διότι σηκώνει μεγάλη συζήτηση), να αναφέρω τα εξής:

1) Είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ήταν υποχρεωτική η επωνυμία, πολλοί από μας, για προσωπικούς του λόγους ο καθένας (εργασία, συμβάσεις, πολιτικοποίηση κλπ) δεν θα είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν όπως επιθυμούν, με αποτέλεσμα την στέρηση ελευθερίας του λόγου.
2) Δευτερο δεδομένο είναι, ότι με το καθεστώς της (επιτρεπόμενης) ανωνυμίας που ισχύει διεθνώς σήμερα, πολλοί εκμεταλλεύονται την αντικειμενική δυσκολία εύρεσης της ταυτότητας τους, και επιδίδονται σε συκοφαντίες, υβριστικά σχόλια ή αναρτήσεις κλπ.

Οι απόψεις εδώ είναι καθαρά υποκειμενικές. Είναι θέμα προτεραιοτήτων του καθενός. Για μένα προσωπικά, η ελευθερία του λόγου είναι μακράν μεγαλύτερο αγαθό από την ελεγχόμενη λογοκρισία που επιβάλλει η υποχρεωτική επωνυμία, χωρίς βέβαια να υποτιμάται η υπέρβαση του ορίου, πέρα από το οποίο η ελευθερία του ενός υπάρχει εις βάρος της ελευθερίας του άλλου.
Το μόνο εύκολο, θα ήταν να γράφουμε ένα ονομα "Δημήτρης Πολυδημητρόπουλος" και να το παίζουμε επώνυμοι.

Η μέση οδός - και η οποία γίνεται με βαριά καρδιά - είναι το αναγκαστικό "κόψιμο" σχολίων που υπερβαίνουν τα "εσκαμμένα". ΑΦΟΥ όμως πρώτα εκφραστούν. Κι αυτό λόγω της ηθικής ευθύνης που προκύπτει για τον οικοδεσπότη του blog.


Φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ 24/3/2009 1:08πμ που αναφέρεις ονόματα όπως οι δοσίλογοι παλαιότερης εποχής,

"Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λές,
αλλά θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να τα λές" (Βολτέρος).

Calchas είπε...

ΣΦΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΚΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ 10 ΜΠΛΟΓΚ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 7 ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ).

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΑΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απ'τη λιστα των ανωνυμων ποιος λειπει?Ο ΤΖΟ αρα !!!!!! καληνυχτα σας

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ;
ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΡ....ΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ...ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΙΛΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ "ΕΔΙΝΑΝ" ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑΝ
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΤΑΝ
ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ.
ΕΣΥ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

σερνονται δυο πρωην δημαρχοι σαν τα σκυλακια πισω απο τους αποστατες. αυτο κι αν δεν ειναι ξεφτιλα. τωρα τους ενοιαξε η διαφανεια. το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το προσωπικο τους συμφερον. κι η πολη.να καταστραφει και να καει . δεν τους νοιαζει

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση ανήκει μόνο στο Μουζά. Αυτός επέλεξε όλους αυτούς που σήμερα είναι αποστάτες. Μ' αυτούς εκλέχτηκε. Τώρα παραπονιέται ότι δεν μπορεί να κάνει δουλειά, θαρρείς και είχε σκοπό να δουλέψει. Αυτός είναι εκ γεννετής τεμπέλης. Τώρα βλέπουμε να συμπλέουν Τζότζολας και Παπαϊωάννου με τους αποστάτες. Ο ένας στηρίζει τον άλλον με την ελπίδα, να αλληλοστηριχθούν στις επόμενες εκλογές. Δηλαδή να προκύψει μια ιστορία χειρότερη από το Μουζά.

Ανώνυμος είπε...

