Ορεστιάδα

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

(Διονυσίου-Πλούταρχος)

Φίλε συγνώμη, κάπου σε ξέρω
Κάπου σε έχω ξαναδεί
Είμαι καινούργιος στη μονάδα
Παλιοσειρά φαίνεσαι εσύ
Μήπως σε ξέρω απ’τη Γλυφάδα
Σε κάποια κόντρα βραδινή;

Δεν κάνεις λάθος
Κι εγώ σε ξέρω
κι ας άλλαξες τόσο πολύ
Σ’ένα μπαράκι σε θυμάμαι
Με μια ψηλή μελαχρινή

Είμαστε στην Ορεστιάδα
Σκοπιά στην πρώτη την γραμμή
Εδώ τελειώνει η Ελλάδα
Μα δεν τελειώνει κι ή ζωή


21 σχόλια:

Makiaveli είπε...

Για αυτούς που οραματίζονται μια Ορεστιάδα όμορφη με χαρούμενους ανθρώπους, για αυτούς που πασχίζουν για μια πόλη που θα προσφέρει περισσότερες αναμνήσεις στους περαστικούς από αυτές της θητείας τους, για αυτούς που αγχώνονται για το καλό της, για αυτούς που πιστεύουν πως "εδώ τελειώνει η Ελλάδα, μα ΕΔΩ αρχίζει κι η ζωή"...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ρομαντικό σε βρίσκω..
Κόντρα "ρόλος"!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όταν τολμάμε να εκφραστούμε πιο θετικά για την ωραία πόλη σας γινόμαστε"ρομαντικοί"?
Γιατί όλα πρέπει να είναι δύσκολα για την Ορεστιάδα???

Ανώνυμος είπε...

φταιει η μιζερια στο μιαλο μας που πιστευουμε οτι παντα κρυβεται το κακο πισο απο καθε κουβεντα

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Η μιζέρια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην πορεία για ευημερία και προκοπή ενός τόπου.
Όταν κάποιοι κατορθώσουν να αποβάλλουν το σύνδρομο κατωτερότητας που τους διακατέχει, αρχίσουν να σκέφτονται θετικά, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός νέου αισιόδοξου κλίματος.
Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον άνθρωπο. Αν η αφετηρία είναι θετική, τότε κι ο προορισμός δεν μπορεί παρά να είναι θετικός.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Makiaveli είπε...

Θα παρακαλούσα όσους σχολιάζουν να σέβονται τo blog και να μην χρησιμοποιούν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τρίτους.

Η κριτική επιτρέπεται και επιβάλλεται γιατί μέσα από αυτήν γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι. Οι προσβολές όμως δεν έχουν κανένα νόημα τη στιγμή που το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν το επίπεδο του διαλόγου.

Είμαι τελείως αντίθετος με την λογοκρισία και για αυτό και οι προσβολές για το πρόσωπο ΜΟΥ επιτρέπονται (βλ. σχόλια σε προηγούμενα post). Τα σχόλια, όμως, με προσβλητικό ύφος ή περιεχόμενο προς ΤΡΙΤΟΥΣ θα σβήνονται με την πάροδο μερικών ωρών από την εγγραφή τους, όποιον και αν αφορούν.

Ας μην φέρουμε κι εδώ την υποβάθμιση του επιπέδου που εμείς οι ίδιοι κατηγορούμε. Δεν οδηγεί πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις καταλάβει φίλτατε, οτι όσοι βρίζουν είναι αυτοί, που είτε είναι κολλημένοι είτε κάτι φοβούνται??

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι,
Πρέπει κάποτε να αποβάλλουμε την αγωνία , που μας διακατέχει , αν αρέσει ή δεν αρέσει η πόλη μας στους άλλους. Είναι φυσικό σε κάποιους να αρέσει , σε άλλους όχι, ανάλογα με τις συνθήκες , που τους έφεραν εδώ και τις δυνατότητες που τους δίνονται για να ικανοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς το μυαλό μας να βρίσκεται στο χάρτη και να αποβάλουμε οριστικά τη νοοτροπία του "συνοροφύλακα" , που μας φύτεψαν από τα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Ο τόπος μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών πολιτισμών. Aυτό ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα στα βάθη των αιώνων, γι αυτό έσφυζαν τα χωριά μας από ζωή πριν κτιστούν τα τείχη της μεταεμφυλιοπολεμικής περιόδου, γι αυτό έγιναν μάχες και μάχες για τον έλεγχό της και σ' αυτή τη βάση θα πρέπει να σκεπτόμαστε. Να αισθανόμαστε , όπως κάθε άνθρωπος για τη γενέτειρά του, ότι βρισκόμαστε στο κέντρο του κόσμου και έτσι να λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς να σκεπτόμαστε ούτε στιγμή , ότι χρωστάμε κάτι στους άλλους , αλλά ότι μας οφείλει οτιδήποτε κανείς. Να διεκδικούμε ότι μας ανήκει, χωρίς να περιμένουμε να μας το κάνουν "χάρισμα" οι άλλοι. Για την ποιότητα της ζωής μας εδώ είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εμείς και από δικές μας πράξεις ή παραλήψεις θα είναι η ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά μας ή μια αφιλόξενη πόλη , από την οποία θα ονειρεύονται διαρκώς να δραπετεύσουν κι' αυτά κι' οι επισκέπτες της.

