Μήνυμα Παπούλια για την 25η Μαρτίου

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009


Την ανάγκη να αντιτάξουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού και στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης έναντι του «ευμετάβλητου και επικίνδυνου διεθνούς περιβάλλοντος» τονίζει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλιας: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στη νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού,από την οποία αντλούμε πολύτιμα διδάγματα προσλαμβάνοντας το λυτρωτικό της μήνυμα» αναφέρει για να υπογραμμίσει ότι «πέρα από την ανανέωση της ιστορικής μνήμης, είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμη μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά,στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας.Την ουσία του πολιτισμού μας. Ωστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον».

To BHMA

5 σχόλια:

taxidiotis είπε...

Εκτακτα μετρα για την 25η Μαρτιου. Εκτακτα μετρα θα λαβει η ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγη επεισοδιων κατα τη διαρκεια του αυριανου εορτασμου της 25ης Μαρτιου. Περιπου 3000 αστυνομικοι θα κλειθουν απο τις υπηρεσιες τους,ωστε να αποφευχθουν τα εκτροπα,οι δολιοφθορες και τα επεισοδια στα σημεια που θα διεξαγονται οι παρελασεις............. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχάσουμε να βγάλουμε και σημαίες.

alkioni είπε...

Χαίρομαι που επέλεξες αυτή την ανάρτηση! Μια τέτοια μέρα τα λόγια αυτού του ανθρώπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα διότι ο Κάρολος Παπούλιας είναι από τους ελάχιστους πραγματικούς Έλληνες και σημαντικούς Άντρες στην Πατρίδα μας!

Ανώνυμος είπε...

Για την παρέλαση στη Ορεστιάδα σήμερα 25 Μαρτίου 2009.
1. Μπράβο σε αυτούς που μεγάλωσαν τη διαδρομή της παρέλασης. Ήταν απαραίτητο. Όλος ο κόσμος στριμωχνόταν ένα τετράγωνο μετά την πλατεία το κεντρικότερο δηλαδή σημείο της παρέλασης και δημιουργούνταν άσχημες εικόνες από την πρόωρη και αναγκαστική διάλυση των τμημάτων παρέλασης. Αυτό βέβαια για να το αντιληφθείς πιο καλά πρέπει να παρακολουθήσεις την παρέλαση προς το τελείωμά της.

2.Μπράβο σε όλους όσους παρέλασαν. (μικρούς και μεγάλους)

3. Λάθος του κόσμου που δεν χειροκροτεί τους μαθητές των Σχολείων παρά ελάχιστα και χειροκροτεί μόνο το Στρατό και την Αστυνομία. Οι μαθητές είναι δικά μας παιδιά. Οι μαθητές γίνονται στρατιώτες μετά από πολύ λίγα χρόνια. Προς τι λοιπόν αυτή η διάκριση; Δεν χρειάζονται όλοι την ενθάρρυνση; Είναι τόσο δύσκολο να τους χειροκροτήσουμε όλους;
4. Λάθος εκείνων των συμπολιτών μας που μπαίνουν μέσα στο χώρο της παρέλασης και φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν την παρέλαση. Προκαλούν πολύ άσχημη εικόνα . Δυστυχώς είναι κάθε φορά σχεδόν τα ίδια άτομα. Είναι τόσο δύσκολο να καθίσουν στην άκρη όπως όλος ο κόσμος και να κάνουν αυτό που θέλουν; Σώνει και καλά να μπουν ανάμεσα στα παιδιά και στη μέση του δρόμου;
Ας φανταστούν λίγο την εικόνα να μπουν μέσα στην παρέλαση οι γονείς των χιλίων και πλέων μαθητών που παρελαύνουν! Ή μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα. Μερικοί δε από αυτούς συνοδεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε όλη τη διαδρομή της παρέλασης. Έλεος!!!!

“ All right “

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι παρελάσεις έχουν χάσει το νόημα που είχαν ή που θα πρεπε να έχουν. Ο κόσμος τις βλέπει σαν ευκαιρία γιανα βγει έξω στολισμένος. Εξαιρεση συνηθως αποτελουν οι γονεις των παιδιών που παρελάυνουν που θέλουν και να τα καμαρώσουν. Συμφωνω με τον All Right, τα προβλήματα αυτα υπάρχουν εδώ και χρονια και δεν λεμε να βαλουμε μυαλο

Ο.Α.