οι αποστατες αρχισαν να γινονται δεκανικια του τζοτζολα και του παπαιωαννου.
βεβαια λογικο ειναι αφου ολοι τους ειναι απολιτικοι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;!!!! ΚΟΠΑΝΑΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!!!! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!ΣΩΠΑ ΡΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΖΑ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΟΥΖΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΟΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.
ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΖΑ;
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΕΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.(ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

o tzotzolas ki o papaioannou leei xeroun apo politiki.
afto pou kanoun einai politiki?
afto einai o orismos tis parapolitikis.
omos etsi emathan na leitourgoun panta. gia to diko tous sumferon. to politiko. i tzepi tous. mono i poli den tous endiaferei. o kosmos tous eftyse. den tous thelei xana piso. as enothoun tora oloi me tous apostates gia na fane synoliko foumo

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΚΑΝΟΥΝ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

einai kantantima gia tin poli kai ton nomo h dimosiografia typoy petridi kai tomadaki nisafi

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ:
11 ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
ΕΛΑΜΨΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ λυπηρό σε έναν τέτοιο χώρο σαν το μπλοκ του Makiaveli και του
Press-@ να μπαίνει ο κάθε πικρόχολος, θρασύδειλος, και άβουλο ον να λέει το μακρύ και το κοντό του.

Αυτοί οι χώροι μέχρι πριν από λίγο καιρό με την λειτουργία τους βοηθούσαν τους κάθε εμπλεκόμενους να ανταλλάσσουν απόψεις μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.
Δυστυχώς όμως το επίπεδο έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο και μάλλον δεν έχει σταματημό.
Δεν θέλω να το παίξω υπεράνω, αλλά το να διατυπώνεται μία άποψη ,όπως π.χ ο δήμαρχος είναι ανεπαρκής και αυτή η άποψη να τεκμηριώνεται ανάλογα με τα στάνταρ και τις προσδοκίες που έχει κάποιος είναι σεβαστό, όπως και η κριτική για την στάση κάποιων συμβούλων σε ένα θέμα που μας βρίσκει αντίθετους αφού το τεκμηριώσουμε είναι απόλυτα λογικό .Αλλά το να γράφουμε ανακρίβειες ,αοριστολογίες και να υβρίζουμε βγάζοντας χολή για οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ένας χαρακτηρισμός μένει, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ
Και το σίγουρο είναι ότι αυτοί που βρίζουνε τον καθένα μέσα από την ανωνυμία που τους δίνεται μέσα από τα μπλόκ την επομένη που θα συναντήσουνε αυτόν που βρίζουνε θα τον αγκαλιάζουνε και θα τον μιλάνε μα τα καλύτερα λόγια-πάγια τακτική του Έλληνα- εκεί που φτύνει να πάει και να γλύφει.
Βέβαια δεν έχω αυταπάτες και δεν πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει από την μια στιγμή στην άλλη. Στο χέρι μας είναι όμως να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο, κυρίες και κύριοι που θέλετε να υποβαθμίσετε την ύπαρξη των blogs .
Θα κρατήσω την ανωνυμία μου την παρούσα στιγμή λόγω του επιπέδου που υπάρχει αυτή την στιγμή και θα επανέρθω πάλι υπογράφοντας αυτά που γράφω ,όπως έκανα στο παρελθών μόλις δω έστω και λίγο φως στο τούνελ

Απογοητευμένος Ορεστιαδίτης
.

Ανώνυμος είπε...

11 ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
ΕΛΑΜΨΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

