Φυλακές: Ανάπτυξη και Προκαταλήψεις(?)

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την κατάθεση πρότασης του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, για κατασκευή δικαστικών φυλακών στην πόλη. Η πρόταση αυτή, με το άκουσμα της και μόνο, προκάλεσε αναστάτωση και ανάμεικτα συναισθήματα, τόσο στους κατοίκους όσο και στους Δημοτικούς συμβούλους. Το δίλημμα μεγάλο, τα προσδοκώμενα οφέλη πολλά και μετρήσιμα, οι αναμενόμενες ζημίες λίγες αλλά με δυσχέρεια - λόγω της φύσης τους – στην τοποθέτησή τους στη ζυγαριά.


Η λειτουργία φυλακών σε μία πόλη σαν τη δικιά μας, ειδικά σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και ανεργίας, θα συμβάλλει αναμφισβήτητα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σε μία υποθετική κατασκευή φυλακών για 200 κρατουμένους, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στο διοικητικό προσωπικό και στο προσωπικό φύλαξης τους, για 300-400 τουλάχιστον άνεργους. Οι άνεργοι αυτοί, είτε θα είναι κάτοικοι της πόλης (ευχής έργο) οπότε και θα μειωθεί η ανεργία στην περιοχή μας, είτε θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της οπότε και θα αποτελέσουν νέα (έμμεση) πηγή εσόδων. Παράλληλα θα αναπτυχθούν γραφεία προσφοράς γραφειοκρατικής δουλειάς για την εξυπηρέτηση των φυλακών καθώς επίσης και θα αυξηθεί ο τζίρος σε καταστήματα της περιοχής που (ενδεχομένως) θα προμηθεύουν το ίδρυμα (σίτιση, προώθηση υλικού κλπ). Τέλος θα δημιουργηθεί κίνηση στα καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ της πόλης από συγγενείς των κρατουμένων που θα τους επισκέπτονται. Με λίγα λόγια, θα γεννηθούν νέες δραστηριότητες στην περιοχή που θα προσφέρουν πολύτιμη πνοή στην ευμάρεια του τόπου.


Στον αντίποδα όλων αυτών, έρχονται να μας αναστατώσουν οι «παράπλευρες απώλειες» που συνήθως έχουν τέτοια εγχειρήματα. Η ιστορία έχει δείξει, ότι στα μέρη που λειτουργούν φυλακές (εντός και επομένως και εκτός από αυτές), αναπτύσσονται μεγάλα κυκλώματα ναρκωτικών με αυξανόμενη συνήθως δράση στο πέρασμα του χρόνου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του δήμαρχου Αυλώνας: «Δεν φοβόμαστε τις φυλακές, αλλά τα κυκλώματα που δρουν μέσα και έξω από αυτές». Εκτός αυτού, η δεδομένη ύπαρξη ενός ανοργάνωτου κράτους που δεν μπορεί να δημιουργήσει συνήθως ανθρώπινες συνθήκες διαμονής των κρατουμένων (σε φυλακές δυναμικότητας 8.000 ατόμων στη χώρα, στεγάζονται σήμερα 12.500 κρατούμενοι με προβλήματα καθαριότητας, απασχόλησης, περίθαλψης, δυναμικού κλπ), οδηγεί, πολλές φορές με μαθηματική ακρίβεια, σε εξεγέρσεις των κρατουμένων με συνακόλουθες σκηνές τρόμου. Παράλληλα, με τα ελλιπή, συνήθως, μέτρα ασφαλείας που σπάνια τηρούνται είναι συχνό το φαινόμενο των αποδράσεων (με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας(!) του Κορυδαλλού) που δημιουργεί ένα μόνιμο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής (δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει έντονο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού για απομάκρυνση των φυλακών από τον ιστό της πόλης).


Το συμπέρασμα προκύπτει πολύ δύσκολα. Το δίλημμα είναι μεγάλο. Αντε και η οικονομική ανάπτυξη μπορεί πάνω-κάτω να μετρηθεί στη ζυγαριά. Πως όμως μπορεί να ζυγιστεί ο κίνδυνος των ναρκωτικών, των εξεγέρσεων, των αποδράσεων και της άσχημης φήμης?
Κάποιοι θα βρούνε εργασία και σίγουρα πάνω από όλους θα ωφεληθεί το εισόδημα των «ποινικολόγων» που θα ευνοηθούν τόσο από ένα «παραδικαστικό» κύκλωμα που ενδεχομένως δημιουργηθεί (εύρεση πελατών μέσα από τις φυλακές), όσο και από την εδραίωση Εφετείου και λοιπών δικαστικών οργάνων. Οι εισροές από τον «εσωτερικό τουρισμό» που θα προκύψει, θα προέρχονται από συγγενείς - ως επί το πλείστον - μειωμένης οικονομικής δύναμης με αμφίβολης προέλευσης χρήμα. Αγνωστες θα είναι και οι συνέπειες των κυκλωμάτων που θα αναπτυχθούν. Η "προκατάληψη" του κόσμου για τη «ρετσινιά» που ενδεχομένως να αποκτήσει η πόλη μας, που μπορεί να χαρακτηριστεί «φυλακούπολη» με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι μεγάλη. Και σίγουρα δεν είναι μεγάλη χωρίς αιτία.

Είναι μία από τις περιπτώσεις, που ίσως άλλα πει το «μυαλό» μας, και άλλα η «καρδιά» μας. Σίγουρα, όμως....
είναι φρονιμότερο να ΜΗΝ το ρισκάρουμε…

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με εβαλες σε σκεψεις. πανω που ειχα πειστει οτι πρεπει οποσδηποτε να γινουν οι φυλακες..
Ο.Α.

Ανώνυμος είπε...

Μια λέξη τα λεει ολα ΄΄ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ¨΄.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ο Προεδρος του Δικηγορικου Συλλογου ,εθεσε το θεμα στις σωστές του βασεις ,υποστηρίζοντας οτι μονο θετικα στοιχεία θα εχει για την πολη μας..
Δηλ η ΚΟΜΟΤΗΝΗ που εχει τις φυλακές ,αντιμετωπιζει όλα αυτα τα προβληματα; Δίπλα μας και καμμια απολυτως αρνητική επιπτωση δεν ειχε και δεν εχει στους πολίτες.
Καμμια πόλη δεν εχει δηλωσει οτι δεν θελει τις υπαρχουσες φυλακές και ουτε εχει κινηθεί καμμια διαδικασία απομάκρυνσής τους.Το παραδειγμα του Κορυδαλλου ειναι το λιγωτερο ατυχές.
Ολα οσα επικαλείσαι στην αναρτησή σου ,καμμια απολυτως σχεση δεν εχουν με την υπαρξη φυλακών ή μη και ξεκινουν ολα απο τις προκαταληψεις και απο το ακουσμα της λεξης και μονο φυλακής ,που στην συνειδηση του κόσμου γινεται ταυτιση της φυλακής με όλα τα αλλα (ναρκωτικα,υποκοσμος κλπ),λες και εκει που δεν υπάρχουν φυλακές ελλείπει και το εγκλημα. Εγω δεν ακουσα τους ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ,ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ,ΘΗΒΑΙΟΥΣ,ΣΕΡΡΕΟΥΣ,ΒΟΛΙΩΤΕΣ,κλπ να θέλουν απομακρυνση των φυλακων ,επικαλούμενοι τους λογους που αναπτυσεις..
Ας αφησουμε λοιπον τους κοντοφαλμους σκεπτικισμους ,και ας κινηθουμε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ για να μην χασουμε και αυτην την ευκαιρία.ΒΛΕΠΕΙΣ οτι ολοι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας ,εδωσαν τετοια ΑΝΑΠΤΥΞΗ στον τοπο μας ,που αρκουμαστε σαυτα τουλαχιστον για καμμια 100 έτία.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 7.00

μια απλη περιηγηση στο διαδικτυο μπορει να σε πεισει για το αντιθετο.

ειναι πολλες οι περιπτωσεις που κατοικοι ζητουν επιμονα απομακρυνση φυλακων. εκτος απο τον κορυδαλλο (που γινονται εδω και χρονια επερωτησεις στη βουλη και εχουν συμφωνησει και ολα τα κομματα) εχουμε παραδείγματα στη χιο, στον αυλωνα, στο δημο τρικκαιων κλπ. ψαξε λιγο και θα τα βρεις ολα

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΙΦΘΗΚΕΣ ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ...
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ...ΑΛΛΟ το ΕΝΑ και ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ..