24/3/2009 12:31 μμ

ΤΙΣ ΕΠΙΚΆΛΕΙΨΕ ΜΕ ΤΗ ΛΆΜΨΗ ΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΛΟΓΩ ΟΓΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η αφέλεια περισσεύει στα σχόλια αυτής της ανάρτησης. Περισσεύει ακόμα και η υποκρισία ,το νταβατζηλίκι και η προβοκάτσια. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τον αβανταδόρο σε κανέναν, γιατί απλά ζούμε σε μία πόλη που είναι όλα γνωστά .Γνωρίζουμε τι προσέφερε ο κάθε δήμαρχος, κρίνουμε και κρίθηκαν οι προηγούμενοι για τις επιδόσεις τους στην θητεία τους, ανταλλάσουμε απόψεις γι αυτήν την δημαρχιακή περίοδο, και αυτό είναι όλο. Ο Μουζάς δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς, κατά την γνώμη μου για τους κακούς συνεργάτες του ,για τον παιδαριώδη τρόπο που προσπάθησε να διαχειριστεί τους ανθρώπους του, τα πολλά ψέματα που χρησιμοποιεί την κακή επένδυση που έκανε στους συμβούλους του. κ.α
Δεν του φταίει η αντιπολίτευση ,το ξέρει αυτό, αλλά βλακωδώς το υποστηρίζει. Ο κόσμος απαιτεί ειλικρίνεια, και αποτελεσματικότητα, πράγματα που ο Δημήτρης δεν τα έχει.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα!!! παιδιά το blog ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!! ρίχνω το απίστευτο γέλιο!! Μην τολμήσεις να το κλείσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Kala e, to x8esino dimotiko simvoulio itan ola ta lefta!!!
Kinisi mat ekane to proedrio kai meta afisane sti thesi tous ton "giganta tis politikis" na eirwnevetai...

Ανώνυμος είπε...

AFTON TON PAPAIWANNOU POTE DEN TON XWNEPSA... DEN KSERW RE PAIDI MOU, MOU KATHETAI BARYS STO STOMAXI. TI POLITIKOS LOGOS, TI EFRADIA, TI
P-S-E-M-A-T-A!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ρε παιδια, στις επομενες εκλογες ποιον να ψηφισουμε?????
Εγω παντως αν ειναι να διαλεξω παλι μεταξυ των τριων, στο Μουζα θα κατεληγα.... Ε οχι ΠΑΠΑ-ΤΖΟ, οχι!

Ανώνυμος είπε...

Σαν stand-up-comedy ειναι ολοι εκει μεσα, χαχα!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το τρελό γέλιο το έριξα με τον Ζαχαρία! Που πηγε να πάρει το λόγο και ειδε τον "αλλον" απέναντι να γελάει και του κόπηκε η όρεξη να μιλήσει...ΧΑΧΑΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω για πρώτη φορά στο blog σου Μανδραγόρα-Μακιαβέλι. Βασικά μου το πρότειναν σημερα το μεσημερι "μπες να δεις τι γινεται εκει μέσα!" μου είπαν. Και μόλις πριν λίγο διάβασα όλα τα σχόλια από την αρχή...
Τι να πω... ειλικρινά δεν έχω λόγια. Ωραίες οι απόψεις σου στα θέματα που γράφεις εσύ, αλλά τα περισσότερα σχόλια χαλάνε την εικόνα του blog σου. Αυτο δεν ονομάζεται ελευθερία λόγου, αλλά κοινή συκοφάντηση. Δεν παίρνω το μέρος κανενός "πολιτικού" προσώπου. Ολοι συκοφαντούνται εδώ μέσα. Ειτε της μιας, είτε της άλλης παράταξης. Προσωπικά δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με τα blogs, δεν τα διαβάζω. Δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοια ελευθερία και ανωνυμα ο καθένας να γράφει ό,τι του κατέβει στο μυαλό. Ειλικρινά, μερικά σχόλια μου έφεραν αηδία...

Ανώνυμος είπε...

kala Makiaveli, an perimeneis na parei to prwtathlima o panathinaikos gia na kleiseis to blog, tote to blog tha yparxei mia zwi, xa xa xa xa!!!!!!!!

(enas fanatikos anti-panathinaikos)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σου δώσω συγχαρητήρια για τα κείμενα που γράφεις, όχι ομως για τα άθλια σχόλια που φιλοξενείς και υποθάλπεις, αθλίων συμπολιτών μας.
Αθλιότητες, γελοιότητες, δειλίες, μιζέρια...
Δεν υπάρχει λόγος makiaveli να γινεσαι συνένοχος σε όλα αυτα με το να δημοσιοποιούνται μέσα από δική σου προσωπική σελίδα. Από πότε έγινε αυτό το blog η "κατίνα" της Ορεστιάδας? Δεν το θυμάμαι να ήταν έτσι παλιότερα...
Λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σκεπτόμενοι φίλοι , είμαι ή καλύτερα θεωρώ τον εαυτό μου από αυτούς που παρακολουθούν τα τοπικά κυρίως δρώμενα .Είμαι από αυτούς που λέγονται ενεργοί πολίτες. Παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια από την εποχή του κ.Βαρσαμακιδη, 'έχω άποψη για όλους όσοι διαχειρίζονται τα τοπικά ζητήματα .Τα συμπεράσματα που έχω βγάλει μέχρι σήμερα είναι τα παρακάτω.
1.Η καλύτερη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου με τους καλύτερους και ωριμότερους πολιτικούς -συμβούλους ήταν στην δημαρχιακή περίοδο του κ Άγγελου Παπαϊωάννου. .Θυμίζω στην αντιπολίτευση ήταν οι κ. Αναγνώστου Δερμεντζόπουλος, Βαρσαμακιδης, Τσολάκογλου. Δύο διατελέσαντες δήμαρχοι ένας εν ενεργεία βουλευτής ο πάντα ενεργός με αγάπη και άποψη για την πόλη Γιάννης
Στην συμπολίτευση. ΟΙ κ.Παπαιωάννου πρώην έπαρχος Ο αείμνηστος Τσερκέζης ,οι πολυέμπειροι με μακρά θητεία στα δημοτικά Σταματόπουλος Γ,Παπαδόπουλος Γ,οι κ Καραμπατάκης Γ,Μιτούδης Π,ΓεροντίδηςΑ,ο αείμνηστος Καζαλτζής Β. κ.α.
2. Η πιο επεισοδιακή με σκληρές κριτικές ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η δημαρχιακή περίοδος του κ.Τζότζολα. Δημοτικά συμβούλια με δεκάωρες συνεδριάσεις, που από σύμπτωση δεν έπαθε κανείς τους εγκεφαλικό επεισόδιο.
3. Η χειρότερη σύνθεση δημοτικού συμβουλίου ,μικράν των άλλων είναι η περίοδος του κ.Μουζά. Εξαιρώ δύο –τρείς άντε τέσσερεις της αντιπολίτευσης που χειρίζονται άριστα έως υποφερτά τον πολιτικό λόγο. Από την συμπολίτευση ξεχωρίζει ο κ. Μουζας από τους υπόλοιπους της ομάδας του. ίσως ως μονόφθαλμος στους αόμματους, στον κ. Μωρικίδη διακρίνω μία ωριμότητα. Οι υπόλοιποι είναι από απολιτικοι έως άσχετοι. Μερικοί και επικίνδυνοι.
4.Μου κάνει εντύπωση ,ευχάριστη βέβαια ,η βελτίωση του κ.Τζοτζολα στην γενικότερη στάση του στο Δ.Σ.σε σχέση με την δική του δημαρχιακή περίοδο. Τον κολακεύει η συνεργασία του με τον κ.Παπαιωάννου για θέματα που αφορούν πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης π.χ. δημοτικό συμβούλιο για το πανεπιστήμιο, για τους κόμβους για την επαναφορά της μετάδοσης του Δ.Σ από την ΟRTV που για ένα χρόνο το χάσαμε 2007.κ.α.Δεν είναι και εύκολο να σηκώσεις το τηλέφωνο ή να πάρεις τηλέφωνο με αυτόν που για τέσσερα χρόνια είχες σκληρή αντιπαράθεση. Χρειάζεται να κάνεις ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Φαίνεται ότι έκαναν αυτήν την υπέρβαση και οι δύο ,εγώ την επικροτώ γιατί η πόλη βγήκε κερδισμένη. Αν ελπίζουμε στην Τρίτη σχολή του πανεπιστήμιου μας πρέπει να το ομολογήσουμε ότι θα το οφείλουμε σε αυτήν την υπέρβαση.
Με αυτές μου τις παρατηρήσεις, πολλοί ασφαλώς θα διαφωνούν. Θα το κάνουν αυτοί που ΜΟΝΟ κάτω από σκοπιμότητες κρίνουν. Γιατί πολύ απλά ο άδολος παρατηρητής επικροτεί την κοινή γραμμή πλεύσης ακόμα και των πρώην αντιπάλων χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι ή να είναι ύποπτο.