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει μεγαλη διαφορα η διακινηση ναρκωτικών ιτε γινεται στα 500 μετρα ιτε στα 3 χιλιομετρα απο τα σπιτια. το ιδιο και αν γινονται αποδρασεις. διαβασε καλυτερα τους λογους που δεν θελουν τις φυλακες και θα το καταλαβεις ευκολα. δημαρχοι διαμαρτυρονται για διακινιση, διαμαρτυρονται οτι το κρατος τους ζηταει να πληρονουνε το μαζεμα των σκουπιδιων, οτι μαζευονται αλητεσ με μηχανεσ και διαμαρτυρονται στις πολεις μεσα (δες και σχετικα βιντεο στο youtube). τα βρισκεις ολα αυτα ευκολα, καλη θεληση και ανοικτους οριζοντες να εχεις, φτανει

Ανώνυμος είπε...

Το είδαμε κι αυτό!
Πώς θα λύσουμε το πρόβλημα φτώχιας κι ανεργίας στην Ορεστιάδα;
Είπε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας να συνεισφέρει στην κοινωνική ανάπτυξη και την ανάπτυξη, βεβαίως - βεβαίως, των εισοδημάτων των δικηγορων της περιοχής, δημιουργώντας ακόμη ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Αλίμονο! Δε μας έφταναν όλα τ’ άλλα, να φτιάξουμε ακόμη ένα! Μόνο οι Κομοτηναίοι θα έχουν τα κυκλώματά τους για να παίρνουν δουλειές μέσα από τις φυλακές; “Fari vagnari a pizzu“.
Εξάλλου τόσος κόσμος θα βρει δουλειά. Οικοδομικά επαγγέλματα για να χτιστούν οι φυλακές, νέοι φύλακες, νέοι εξωτερικοί φρουροί, μάγειροι, καθαρίστριες, ξενοδόχοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες, μπαράκηδες· όλοι θα βγούμε κερδισμένοι αφού θα ξεσπιτώνονται οι συγγενείς των κρατουμένων από Πελοπόννησο, Ζωνιανά (καλά να πάθουν οι ναρκέμποροι, οι κονομημένοι!), Αθήνα κλπ. για να έρθουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους και θα ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά. Α… Ξέχασα και τους ελικοπτεράδες, μια ακόμη συμπαθής κατηγορία εργαζομένων που πιθανότατα θα δημιουργηθεί στην περιοχή, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας.
Έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη οι κρατούντες του Δικ. Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Ορεστιάδας: Να γίνουν οι συγγενείς των κρατουμένων πιο φτωχοί για να γίνουμε εμείς πιο πλούσιοι! Να τους τσακίσουμε στα έξοδα, στις μετακινήσεις, στις διανυχτερεύσεις για να τα κονομάμε εμείς. Ασχέτως που οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι ήδη φτωχοί, ασχέτως που έχουν καταβάλει το μεγαλύτερο τμήμα των εισοδημάτων τους από τις παράνομες δραστηριότητές τους στο Σύστημα Υπεράσπισής τους -και δεν εννοώ μόνο τους δικηγόρους- ασχέτως που αυτοί που εισπράττουν τα δις (τα 28 δις και άλλα πολλά) δεν πρόκεται ποτέ να μπουν στη φυλακή, εμείς θα αγωνιστούμε για να γίνουν οι κρατούμενοι κι οι οικογένειές τους ακόμη πιο φτωχοί. “Fari vagnari a pizzu“.
Ωραία ανάπτυξη, έτσι;

Κι αν μάλιστα θυμηθούμε το ρητό “όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή”, στην περίπτωση μάλλον ισχύει αντίστροφο. Δυστυχώς όμως τα σχολεία ανακυκλώνουν το τζίρο της περιοχής και δε φέρνουν απ’ έξω. Άσε που αν χτιστούν σχολεία αντί φυλακές εισόδημα θα έχουν μόνο οι πτυχιούχοι, άντε κι οι βιβλιοπώλες.
Φυλακές, λοιπόν, για να ‘χουν εισόδημα όλοι!

Ιστολόγιο Ανδρέα Αντύπα

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΚΑΜΑΝΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΡΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Εχει δικιο ο ανψνυμος 07.47 και απορώ με τον τρόπο που σκέφτεται ο ανωνυμος 07.00

Σε όσους Δήμους έχουν γίνει φυλακες ειναι για να τα κονομανε οι δικηγόροι και να παιρνουν προμηθειες οι δημοτικές αρχές (τροφοδοσίες κλπ)

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Bravo στον Παπαιωαννου που ηταν απο την αρχη επιφυλακτικος και αρνητικος. Αν και δεν ανηκω στο χωρο του, πρεπει να τον συγχαρω. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ. Να δω πως θα τα μαζεψουν σε λιγο..

Ανώνυμος είπε...

Θα επισκεφτει την πόλη ο ψωριάρης συγγενής του φυλακισμένου που δεν έχει να φαει, και θα χεστούμε ολοι στο ταληρο...

Ρε θα μας τρελλάνουνε οι δικηγοροι και τα φιλαράκια τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε ΞΥΠΝΙΟΙ ,αν δεν γινουν φυλακές οι Δικηγοροι θα παψουν να τα κονομάνε (κατα την δικη σας αποψη)και το αντιθετο αν γινουν οι Φυλακές θα χεστουν στο χρήμα;
Ολος ο αυτος ο συρφετός που επικαλείσθε που δυστυχως ειναι ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ (το τονιζω και παλι λογω προκαταληψης) ,θα πλακωσει στην Ορεστιαδα ;
Αν ο μοι γενοιτο ειναι καποιος ναρκομανής σημαίνει οτι και ο πατερας του,η μαννα του κλπ ειναι και αυτοι λεχριτες;Ωραίο συλλογισμό κανετε!!!
Τι μενος ειναι αυτο για μια ομαδα ελευθερων επαγγαλματιων δεν μπορω να το καταλάβω.. Πως θα το οικονομήσουν εδω οι Δικηγοροι της περιοχής μας μου ειναι ακαταννοητο; Δηλ θα παψουν να ερχονται οι προσωπικοι τους ή οι επιλεγμενοι απο αυτους δικηγοροι κλπ ..
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΤΕ το ονομα ΦΥΛΑΚΗ απο τις ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ;
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ θα ειναι αυτός που θα στερήσει απο τον τοπο και αυτη την ευκαιρία ,οπως τόσες και τόσες άλλες και οχι αυτοι που θέλουν..ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΤΟΠΟΥ ,ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ,και οχι μονο ΑΡΝΗΣΗ και φτηνες δικαιολογίες.
Δηλαδή με την δικη σας λογική οπου δεν υπαρχουν φυλακες δεν υπαρχουν ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ εκπροσωπεί ενα ΣΥΛΛΟΓΟ και οι επιθέσεις σε προσωπικό επιπεδο ειναι τουλαχιστον και το λιγωτερο αστοχες αν οχι προσβλητικές.
Οσο για το ρητο σου περα του οτι εχει αλλη εννοια απο αυτην που προσπαθείς να δοσεις,με τοσα σχολεία που εχουμε δεν έπρεπε να υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ . Ελα ομως που ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ και οσο υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχουν και φυλακές;
Η υπαρξη των φυλακών σε καμμια περιπτωση δεν σχετιζεται με παραδικαστικα κυκλωματα,με ναρκωτικα με κονομες δικηγορων κλπ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ..... ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΝΑΒΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 8.25

δεν ειπε κανενας προηγουμενος οτι οι συγγενεις των κρατουμενων ειναι ναρκομανεις ή οτιδηποτε. Αυτο που ειπε καποιος ανωνυμος ειναι οτι το πιθανοτερο να μην εχει να φαει και αρα να αφησει λεφτα στον τοπο. Δεν ειπε κανεις οτι δεν υπάρχουν τωρα ναρκωτικα. Εννοειται ομως οτι αν τωρα υπαρχουν 5 βαπορακια, αυτα θα γινουν 50. Δεν ειδα επιθεσεις προσωπικες σε ατομα.