Ανώνυμος είπε...

24/3/2009 3:52 μμ

ΣΟΔΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΟΥΣΕΣ,ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΔΩ.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....
ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΗ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟ και ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!
ΓΡΑΦΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΑΣ (αν βεβαια ειστε σοβαροί) ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ολοι ,ναστε σιγουροι.ΑΜΑΝ ΠΙΑ κρυφατσατσάδες..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Ο Τζότζολας συννενεί με τον Παπαιωάννου επειδή έκανε...υπέρβαση???

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???

Ανώνυμος είπε...

PAPAOYROLOGIES

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πάντος με τα χτεσινα φανηκε ξεκαθαρα οτι ο δημαρχος δεν μπορει να κυβερνησει. να δουμε πως θα προχωρησει ο τοπος ετσι τον επομενο 1,5 χρονο μεχρι τις εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ. ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ" ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΗΧΑΝΙΑ. ΕΒΓΑΖΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΗ ΘΕΣΗ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΤΣΙ. ΕΧΑΣΕ 4 "ΔΙΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΑΛΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ, ΑΦΟΥ ΛΑΚΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ". ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΦΟΦΑΝΕΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.
ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ. ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΛΥΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθευει το σχολιο στην pressa από υπάλληλο του δημου ότι ο περιφεριάρχης δεν θα εγκρινει την χτεσινη απόφαση τοτε το χθεσινο θα εξελιχθει σε μεγαλο φιασκο για την αντιπολιτευση

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω να έρχονται ενστάσεις επί ενστάσεων...

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολιτευση γενικοτερα ειναι για κλαματα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

...ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ...

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο οι νέοι δεν ασχολουνται πλεον με την πολιτικη και στις εκλογες υπαρχει τοσο μεγαλο ποσοστο μη συμμετοχης. Επειδη ολοι βασιζονται στο ψεμα, στο πως θα ριξουν λασπη ο ενας στον αλλον και θα μηδενισουν την οποιαδηποτε προσπαθεια κανει καποιος. Ελαχιστοι/ες κανουν μια σοβαρη προσπαθεια να βαλουν σε μια σειρα τα πραματα, αλλα και αυτοι δεχονται την κακοβουλη κριτικη. Τελικα το σχεδιο ειναι ποιος θα παρει τις εκλογες.
Μετα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
Και να βρεθει καποιος που αξιζει και προσπαθει, οι υπολοιποι θα τον "θαψουν" κανονικα οπως και με οτι μπορουν. Ενα αεναο παιχνιδι...

Ανώνυμος είπε...

Το κακο ειναι οτι ψαχνουμε τον μονοφθαλμο αναμεσα στους τυφλους και δεν τον βρισκουμε κι αυτον

Ανώνυμος είπε...

Ακομα και αν τον βρουμε τον μονοφθαλμο, θα του βγαλουμε και το αλλο ματι, γιατι παντα θα υπαρχει καποιος που εποφθαλμια την εξουσια.
"θελω να γινω χαλιφης στη θεση του χαλιφη"

Ανώνυμος είπε...