Οι φυλακες ΔΕΝ πρεπει να γινουν. Ακομα και σε δημοσκοπηση στου Τομαδακη φαινεται το τι θελει ο κοσμος: 30 κατα, 15 υπερ δηλαδη 67% κατά.

Ανώνυμος είπε...

μερικες σκεψεις για το θεμα των ΦΥΛΑΚΩΝ
1. ο Δ.Ο.ή Δ.Μ. ως εισηγητης του θεματος για μια ακομη φορα δεν ηθελε να κανει την προταση του για το θεμα,
αποφευγοντας την οποιαδηποτε αναληψη ευθηνης.
2.κατα ομολογια του προεδρου του Δικηγορικου Συλλογου εδω και πολλους μηνες κατεθεσε την προταση εγγραφως στον Δ.Μ., ενω ο Δ.Μ. δηλωσε οτι εγινε μονο προφορικη συζητηση, τον τελευταιο μηνα.ποιον να πιστεψεις;
3.ο προεδρος δεν υπερασπισθηκε και δεν στηριξε την προταση του, που ειναι προιον του Δ.Σ. του, παραθετοντας επιχειρηματα για την προταση.
4.ο προεδρος καταγομενος απο το Διδυμοτειχο και εν δυναμει υποψηφιος Δημαρχος, πως δεν κρατησε την αναπτυξη για την πολη του και με ελαφρα καρδια την μεταφερει στην ανταγωνιστρια Ορεστιαδα;το ξερουν αυτο οι συνδημοτες του ή δεν τους ενδιαφερει η 'αναπτυξη';
5.σχεση Δ.Ο. κ.Δ.Μ. με τον Προεδρο, ειναι γνωστη η στηριξη του Προεδρου,για την εκλογη του στον Δικηγορικο Συλλογο, απο τον 'κυκλο' του Δ.Ο..
6.μηπως ο Δικηγορος λειτουργει ως
πλαστικος χειρουργος, κανοντας ενισχυτικο λιφτινγκ,στο στραπατσαρισμενο πολιτικο προφιλ του Δ.Ο.,τον οποιο βεβαια δεν σωζει ουτε πολιτικος ορθοπεδικος,προσφεροντας ενα 'ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΕΩΣ';
7.το σχεδιο ειδικου πλαισιου χωροταξικου σχεδιασμου και αειφορου αναπτυξης μεχρι το 2016,
του Υπουργειου Δικαιοσυνης εχει γινει και δεν προβλεπει μεχρι το 2016 αλλαγες και με δεδομενο οτι στην Περιφερεια ΑΝ.Μ.καιΘρακης εχουν δρομολογιθει Καταστηματα Κρατουμενων, φαινεται εως απιθανο και για συζητηση ακομη.αυτη τουλαχιστον ειναι η εκτιμηση μου.
8.η αποκτηση φυλακων στην πολη μας ειναι ενα θεμα που γεννα πολλα ερωτηματικα και ενω αρχικα φαινεται ευπεπτο, οσο το σκεπτεσε
τοσα ερωτηματα προκυπτουν.
9.το οποιο εγχειρημα για ιδρυση φυλακων στην πολη πρεπει να γινει μετα απο σοβαρη μελετη,ολων των τοπικων παραγοντων και οχι κατω απο μια συντεχνιακη λογικη.
10.ο ΔΗΜΟΣ πρεπει να ενημερωσει με καθε προσφορο τροπο τους Δημοτες ωστε να ξερουμε γιατι μιλαμε,αυθαιρετες και επιφανεικες αναφορες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, διαστρεβλωνουν το σκεπτικο για ενα ΝΑΙ ή ενα ΟΧΙ.
11.ολοι οι φορεις του ΔΗΜΟΥ, παραγωγικοι, πολιτιστικοι, πανεπιστημιο,συλλογοι γονεων, δασκαλων, καθηγητων κ.λ.π.
πρεπει να καταθεσουν αποψη ουσιας.
12. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΓΩΓΩΝ δενει καλα και την αναπτυξη μεσω ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
n.m.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌ ΔΥΝΑΜΙΚΟ χρειάζεται ο τόπος μας,έχουμε αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους με την μορφή πενταετών καισυννοριοφυλάκων.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ PRISON BREAK!

Ανώνυμος είπε...

Να μην αγνοήσουμε και τον ψυχολογικό τομέα. Ολοι οι ψυχολόγοι παγκοσμιως παραδέχονται ότι οι εργαζόμενοι μέσα σε φυλακές (κυριως δεσμοφυλακες) αποκτούν μια ψυχολογική ανοσια στη βία, γινονται επιρρεπείς και μετά την μεταφέρουν στα σπίτια τους.

Αν ειναι να βρουνε δουλεια 50 ατομα τα οποια οταν πάνε σπιτι τους να δερνουν τη γυναικα και τα παιδια τους, να μας λειπει το βυσσινο.

Ισως στις επιτροπες που ειπε νωριτερα ο n.m. να προστεθεί να ζητηθει και οι άποψη κάποιων ψυχολόγων..

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Το θέμα πολύ κακώς ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μάλιστα με ιδιαίτερη προχειρότητα και χωρίς προετοιμασία.
Εκτιμώ ότι πριν να έρθει στο Συμβούλιο θα έπρεπε να προηγηθεί μια ευρεία διαβούλευση με επαγγελματικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και συγδικαλιστικούς φορείς του τόπου μας.
Αν μάλιστα κριθεί αναγκαίο, καθώς μια τέτοια προοπτική θα "στιγμάτιζε" την πόλη, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε σαν έσχατη λύση τη διαδικασία δημοψηφίσματος η οποία προβλέπεται από τον Δημοτικό Κώδικα.
Είναι επικίνδυνο, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να καταγράφονται αβασάνιστα μόνο τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν, οικονομικά βασικά. Το κοινωνικό κόστος, οι επιπτώσεις στην πορεία και τη λειτουργία της πόλης πρέπει να καταγραφούν και να εξεταστούν με λεπτομέρια και ψυχραιμία.
Εύχομαι τελικά να επικρατήσει η σύνεση.
Η δυστυχία είναι ότι ο Δήμαρχος έφερε εσπευσμένα το θέμα για να αλλάξει την τοπική πολιτική ατζέντα. Να μην ασχολείται κανείς με την πολιτική του ανικανότητά και τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξής του που επηρεάζουν τη λειτουργία της πόλης. Δυστυχώς έχει αρχίσει η πόλη να ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα, της δημιουργίας των φυλακών. Κρίμα!
Προτείνω πέρα απ' αυτό το ζήτημα να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε. Αυτά που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Αναφέρομαι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην περιοχή μας και τι πρωτοβουλίες μπορούμε να πάρουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως επαγγελματικοί φορείς, για να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της. Είναι κατα την προσωπική μου άποψη ένα θέμα που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.
Το πλαίσιο προτάσεων μου είναι καταγεγραμμένο στο ιστολόγιό μου.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, θέλω να καταθέσω και γω μια προσωπική άποψη για το θέμα των φυλακών.
Είναι γνωστό πως όπου υπάρχουν φυλακές οι τοπικές κοινωνίες ζητούν την απομάκρυνσή τους.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα ρατσισμός, αλλά προάσπιση των ελευθεριών που νιώθουν ότι περιορίζονται από την παρουσία των παρανόμων και των συν αυτώ.
Αν το λεγόμενο σωφρονιστικό σύστημα ήταν πράγματι σωφρονιστικό, νομίζω ότι κανείς δεν θα είχε πρόβλημα.
Όμως στη σύγχρονη φυλακή μπαίνεις μαθητής και αποφυλακίζεσαι με ντοκτορά.
Έχουμε δει αποδράσεις και κυνηγητά, ελεύθερες πτήσεις και κλοπές, έχουμε ακούσει για συμμετοχές φυλάκων στην εσωτερική διακίνηση και πολλά άλλα.
Η πόλη μας αυτή τη στιγμή έχει το χαρακτηριστικό της ασφαλέστερης πόλης της Ελλάδας.
Ουσιαστικά η εγκληματικότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς φόβο.
Αυτό είναι από τα θετικά της μικρής μας κοινωνίας.
Αν επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε φυλακές, είναι μαθηματικά βέβαιο πως σύντομα θα απολέσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά έστω και μόνο για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν γνωρίζουμε τι θα φέρουν μαζί τους οι επισκέπτες των φυλακισμένων (φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες), που σίγουρα θα τονώσουν την οικονομική ζωή της πόλης, αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτός ο τύπος της ανάπτυξης που ζητάμε για την περιοχή.
Πρέπει να δούμε τι θα διώξει αυτή η ενέργεια σε σύγκριση με το τι θα φέρει.
Όπως και να χει προσωπικά είμαι αντίθετος στην δημιουργία φυλακών, γιατί πιστεύω πως δεν είναι στις προτεραιότητες μιας ασφαλούς κοινωνίας το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου.
Χάρης Κανταρίδης

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

ΦΥΛΑΚΕΣ Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ και ΓΙΑΥΤΟΥΣ που ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ,ετσι,με τα ΠΟΛΛΑ τους ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ;

Ανώνυμος είπε...

Πρίν 20-30 χρόνια η Κομοτηνή ήταν συνώνυμη των φυλακών....στην Κομοτήνη θα μας παν έλεγαν...
Σήμερα χάρι στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ...έγινε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ!!!
..................................
ΦΕΡΤΕ ΣΧΟΛΕΣ!!!!!!
ΦΕΡΤΕ ΣΤΡΑΤΟ!!!!!!
ΦΕΡΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ!!ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ!
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ..ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.
ΤΟ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ...ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ..ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ...ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!!
..................................
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο χαμαλιδης περασε για να μας πει οτι κακως ασχολουμαστε με τις φυλακες ή μου φανηκε? Αναφέρθηκε και στο θεμα για να δημιουργησει την εντυπωση οτι εχει αποψη αλλα για την ταμπακιερα δεν μας ειπε αν συμφωνει ή διαφωνει. Μας ειπε μονο οτι πρεπει να πουνε την αποψη τους οι φορεις. Μαλλον περιμενει πρωτα να εκδηλωθουν οι φορεις, ο κοσμος κτλ για να δει που γερνει η πλειοψηφια και να παει μαζι της?

Οι νεεοι και γενναιοθι πολιτικοι εχουν το θαρρος της γνωμης τους και δεν κρυβονται συνεχεια γυρω απο παπαρολογιες. Τοσοι και τοσοι ειπαν ναι ή οχι, εσυ δεν μας λες γιατι φοβασαι το πολιτικο κοστος κε χαμαλιδη;

Τ.Κ.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Μου φαίνονταν κακόγουστο αστείο , αλλά μαθαίνω ότι είναι αλήθεια! Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι στη μοίρα των δικών μας παιδιών είναι γραμμένο να γίνονται δεσμοφύλακες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνοροφύλακες, ΕΠΟΠ και αγροφύλακες , εργάτες σε πυρηνικά εργοστάσια (και τέτοιες επενδύσεις ονειρεύονται κάποιοι φωστήρες άλλων Δ.Σ.), χειριστές μηχανημάτων σε χωματερές σκουπιδιών και πυρηνικών απόβλητων, αγρότες που δουλεύουν τη γη τους προσπαθώντας να κρυφτούν από τα βλήματα των πεδίων βολής σε σύγκριση με αυτή των παιδιών των υπόλοιπων Ελλήνων
Όταν υπάρχουν αιρετοί πολιτικοί άνδρες , που έχουν αυτά τα οράματα και δίνουν αυτές τις διεξόδους για τα παιδιά μας και φαντάζονται την πόλη μας σαν προορισμό φυλακισμένων , τότε τα πράγματα είναι δυστυχώς τραγικά για τον τόπο μας .
Δε χρειάζεται κανένας αγώνας και καμία κίνηση των αρχόντων του τόπου μας για τέτοια κατορθώματα. Δε χρειάζεται καν να πούμε ναι για τέτοιες "επενδύσεις. Αρκεί να γίνει αντιληπτό , ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από τους κατοίκους και υλοποιούνται άμεσα και με παράσημα βλακείας από κάθε άλλο Έλληνα , Ευρωπαίο , Αμερικανό , που θα σπεύσει να «επενδύσει». Τέτοιου είδους «επενδύσεις» σε όλες τις περιοχές του κόσμου οι άνθρωποι δίνουν σκληρούς αγώνες για να τις απομακρύνουν από δίπλα τους . Τις κάνουν χάρισμα σε όποιους τις ανέχονται! Δε χρειάζεται μάλιστα να έχουμε , ούτε Δημάρχους ,ούτε Δημοτικούς Συμβούλους ούτε Νομάρχες, αντινομάρχες και βουλευτές για να τις διεκδικήσουμε.
Η μοναδική συντεχνία , που θα έκανε χρυσές δουλειές με τη δημιουργία φυλακών στην Ορεστιάδα θα ήταν πιθανόν οι συμπαθής τάξη των δικηγόρων. (Ας προσθέσουμε και καμιά εταιρία ενοικίασης ελικοπτέρων).
Μα, θα ρωτήσετε, τι πειράζουν οι φυλακές; Δεν πρέπει σε κάποιο μέρος της Ελλάδας να υπάρχουν; Όπως και οι τάφοι για τα πυρηνικά απόβλητα, τα πεδία βολής, οι σκουπιδότοποι και άλλα ενοχλητικά προϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας; Δεν είναι ρατσιστικό να εκφράζεται η αποστροφή μας στην παρουσία δίπλα μας φυλακισμένων, που θα φυλάσσονται αυστηρά;
Η απάντηση είναι, ότι, οτιδήποτε, δημιουργείται εκεί , που το έχουν οι άνθρωποι ανάγκη. Ότι δεν είναι δίκαιο τα απόβλητα και τα τοξικά προϊόντα των όποιων δραστηριοτήτων τους να τα αποθέτουν σε ξένα χωράφια φορτώνοντας τις συνέπειες στις πλάτες των άλλων.
Θα πρέπει να θυμίσουμε ακόμη σε όλους ότι :
1. Η εγκληματικότητα στον Έβρο είναι σχεδόν μηδαμινή και καμία ανάγκη δεν έχουν οι κάτοικοί του για φυλακές.
2. Εδώ και 3 χρόνια σχεδόν δεν υπάρχει τραίνο, γιατί τάχα μου κατασκευάζονται καινούργιες γραμμές , που τελειωμό δεν έχουν.
Κι’ αυτό το δρομολόγιο που γίνεται με συρμούς που αποτελούν ντροπή και ύβρη για τους συμπολίτες μας συνήθως καταρρίπτει σε βραδύτητα, στο έτος 2009, τα ρεκόρ των τραίνων που ταξίδευαν στην Αμερική , τότε που ανακαλύφθηκαν και κινούνταν με κάρβουνο.
3. Η Σαμοθράκη μέχρι πρότινος ήταν ένα αποκλεισμένο νησί, χωρίς πλοίο.
4. Κλείνουν και οι ελάχιστες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν στον τόπο μας και υπολειτουργεί η μοναδική βιομηχανική μονάδα που υπάρχει στην Ορεστιάδα, η ΕΒΖ με άδηλες προοπτικές.
5. Διαλύεται το σύστημα πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σε λίγο θα καλούμαστε να πληρώνουμε από τη τσέπη μας τους γιατρούς , αν και πληρώνουμε κανονικά τα ταμεία μας για την υγειονομική μας περίθαλψη, καθώς επίσης τα Νοσοκομεία μένουν από προσωπικό και ιατρικό υλικό.
6. Η αγροτική παραγωγή υποβαθμίζεται και οι αγρότες αφήνονται στην τύχη τους χωρίς καμία βοήθεια.
7. Οι Πανεπιστημιακές σχολές , που υπάρχουν δεν υποστηρίζονται αποφασιστικά με σύγχρονες κτιριακές υποδομές στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας μεγάλης Πανεπιστημιακής μονάδας πολλών Σχολών με σημαντικό ρόλο στην περιοχή –σταυροδρόμι τριών πολιτισμών.
8. Ο κάθετος οδικός άξονας στην Εγνατία κοντεύει να ξεπεράσει και το θρύλο για το γιοφύρι της Άρτας.
Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε πολλά ακόμα πράγματα , για τα οποία επιδεικνύεται προκλητική αδιαφορία από τους άρχοντες του τόπου μας πρώτα, για να μη κλαψουρίζουμε συνέχεια, ότι για όλα μας φταίνε οι άλλοι. Το πρώτο που έπρεπε να κάνουν εδώ και καιρό ήταν να διεκδικήσουν δυναμικά και να χαλάσουν τον κόσμο γ’ αυτά που παρατηρούμε γύρω μας πριν τολμήσουν όχι φυσικά να ζητήσουν, αλλά να σκεφτούν ότι θα ήταν δυνατόν να μην αντιδράσουν στην εγκατάσταση φυλακών στον τόπο μας !
Όταν μιλάει κανείς για φυλακές σ’ αυτή την πραγματικότητα η πιο ήπια έκφραση , που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για να τον χαρακτηρίσει είναι η χαζοφιλοτιμία, αν και ο λαός χρησιμοποιεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις καταλληλότερες εκφράσεις.
Υ.Γ. Για τους φίλους που έσπευσαν να συμφωνήσουν υιοθετώντας την άποψη, ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" θα τους έθετα υπ' όψιν και άλλες τέτοιες "ιδέες" για να τα "κονομήσουμε" . Θα μπορούσε να ιδρυθεί π.χ. ένα μεγάλο ξενοδοχείο με πισίνες, εστιατόρια, μπάρ κ.λ.π. και να λειτουργεί σαν ένα τεράστιο μπουρδέλο με 500 π.χ. εκδιδόμενες γυναίκες και άνδρες απο όλα τα γειτονικά μας κράτη (μεγάλη ποικιλία) για να αναπτύξουμε τον "σεξουαλικό" τουρισμό!! Θα χεστούμε στο τάληρο και τους τουρίστες! Μάλιστα τουρίστες υψηλού επιπέδου! Άσε που θα βρίσκουν εύκολα δουλειά τα παιδιά μας (σερβιτόροι,μάγειροι, καμαριέρες, καλλιτέχνες, γιατί όχι και εργαζόμενοι στα κόκκινα δωμάτια!)
Δεν πιστεύω να υπάρχει καμμιά προκατάληψη;
Η να νοικιάζουμε τα χωράφια μας για ταφή πυρηνικών απόβλητων. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δίνουν γη και ύδωρ σε όποιους δεχθούν να "φιλοξενήσουν" τα πυρηνικά τους σκουπίδια. Θα τα "κονομούμε" τρελά και θα καθόοοοομαστε. Το πολύ πολύ να μένουμε στην Αθήνα και να μας καταθέτουν εκεί το παραδάκι!
Ή να κάνουμε το Νομό μας ολόκληρο ένα μεγάλο σκουπιδότοπο για ολόκληρη την Ελλάδα αντι μεγάλου τιμήματος. Πάλι θα τα "κονομούμε" άκοπα. Να θεωρήσουμε ολόκληρο το Βόρειο Έβρο διαθέσιμο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά για όποια αεροπορία και στρατό οποιασδήποτε χώρας θέλει να κάνει ελεύθερα τις ασκήσεις του έναντι αδράς αμοιβής.
Να μη πω κι' άλλες ιδέες γιατί φοβούμαι ότι υπάρχουν αρκετοί και απο τους ιθύνοντες του τόπου μας, που θα ήταν έτοιμοι να τις υιοθετήσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σκέπτονται στο τοπο μας, σαν τον κο Χρήστο, τον Κανταρίδη, τον Makiaveli και μερικούς που έγραψαν ανώνυμα και υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ. Γιατι με τους περισσότερους που έχουμε μπλέξει, μαύρη ειναι η νυχτα στα βουνα..