Το ειπε καποιος παραπανω και θα συμφωνησω: οι περισσότεροι πολιτικαντηδες μπροστα σου ειναι ολο χαμογελα και χαρές και απο πίσω σου πεφτει ... φτιαρι που παει συννεφο. Το κακο ειναι οτι αυτο πλεον εχει ξεφυγει απο "προσον" των πολιτικων και εχει περάσει σε ολα τα επιπεδα της ζωης του καθενος. Μιλας με τον αλλον καθημερινα εξω, θεωρωντας τον φιλο σου και αυτος ο ιδιος γινεται "ανωνυμος" σε ενα blog και σου ριχνει τα μπινελικια της ζωης σου! Και γυρναει και σου λεει οτι "ειναι δικαιωμα μου η ανωνυμια γιατι φοβαμαι μηπως διωχθω απο τη δουλεια μου ή ο,τιδηποτε αλλο". Ναι αλλα με αυτη τη λογικη πως γνωριζουμε που τελειωνει η αληθεια σε αυτα που γραφει και που αρχιζει η λασπη????? Δηλαδη μπορουν να λεγονται τα χιλια δυο και μετα ειναι στην υποκειμενικη αντιληψη του καθενος τι θα πιστεψει και τι οχι? Μα διαμορφωνονται γνωμες ετσι. Αυτο το blog πλεον διαμορφωνει γνωμες και ο blogger απλα το αφηνει να γινεται, κοιτωντας το με απαθεια... Μου δινει την εντυπωση οτι το γουσταρει κιολας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟ. ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ, ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ Δ.Ε.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

9:57

βλέπεις κανενα συκοφαντικο σχολιο που να μην εχει σβηστει? Αν ναι, ποιο?

Ανώνυμος είπε...

re paidia giati den borw na bw sto blog pressa tou Premidi??? Tou to kleisane??

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Απο σελίδα της apn :
"Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα φέρονται ως οι διαχειριστές του blog press-gr.blogspot.com, όπου σύμφωνα με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί δημοσιεύονταν συκοφαντικά σχόλια και στη συνέχεια ακολουθούσαν εκβιαστικά τηλεφωνήματα και e-mails. Λόγω των καταγγελιών για τη διάπραξη και κακουργήματος, όπως ο εκβιασμός, έχει αρθεί το απόρρητο και έτσι οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -στο πλαίσιο ερευνών του 5ου τακτικού ανακριτή- έχει φτάσει στα ηλεκτρονικά ίχνη των πέντε διαχειριστών. Τη μήνυση, για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συκοφαντική δυσφήμηση σε βαθμό πλημμελήματος, είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης"

Ανώνυμος είπε...

οχι αγορι μου, αλλα εχω κι εγω μπλογκ εδω και 9 μηνες και ξερω. Ξεστραβωσου και δες πόσες φορές γραφει οτι διαγραφηκαν σχολια απο το διαχειριστη του ιστολογιου. Οποιος προλαβε να τα δει πριν σβηστουν ξερει φυσικα και το περιεχομενο τους. Γκεγκε?

αμα θες να σου δωσω και το adsress του δικου μου ιστολογιου να μπεις αλλα θα πρεπει να κανεις πρωτα κωδικο με την IP sou για να μπορεις να δεις. Θες?

Ανώνυμος είπε...

τωρα με το αποσπασμα σου μας φοβισες ολους τους bloggers. Τρεμουμε σου λεω! περιμενε να παω να σβησω μια στιγμη το δικο μου μηπως και μου την πέσει και μένα ο ..."Χιώτης"

Ανώνυμος είπε...

πρωτ'απ'ολα ειμαι γυναικα.
και δεν μπορω να πιστεψω οτι εισαι online συνεχεια και μπορεσες και ειδες ΟΛΑ τα σχολια πριν διαγραφουν. Δηλαδη μπαινεις πιο συχνα απο τον ιδιο τον Blogger... OK! σε πιστεψαμε.

Ανώνυμος είπε...

Bloggers ολου του Κοσμου, εννοθείτε!!! χαχαχαχα!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς την 10.23.
Αγαπητή φίλη, προφανώς απο τα λεγόμενα σου κι εσύ όπως και ο 10.21 και όπως φυσικά και ο bloger πρόλαβες να διαβάσεις όλα τα σχόλια ακόμα και αυτά που διαγράφηκαν... αυτό σημαίνει ότι είσαι συνέχεια on line? Πολύ ενημερωμένη φαίνεται να είσαι και με πολύ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΗ άποψη... Μπράβο σου!