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Προς τον 14/3/2009 2:38 μμ

Είσαι πολύ τολμηρός πράγματι που ΑΝΩΝΥΜΑ καταθέτεις την πρότασή σου.
Αφού λοιπόν δεν κατάλαβες από το κείμενο μου ποιά είναι η στάση μου για το θέμα, θα στο γράψω ξεκάθαρα για να τΟ ΔΕΙΣ άλλη μια φορά. Υπόψιν ότι αυτή η θέση επαναλήφθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά προφανώς ή δεν άκουσες ή δεν έδινες σημασία. Το θάρρος της γνώμης κάποιοι το έχουν ΕΠΩΝΥΜΑ και το καταθέτουν.
Χαίρομαι πολύ που οι συνάδελφοί μου ο κ.Παπαϊωάννου και ο κ.Κυργιάννης έχουν την ίδια αρνητική άποψη. Από ότι φάνηκε όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι μάλλον είναι θετικοί.
Η δική μου θέση είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ στην προοπτική δημιουργίας "Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης", όπως σήμερα λέγονται.
Κατέθεσα απλά και την άποψη για τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί πριν να φτάσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η δυστυχία είναι ότι ο Δήμαρχος έφερε εσπευσμένα το θέμα για να αλλάξει την τοπική πολιτική ατζέντα. Να μην ασχολείται κανείς με την πολιτική του ανικανότητά και τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξής του που επηρεάζουν τη λειτουργία της πόλης. Δυστυχώς έχει αρχίσει η πόλη να ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα, της δημιουργίας των φυλακών. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από το ΨΗΦΙΣΜΑ της συνεδριασης του Δ.Σ. του Δήμου Κορυδαλλού (11/3/09)

"Τις αρνητικές επιπτώσεις από την παρουσία των φυλακών έχουν αποδεχθεί διαχρονικά όλα τα πολιτικά κόμματα, τρεις Πρωθυπουργοί και όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης κι έχουν δεσμευθεί ότι οι Φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό. Παρά όμως τη διακομματική συμφωνία και τις δεσμεύσεις των Κυβερνήσεων οι φυλακές παραμένουν επιβεβαιώνοντας τη ασυνέπεια των κυβερνώντων απέναντι στο λαό του Κορυδαλλού.
Με ευθύνη της Κυβέρνησης καθυστερεί απελπιστικά το πρόγραμμα κατασκευής νέων σωφρονιστικών καταστημάτων. Κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης δεν έγινε και μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Λέμε: Φτάνει πια!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απομάκρυνση και την παραχώρηση της έκτασης των φυλακών στο Δήμο μας.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση, πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από τον Δήμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να καταθέσουν άμεσο, σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο- πρόταση απομάκρυνσης όλων των κρατουμένων και παραχώρησης της έκτασης των φυλακών στον Δήμο και στο λαό του Κορυδαλλού.

Για τους λόγους αυτούς
Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές της περιοχής, η Νομαρχία Πειραιά, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, τα Δ. Σ της ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΑΣΔΑ,
ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί, κοινωνικοί
και επαγγελματικοί φορείς,

Καλούμε τους δημότες μας και τους νέους και νέες της πόλης μας
σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
την Τέταρτη 8 Απριλίου 2009 και ώρα 11 το πρωί
για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον εμπαιγμό και να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση των φυλακών από τα όρια του Δήμου"


Αυτά για να μπαίνουμε στο νόημα με το τι μας περιμένει αν κάνουμε το χατήρι των δικηγόρων και των λαγόσκυλών τους.

Ο.Α.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο 13/3 7.00 πες τα, που βρήκε το παράδειγμα του Κορυδαλλού ατυχές. Που να ήταν και "τυχερό" δηλαδή..

Ανώνυμος είπε...