Ανώνυμος είπε...

ποιος σου ειπε οτι τα εχω δει ολα? προφανως δεν εχεις ξαναμπει σε blog στη ζωη σου. αυτο που μπορει να δει κανεις αγορι μου ειναι οτι ο Blogger οπως τον λες, εσβησε τα σχολια. Το οτι τα εσβησε φαινεται σε ολους, οχι το περιεχομενο τους εκτος αν το εχει δει κανεις πριν σβηστει. και φυσικα μπορεις να δεις αν παραμένει κανενα συκοφαντικο σχολιο ασβηστο.

9 μηνες ασχολούμαστε πανελλαδικα με μερικούς νέους σαν κι εσας στο διαδικτυο που προσπαθειτε να το φιμωσετε χωρις να ξερετε ουτε τη σχετικη νομοθεσια, ουτε και την λειτουργια των blog.

Και επειδη έχω πάει 3 φορές σε δικαστηριο σε αθηνα και Θεσ/νικη με το συλλογο μας σαν μαρτυρας αλλα και σαν κατηγορουμενος, γιατι οτι θελεις μπορω να σε διαφωτισω.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μεγάλε, τωρα μας αποστόμωσες...
Εχεις παει και σε 3 διακαστηρια ε?
Εχετε κανει επαγγελμα τη συκοφαντια μαλλον και σας τρεχουν, ωραια...
Το οτι η νομοθεσια ειναι για του κ*λο και θεωρει απλο πλημμελημα τη συκοφαντια, το να ξεσκιζεις τον αλλον ψυχολογικα ως ανθρωπο, να το παραβλεψουμε. Αυτο σου δινει το δικαιωμα να γραφεις Ο,ΤΙ θες με δικαιολογιες σαν αυτες που γραφεις?? μια χαρα... Ε ρε σε τι κοσμο μεγαλωνουμε τα παιδια μας....

Ανώνυμος είπε...

Και επειδη φαινεσαι να θελεις να την ψαξεις τη δουλεια, να σε βοηθησω λιγο παραπανω να ξερεις τι να ψαξεις. Πάρε ενα αποσπασμα που έχουμε και σε φυλλάδια και αν χρειαστεις περισσοτερες λεπτομερειες στειλε μου email στο blogclubgr@aol.com

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

"Άρση απορρήτου είναι η διαδικασία με την οποία νόμιμα αποκαλύπτονται τα προσωπικά μας στοιχεία στους αρμόδιους φορείς.

Δηλαδή: Με την εισαγωγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί απαραβίαστου της ιδιωτικής μας ζωής, τα στοιχεία που αποκαλύπτουν από μόνα τους ή σε συνδυασμό την ταυτότητά μας είναι απόρρητα για όλους, δηλαδή και για το κράτος το ίδιο και τα όργανά του (π.χ. την αστυνομία).

Ο κανόνας αυτός κάμπτεται για ιδιαιτέρως σοβαρά αδικήματα (Ν.225/1994), στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται η εξύβριση, η δυσφήμηση και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα: Ο ανώνυμος blogger που καθυβρίζει κάποιο πρόσωπο, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί με νόμιμο τρόπο, διότι τα στοιχεία του είναι απόρρητα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι έτσι προστατεύεται το απαραβίαστο της ιδιωτικής μας ζωής, και των προσωπικών μας στοιχείων. Διότι σε αντίθετη περίπτωση όλη μας η ζωή θα ήταν διάφανη σε οποιονδήποτε (πού τηλεφωνούμε, σε ποιον στέλνουμε mail, με ποιον επικοινωνούμε, πού σερφάρουμε). Σας θυμίζει τίποτε; Ασφαλώς και σας θυμίζει, σας θυμίζει την συμπεριφορά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος."

blogclubgr@aol.com

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ "ΕΝ ΤΑΞΕΙ" ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΑΣΕ ΔΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ.
Μ΄ΑΥΤΟΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο Μουζάς είναι ο καλυτερος Δημαρχος που θα μπορουσε να εχει αυτη η πολη. Απλως δεν τον αφηνουν να κανει τη δουλεια του.