Κυριε καθηγητά,δεν σε ακουσα να διαμαρτυρεσαι ποτε για τα ιδιαίτερα των φροντιστηρίων (στο σπορ αυτο συμμετειχες και εσυ,νομιζω και μαλιστα πολυ καλα),μια μαστιγα η οποία ειναι βρογχος στο λαιμο του λαού,και τις εξυπνάδες σου να τις κρατας για τον εαυτό σου και μην στρεφεσαι σφοδροτητα στους Δικηγορους,εχοντας πληρη αγνοια για τα επαγγελματικα τους,αγνοωντας οτι αυτα που ήταν κανονας πριν απο τριαντα-σαραντα χρονια ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Πες λοιπον ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ οι Δικηγοροι της περιοχής μας ,να τους το πούμε σαυτούς να χαρουν και να ΒΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ με τα ΠΑΝΟ και να ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΄΄ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΚΕΣ΄΄.
Περασες νομιζω και εσύ απο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ και μάλλον πιστευεις οτι ΠΡΟΣΦΕΡΕς ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,αλλιως δεν θα εγραφες τοσες π......ιες.Εισαι καλός στην θεωρία αλλα απο πραξη ΜΗΔΕΝ.
ΑΓΝΟΈΙς ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που λεγεται Ελλαδα και θα σε ενοχλεί η συμπαθής ταξη των επιχειρησεων αυτων(το βαπτισμα σιγουρα το πηρες και εσύ εκεί. ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ στο ΔΣ για ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟΥ στην ΠΟΛΗ μας και μαλιστα με τον ΜΑΝΔΥΑ της ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ...
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΝ τελικα ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ κατι τετοιο.
ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι σε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ,θα εχουμε και ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ειναι μεσα στον ΙΣΤΟ μιας συνοικίας 100.000 ατομων..
Και εγω αν η φυλακές ήταν ΔΙΠΛΑ στην Πλατεια θα ζητουσα να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ,εντάξει;
Τι θα σε πειραζε εσενα αν οι φυλακές ήταν μεσα στα Μπαιρια μεταξυ πχ Νεοχωρίου-Βλατου-Παταγής-Αμπελακιων ή μεταξυ Βαλτου-Νοεχωρίου-Στερνας κλπ.
Γιαυτο λεω οτι ειναι ΑΤΥΧΕΣ το παράδειγμα του ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ακομα δεν καταλαβες οτι μικρη σημασια εχει αν θα γινουν φυλακες στην πλατεια η στα μπαιρια. δοκιμασε να ξαναδιαβασεις τι λενε ολοι παραπανω και ισως καταλαβεις

του δειχναμε το φεγγαρι κι εκεινος κοιτουσε το δαχτυλο......

Ανώνυμος είπε...

μαλλον εσύ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ και ισως καταλαβεις.
Του ΧΑΡΙΖΑΝ ΓΑΙΔΑΡΟ και εκεινος ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ....

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
14/3/2009 7:45 μμ
Διακρίνω μια εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, που δε νομίζω να έχει σχέση με το σχόλιό μου.
Είμαι πρόθυμος να σου δώσω οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά σου , αρκεί να ξέρω με ποιον συνομιλώ, γιατί κρυμένος στην ανωνυμία σου έχεις τη δυνατότητα να μπλέκεις την αλήθεια τα ψέμματα και τη λάσπη χωρίς το φόβο της αποκάλυψης.
Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το σχόλιό μου με το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ μου ΠΟΣΤΟ. Πάντως ευχαριστώ , που έκανες τον κόπο να μου κάνεις κριτική. Επέτρεψέ μου επομένως να πιστεύω ότι όλοι αξιολόγησαν θετικά το έργο μου πλην ενός.
Το ότι μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις τις πα....ριές μου φαντάζομαι ότι δεν οφείλεται σε ....ανταγωνιστικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε μεγάλε κατ ανάγκη η οποιαδηποτε κριτική να βαπτιζεται ΕΜΠΑΘΕΙΑ;
ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ;
ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ;
ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ;
και ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ;
Και εν πασει περιπτωσει η οποιαδηποτε κριτικη (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΣ-ΕΜΠΑΘΕΙΑ) ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,αλλα με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξε το κουτί της πανδώρας.

Makiaveli είπε...

Μαζί με τις ευχαριστίες μου σε σας που σχολιάζετε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφεύγετε τους προσωπικούς διαπληκτισμούς για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης ή τουλάχιστον με τα δρώμενα στην πόλη μας.

Η κριτική - αρνητική ή θετική - είναι πάντα καλοδεχούμενη και επιθυμητή, η λογοκρισία απευκταία, αλλά και ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας αναγκαίος. Η ανωνυμία μας δίνει κάποια μορφής ελευθερία στην έκφραση αλλά ας μην γίνεται εργαλείο προσβολής γιατί χάνει την δύναμή της.

Ευχαριστώ

alkioni είπε...

Το θέμα των φυλακών είναι κάτι που προβλημάτισε όλους τους κατοίκους της πόλης. Εξ αρχής ο προβληματισμός ήταν λόγω του συσσωρευμένου θετικού πληροφοριακού υλικού γύρω από τη δημιουργία τους, μα κάτι δε μας πήγαινε καλά! Όταν όμως όλο αυτό πέρασε από διάφορες απόψεις και καταλάγιασε στις σκέψεις όλων, έμεινε μια πικρή γεύση!

Είναι λυπηρό να ταυτίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας με τις φυλακές. Να θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια σανίδα σωτηρίας θάβοντας κυριολεκτικά πίσω από σίδερα τα οράματά μας για μια πόλη λαμπερή, με δημιουργίες και ίχνη που θα αντικρίζουμε και θα νιώθουμε περήφανοι με δύναμη και διάθεση να πάμε παραπέρα.

Προσωπικά η «ιδέα» των φυλακών διόλου υπερήφανη με κάνει και καμιά διάθεση για δημιουργικότητα και εξέλιξη αυτού του τόπου μου αφήνει να έχω. Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό άνθρωποι που μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη αυτού του τόπου να τον ατενίζουν πραγματικά υποτιμητικά και δεν πισωπατούν όταν ξεστομίζουν και οι ίδιοι ότι «αυτό δεν είναι η ανάπτυξη που θέλουμε αλλά τι να κάνουμε ;;;» Εξαιρετικά λυπηρό που ακούστηκε αυτή η φράση στο Δ.Σ. της πόλης μας!

Δεν είναι τόσο το θέμα «φυλακές» όσο το γιατί να φτάσουμε να πιστεύουμε ότι αυτό ταιριάζει στον τόπο μας!!

Συμφωνώ με όλους όσους επώνυμα ή ανώνυμα τοποθετήθηκαν αναφέροντας τα αρνητικά που στοιχειοθετούν αυτή τη πρόταση με την προτροπή να ξανακοιτάξουμε με πιο συγκεκριμένο τρόπο αν τα θετικά που αναφέρθηκαν πράγματι μπορούν να ισχύουν τόσο απλά ώστε να "σωθεί" η ανάπτυξη του τόπου. Τόσο για τι τροφοδοσίες αν θα γίνονται τοπικά ή με πανελλαδικές διαδικασίες, για τους εργαζόμενους για τους οποίους θα απαιτηθούν και ειδικότητες και θα επιλεχθούν από πανελλήνιους διαγωνισμούς, για τους επισκέπτες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι και βασανισμένοι φέροντας το στίγμα ενός κρατούμενου και με ουδεμία διάθεση θα έρχονται για να τονώσουν την τοπική κοινωνία, και τέλος μια ψυχαναλυτική άποψη ότι ‘ο φυλακισμένος ποτέ δεν κάνει το έγκλημα και κατόπιν μπαίνει στη φυλακή! Ο φυλακισμένος για να μπει στη φυλακή κάνει το έγκλημα’ και ας αναλογιστούμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για παραπτωματικά στοιχεία που θα προσελκύσει και αυτό ενισχύει την άποψη κάποιου φίλου που είπε παραπάνω ότι αναπτύσσονται γύρω από τις φυλακές παράνομα κυκλώματα.

Πραγματικά ελπίζω να επιμείνουμε όλοι μας να οραματιζόμαστε μια όμορφη πόλη με ευκαιρίες για ανάπτυξη που θα εξυψώσουν τόσο τη συνείδηση των πολιτών, όσο και τα όνειρα που θα θέλαμε να την συνοδεύουν! Ας βγουν μπροστά αυτοί που πραγματικά και απλά αγαπούν αυτή την πόλη, οι υπόλοιποι το ελάχιστο που έχουν να κάνουν είναι να σιωπήσουν γιατί … την πληγώνουν και πληγώνουν όλους μας που θέλουμε να την ονειρευόμαστε ελεύθερη από φυλακισμένες συνειδήσεις!

taxidiotis είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΟΠΙΣΘΕΝ ΜΟΝΙΜΩΣ.ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ? ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατον να σκεφτόμαστε να κανουμε φυλακες για το Θεό! Οσα λεφτά και να φέρουν στην πόλη, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΕΛΕΟΣ με τους ανεγκέφαλους που υποστηρίζουν τέτοιες ιδέες. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ πριν να είναι αργά απο τα πόστα ΣΑΣ!

Calchas είπε...

Σε όλες τις πόλεις που έχουν γίνει φυλακές, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα λόγω της αύξησης των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών κατα κύριο λόγο. Είναι κρίμα σε μια πολη με μηδενική εγκληματικότητα να προκαλέσεις την τύχη σου.

Θετικά σίγουρα έχει η δημιουργία φυλακών. Αλλα στην τελική ζυγαριά οπως λεει και ο Makiaveli, η πλάστιγγα γέρνει σιγουρα προς την κατευθυνση της αποφυγής τους.

Μακρια απο φυλακές και σωφρονιστικά ιδρύματα κάθε είδους. Μακριά!

Andreas42 είπε...

Τα οικονομικά οφέλη από δημιουργία φυλακών είναι πολύ μικρά. Δεν αξίζουν ούτε την συζήτηση. Οπως σωστά ειπώθηκε, πρόκειται για συγγενείς οικονομικά ασθενείς. Μην περιμένετε ότι θα δώσουν καμία μεγάλη ώθηση στην οικονομία της πόλης. Μόνο η ανασφάλεια θα υπάρξει χωρίς κανένα κέρδος.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι σημερα (Δευτέρα) στις 8.30 σε γνωστό τοπικό κανάλι θα υπάρξει συζητηση με θέμα τις φυλακές στην Ορεστιάδα?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά,

κατανοητά όσα λέτε παραπάνω, κανείς δεν θα ήθελε φυλακές στα καλά καθούμενα, αλλά σκεφτείτε οτι 300 άτομα (δεσμοφύλακες) θα έρθουν να μείνουν μονιμα στην πόλη με ότι αυτο συνεπάγεται!!!

Ανώνυμος είπε...

meta tis mynhseis o D.O. tha prepei na afhsei kai ena ergo tetoio einai oi filakes

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Πολύ σωστά επισημάνθηκε από κάποιο φίλο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στις φυλακές αποκτούν μια ανοσία στη βία και μια συγκεκριμένη κουλτούρα, που μεταφέρεται εύκολα προς τα έξω ειδικά σε μια μικρή πόλη , όπως είναι η δική μας. Είναι φυσιολογικό, όταν σε καθημερινή βάση συγχρωτίζεσαι με κρατουμένους, που ο καθένας είναι μια ιστορία μόνος, να απωθείς την ανθρωπιά σου για να μπορείς να στέκεσαι στη δουλειά σου. Η αγριότητα της κοινωνίας των κρατουμένων δυστυχώς αργά ή γρήγορα διαχέεται και έξω με φορείς των "ιών" τους ίδιους τους εργαζόμενους στις φυλακές με ρυθμούς αντιστρόφως ανάλογους του μεγέθους της πόλης.
Η μεγαλύτερη ζημιά λοιπόν που μπορούμε να πάθουμε είναι να μετατραπούμε σε μια κοινωνία φοβική, με έξαρση σε φαινόμενα οικογενειακής και κοινωνικής βίας, που δεν θα μπορεί να αποζημιωθεί , όποια και αν είναι τα οικονομικά οφέλη.
Αυτή θα είναι δυστυχώς μια πορεία χωρίς επιστροφή.
Αυτή την παράμετρο πρέπει πάνω απ’ όλα να υπολογίσουν όλοι εκείνοι οι φωστήρες , που με ευκολία κάνουν τέτοιες προτάσεις στο κλίμα ενός πρόσκαιρου πολιτικού εντυπωσιασμού, στη λογική της εύκολης «κονόμας» και με αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Οι πολιτικοί άνδρες της πόλης επιβάλεται να "βλέπουν" λίγα χρόνια πιο μπροστά απο μας τους απλούς πολίτες, που στην αγωνία μπροστά στο φάσμα της ανεργίας των παιδιών μας, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει και τέτοιες σκέψεις.
Το μέγεθος και μόνο της πόλης κάνει απαγορευτική και τη σκέψη μόνο για φυλακές σ΄αυτό τον τόπο.
Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει οντως να βαλεις ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.
Ειναι δυνατόν να προβαλλεις τετοια επιχειρηματα οπως πχ.οι δεσμοφυλακες αποκτουν ανοσία στη βια,να απωθείς την ανθρωπιά σου και να προσβαλεις αυτους που δεν συμφωνουν με σενα λεγοντας τους υποτιμητικα ΦΩΣΤΗΡΕΣ.(το προνόμιο φαινεται το εχεις μονο εσυ)..Βλεπω οτι εχεις αποκτησει και ειδικότητα στα ψυχολογικα.
Γιατι κατ αναγκη πρεπει να συμφωνησουμε μαζί σου;
Δεν συμφωνουμε με τις αποψεις σου ,πως να το κανουμε
Και μετα διαμαρτυρεσαι οταν ο αλλος,στην έπεσε ,και μαλιστα με το μαλακό και θεωρησες οτι σε εμπαιζει...
Ο καθενας εχει τις αποψεις του τις οποίες πρεπει να σεβαστείς .
Μην θεωρησεις πάλι οτι σε εμπαιζουν!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

file sto magazi tou presa ginete to adiaxorito

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Γκατζίδη στο ότι το θέμα των δικαστικών φυλακών ήταν ένα πυροτέχνημα που μοναδικό σκοπό είχε τον αποπροσανατολισμό του κόσμου της Ορεστιάδας από τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας.
Με όλα αυτά που διαδραματίζονται στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα, μου έχουνε δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα, τα οποία θα ήθελα να εκφράσω και αν κάποιος γνωρίζει κάτι και μπορεί να δώσει απαντήσεις θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

1.Εχει την δυνατότητα ο δήμαρχος όλες τις υποθέσεις τις δικαστικές να τις αναθέτει και να τις χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο που είναι συνεταίρος η γυναίκα του?(είναι παράβαση καθήκοντος –πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας?)
2.Μπορεί ο δήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής τηλεόρασης να λέει στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο προϋπολογισμός της είναι εικονικός ?
3.Εχει το δικαίωμα ο δήμαρχος και πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής να ασφαλίζει οχήματα του δήμου σε ασφαλιστική εταιρία γυναίκας συμβούλου του και αντιδημάρχου του? (Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας?)
4.Εχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να επιτρέπει σε εργαζόμενη του δήμου ελαστικό ωράριο εργασίας επί σειρά μηνών –δύο μέρες να εργάζεται και τις υπόλοιπες να είναι σπίτι της? Και μπορεί να υπάρχει εργαζόμενος στον δήμο ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τις εργασίες του ή να εργάζεται χωρίς καμία σύμβαση?
5.Μπορεί να εξηγήσει ο δήμαρχος την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη ο οποίος είναι δημοσιογράφος –ούτε καν στην πόλη μας- και τι υπηρεσίες προσφέρει στον δήμο αμειβόμενος από τους έρμους δημότες?
6.Μπορεί να μας πει ο δήμαρχος το ωράριο των αντιδημάρχων?
Πως γίνεται να είναι αντιδήμαρχος κάποιος που υπηρετεί στο σώμα της αστυνομίας?(πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας?)
7.Εχει την δυνατότητα ο δήμαρχος να μην τηρεί τον νόμο στις περιπτώσεις των μηνύσεων στα καταστήματα από την αστυνομία?(πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας?)
Θα μπορούσα να εκφράσω και αρκετά άλλα ερωτήματα με τόσα παράξενα που συμβαίνουν στην πόλη μας ,σταματάω εδώ περιμένοντας αν κάποιος έχει απάντηση σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματα μου να με διαφωτίσει πριν με διαφωτίσουν τα αρμόδια όργανα . ΑΝΑΜΕΝΩ…….


Απογοητευμένος Δημότης

Ανώνυμος είπε...