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.
ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβουλιο αποδειχθηκε Βατερλο για την αντιπολιτευση. Εφαγε τα μουτρα της. Ο Δημαρχος εδειξε την αξιοπρεπεια που επρεπε, σε αντιθεση βεβαια με τον Καντζιαρη που ως "προεδρος" ηταν ολο ειρωνια και ασχετα σχολιαολη την ωρα, μονο και μονο για τις εντυπωσεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

"ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ" ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ"


ΓΙ'ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ, ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΣΤΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΑΝΤΡΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι, γραψε τωρα με κεφαλαια να νομιζουμε οτι ειναι άλλος. Μετα γραψε και με αγγλικους χαρακτηρες να νομιζουμε οτι ειναι τριτος. Ασε ρε αγόρι, αυτα μας τα κανανε στη μπλογκοσφαιρα πριν χρονια, ηρθες να μας τα μαθεις τωρα εσυ

blogclubgr@aol.com

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα η αντιπολίτευση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν έχει ξαναγίνει, κάποιοι να ζητούν από την αντιπολίτευση να βοηθήσουν το καλό παιδί να κάνει την δουλειά του. Σε ένα ισχυρό πλειοψηφικό σύστημα, πού ακούστηκε, να έχει ευθύνες η αντιπολίτευση για την απαράδεκτη λειτουργία του δήμου. Η μπαχαλοποιημένη κατάσταση ανήκει εξ ολοκλήρου στον διοικούντα, που σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα την χρεώνεται αποκλειστικά ο κύριος δήμαρχος μας και τα 13 ή 12 ή τέλος πάντων όσοι έχουν εκλεγεί με τον εν τάξει.
Eνα μεγάλο μπράβο στην αντιπολίτευση κυρίως στο Παπαιωαννου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς.

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα η αντιπολίτευση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν έχει ξαναγίνει, κάποιοι να ζητούν από την αντιπολίτευση να βοηθήσουν το καλό παιδί να κάνει την δουλειά του. Σε ένα ισχυρό πλειοψηφικό σύστημα, πού ακούστηκε, να έχει ευθύνες η αντιπολίτευση για την απαράδεκτη λειτουργία του δήμου. Η μπαχαλοποιημένη κατάσταση ανήκει εξ ολοκλήρου στον διοικούντα, που σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα την χρεώνεται αποκλειστικά ο κύριος δήμαρχος μας και τα 13 ή 12 ή τέλος πάντων όσοι έχουν εκλεγεί με τον εν τάξει.
Eνα μεγάλο μπράβο στην αντιπολίτευση κυρίως στο Παπαιωαννου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς.

DIOSKOUROS είπε...

Αντί να ζητείται επιτακτικά και κατ επανάληψη να κλείσει το blog που σίγουρα μέσα από τις υπερβολές και ίσως και τις παρεκτροπές αλλά και μέσα από τις αλήθειες και τις απόψεις περνάει κάποια μηνύματα , ας ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας να δούμε τι δεν πάει καλά !
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ , ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
Δεν μας ενδιαφέρουν οι μικροπολιτικές και τα πρόσωπα , μας ενδιαφέρει Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ!
Τέλος όποιος γίνεται δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να ξέρει ότι θα είναι και αντικείμενο κριτικής καλοπροαίρετης και κακοπροαίρετης , ας κάνει σωστά τη δουλειά του και ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ δεν έχει να φοβάται τίποτα , κανένα σχόλιο και κανένα blog , γιατί οι πολίτες ξέρουν και επιβραβεύουν και τότε η τυχούσα λάσπη πέφτει .
Σε αντίθετη περίπτωση μένει και βαλτώνει !