Γνωστε αγνωστε τα ερωτηματα σου ,μπορείς να τα υποβάλλεις με ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στον κ.Εισαγγελεα προς Διερευνιση ποινικων ή ευθυνών και απαντηση θα παρεις ΑΡΜΟΔΙΩΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΥΝΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ??????
ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ???
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

στον απογοητευμενο δημοτη.
δεν εισαι ο μονος απογοητευμενος θλιμενος και οργισμενος δημοτης με ολα αυτα που γινονται τα δυο τελευταια χρονια στον δημο μας.
η υποβαθμιση και το πισωγυρισμα ειναι ορατa δια γυμνου οφθαλμου απο τον καθε δημοτη.
πολυ ευστοχα γραφηκε οτι το θεμα των ΦΥΛΑΚΩΝ ειναι χειροβομβιδα 'κροτου' και 'λαμψης' και δεν ειναι η πρωτη φορα που η ενισχυση του 'προφιλ' του Δ.Μ.(ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ) γινεται με Χ.Κ.Λ.
θα επιχειρησω μια προσεγγιση στα θεματα που βαζεις χωρις να ειμαι ειδικος, αλλα και ουτε σχεση εχω με τον Δ.Μ., δεν θα γινοταν αλλωστε.
1.εαν αποδεικνυεται οτι ο δικηγορος
εχει σχεση εταιρικη με την συζυγο, τοτε ειναι ευθεια παραβαση καθηκοντος συμμετεχοντας και δια της ψηφου του στον ορισμο του εν λογω δικηγορου και 'χοντρη' γιατι υπαρχει οικονομικο οφελος.
πιστευω ο καθε δημαρχος για να υπερασπισθει τα συμφεροντα του δημου πρεπει να εχει δικηγορο της απολυτου εμπιστοσυνης του, σε καμμια περιπτωση ομως μη δημοτη ή μη κατοικο του δημου μας.
2.μπορει να λεει οτι ειναι 'εικονικος' οταν απευθυνεται σε κρεττινους,σε καμμια αλλη περιπτωση
και καμμια 'ηθικη' δεν τον καλυπτει.
3.εαν ψαξεις στις αποφασεις της Δ.Ε
στην ιστοσελιδα του Δημου,εαν δεν γραφει, οτι ο αντιδημαρχος απεχωρησε απο την αιθουσα στο συγκεκριμενο θεμαστην διαρκεια της συζητησης του, τοτε ειναι παραβαση καθηκοντος ως εχων εννομο συμφερον
και η παραβαση αυτη εχει ποινη την εκπτωση του απο την ιδιοτητα του δημοτικου συμβουλου, ακομη χειροτερα ειναι εαν συμμετεχει στην ψηφιση του θεματος.
4.εαν συμβαινει αυτο και αφορα μονιμη υπαλληλο, ειναι μεσα στα πλαισια αντιληψης του για το πως θα επανεκλεγει, αφηνοντας διαυλους
ανοικτους με 'συγκροτημα' ψηφοφορων
5.ειδες τι 'εργαλειο' διαθετει;
6.στον δημο δεν εχουν προμηθευτει ακομη ρολογια, μολις κανουν το γραφειο ΄προμηθειων' θα μπει και ωραριο.
7.αυτο το θεμα μαζι με το 3.αν το δεις οπως σου ειπα ειναι τα πλεον σιγουρα που μπορεις να κανεις επωνυμη καταγγελια στον εισαγγελεα
χωρις να φοβηθεις τιποτα.επειδη εισαι ανωνυμος μπορεις και ανωνυμα.
βεβαια στο 7. μπανει και η εποπτευουσα αρχη, που ελεγχει την νομιμοτητα των παραβασεων των καταστηματων υγειονομικου ενδιαφεροντος.
εδω σταματαει η δικη μου 'διαφωτιση'.
για κατι παραπανω στην πρωην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
n.m.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 'απογοητευμενε
δημοτη' ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ,
ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ;
ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ 'ρηγιλλης'
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚH ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ Ο 'γκιουλεκας' ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ(σελιδα 420) Ο 'παλληκαρας' ΕΛΕΓΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ 'ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ', ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ.
ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΤΩΡΑ ΛΟΥΣΤΗΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ή ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ.
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 420 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ γκεμπελισκος,γκι,γκιλοτινα,
γκινες(ρεκορ),γκιοσα,γκλαβα,γκλαμουρια,
γκλασνοστ,γκλιτσα ΟΛΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ.
'πατσι'

Ανώνυμος είπε...

η νεα τακτικη του Δ.Μ. που ειναι σε εξελιξη, ειναι ο προσεταιρισμος Δ.Σ.
απο τα αντιπαλα στρατοπεδα.
ΠΟΣΟΙ ΜΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ; 4 ;
4 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΗΚΕ 'ΛΙΑΧΤΙΔΑ'.
ΤΩΡΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
1.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ 'ΛΙΑΧΤΙΔΕΣ' ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;
2.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 'nanoΜΠΑΛΑΚΙΑ', ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ 'ΜΠΑΛΛΕΣ'
(μοναδα μετρησης που καταγραφηκε σε καποιο μπλοκ) ;
β.σ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Makiaveli είπε...

Θα παρακαλούσα τα "nanoμπαλάκια" και οι λοιπές "μπάλλες" να μείνουν μακριά από αυτό το ιστολόγιο, εκτός αν το θέμα της ανάρτησης είναι αμιγώς αθλητικό.

Ανώνυμος είπε...

AΦΙΕΡΟΜΈΝΟ στους εραστές των φυλακών στην Ορεστιάδα.
Οι κρατούμενες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και έχουν βάλει φωτιές κα τα σπάνε όλα!Έξω από την φυλακή βρίσκονται 50-60 αλληλέγγυοι-ες οι οποίοι μετά από αψιμαχίες και κυνηγητό με τους μπάτσους κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο των φυλακών.θα παραμείνουν στο σημείο και ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ σε



όποιον μπορεί να πάει ΤΩΡΑ στην Θήβα.
Και οι κρατούμενες μετακινούνται σε άλλη με εξαίρεση 10 που αρνούνται αν και κινδυνεύουν.Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά.Στην φυλακή επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και οργή για την δολοφονία της Κατερίνας ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με συντρόφισσες.
Από ενημέρωση οι συγκεντρωμένοι περιμένουν κι άλλους αλληλέγγυους και αλληλέγγυες για να πάνε.Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν όταν έμαθαν ότι μετά και την δολοφονία της Κατερίνας δεν επέτρεψαν σε κόσμο να μπεί στην φυλακή και να μιλήσει μαζί τους.Έχουν απευθύυνει έκκληση στους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στο χώρο για να αποτραπεί η βίαιη καταστολή της εξέγερσής τους
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δένδια με το βουλευτή Π. Κοροβέση, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα να επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τις φυλακές της Θήβας. Υποστήριξε ότι η Πρωτοβουλία έπρεπε να τον έχει ενημερώσει από την Παρασκευή και δήλωσε ότι «δεν δέχεται απειλές», όπως αναφέρθηκε στο Ρ/Σ στο Κόκκινο. Καθ’ οδόν προς τις φυλακές της Θήβας βρίσκεται τώρα ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έσβησε η φωτιά στις φυλακές.
Σήμερα η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων είχε μηχανοκίνητη πορεία. Ζήτησαν να μπει μια επιτροπή για να μιλήσει με τις κρατούμενες και η φυλακή αρνήθηκε. Τότε οι κρατούμενες αντέδρασαν δυναμικά και οι αλληλέγγυοι είναι ακόμα απέξω φωνάζοντας συνθήματα.
http://spyros-tagas.blogspot.com/2009/03/blog-post_1846.html

DIOSKOUROS είπε...

Μήπως έχουμε μπει στο δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις φυλακές - και μόνο - και έχουμε παγιδευτεί ψάχνοντας να βρούμε τελικά που γέρνει η ζυγαριά;
Συγνώμη δηλαδή αλλά δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να αναπτυχθεί η περιοχή μας; Πανεπιστημιακές σχολές - δυνατές και με προσέλευση , π.χ. τμήμα νομικής, που συζητείται εδώ και καιρό - εργοστάσια , επενδύσεις , κίνητρα , φοροαπαλλαγές , ειδικό καθεστώς φορολογικό παραμεθορίου κ.λ.π. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ;
Πρωτοποριακή σκέψη και πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!