Ανώνυμος είπε...

Απο τις πιο θλιβερές στιγμές ενός στοιχειωδώς σκεπτόμενου Δημότη είναι να παρακολουθεί στην τηλεόραση τις συζητήσεις των πολιτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Βερμπαλισμοί,κενολογίες,ασυναρτησίες,ασυνταξίες,μεγαληγορίες,οτιδήποτε δηλαδή χαρακτηρίζει ένα ημιμαθή,έναν ευθυνόφοβο,έναν καιροσκόπο.Ελεγαν και ξανάλεγαν ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.,για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα,ότι για την υπολειτουργία του Δήμου φταίει η αντιπολίτευση.Μια πολιτικάντικη υπεκφυγή,που όμως δεν πείθει κανέναν.Πλήξη και θλίψη,αυτά τα συναισθήματα προκαλεί πλέον η εικόνα της Δημοτικής αρχής και ιδιαιτέρως του Δημάρχου και του ευνονούμενού του προέδρου του δ.σ. όπως τουλάχιστον προβάλλεται μπρός στα μάτια μας.
Αντιπαράθεσεις,αφορισμοί,αλληλοκαρφώματα,ύβρεις,λαϊκισμοί,παρατυπίες,μηνύσεις...για να περάσουν έστω και παράνομα αυτό που επιδιώκουν..

Ανώνυμος είπε...

Όταν στα δημοτικά συμβούλια υπάρχει αντιπαράθεση ,ακόμα και όταν αυτή εκφράζεται με ακραίους χαρακτηρισμούς, είναι πολύ ποιό υγειές ,από το να καρφώνονται μεταξύ τους οι σύμβουλοι του κ.Μουζα,ο δήμαρχος να αμφισβητείται πρωτίστως από τους συμβούλους του και δευτερεύοντος από την αντιπολίτευση. Εδώ έχουμε την μιζέρια τον καιροσκοπισμό την ιδιοτέλεια σε όλο του το μεγαλείο, και που όλα μαζί δίνουν την αναποτελεσματικότητα, δημιουργούν το ΤΕΛΜΑ ,την στασιμότητα στην Ορεστιάδα σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη, με αβέβαιο μέλλον. Ευκαιρίες για την πόλη φεύγουν, τα προγράμματα είναι σε εξέλιξη και στα τέλη του Φλεβάρη ακόμη δεν έχουμε πρόεδρο στην ΔΕΥΑΟ .Μήπως πάλι πρέπει να αναλάβουν οι αγανακτισμένοι πολίτες πρωτοβουλίες για να ξυπνήσουν δήμαρχοι ,αντιδήμαρχοι ,πρόεδροι των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κύριοι ρίχνουμε ολοι την ευθύνη και κριτικαρουμε αυτούς τους οποίους επιλέξαμε εμείς οι ιδιοι και μάλιστα με ελεύθερες και δημοκρατικές διαδικασίες και ανεπηρέαστοι;(ή μήπως δεν ειναι έτσι) Ειναι τοσο μικρή η πόλη μας που ο ενας γνωρίζει πολυ καλα τον άλλο ..Αυτοι είναι οι ανθρωποι .Τα θέλαμε και τα πάθαμε..
Πρωτιστως λοιπον για οτι γινεται στο ΔΗΜΟ φταινε οι ιδιοι οι Δημότες και μετα οι υπολοιποι.Ας φροντισουμε λοιπον να μην ξανασυμβεί και η ψηφος μας απο δω και πέρα και δινεται συνειδητά και οχι γιατι με την επιβάλλουν καποιοι οι οποίοι το μονο που εχουν μαθει ειναι να ζουν εις βαρος των πολιτων χωρίς να προσφέρουν κατι (επαγγελματιες παρασιτα)

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΖΟΡΙ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

sigkinonounta doxeia!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ τελειώνει η Ελλάδα κι εδώ είναι οι τελειωμένοι πολιτικοί"..

Ανώνυμος είπε...

sigkinonounta doxeia!!!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΛΠ.
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ. ΑΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ.ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΕ ΣΩΤΗΡΑ;
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην αφησουν το μελι. τι λες τωρα. θα ψηφισουν κατι τετοιο; γλυκια η εξουσια φιλε μου.
εδω ακουγεται οτι ο...βαρσαμης θελει να μας...σωσει στις επομενες εκλογες. θα ειναι 80 χρονων. τοπο στα νιατα δηλαδη

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Σύ είπας..΄΄ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ με προσβλητικό υφος ή περιεχόμενο προς τριτους κλπ θα φιαγραφονται΄΄΄
Δεν βλέπω να το κανεις ομως με το σχολιο της 23-2-2009 12:00;
Ωραίος είσαι!

Makiaveli είπε...

Ανώνυμε 10.14,

προφανώς έχεις την απαίτηση να βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή 24h τη μέρα. Επειδή αυτό δεν είναι εφικτό για κανέναν μας λόγω έλλειψης χρόνου, για αυτό και έγραψα παραπάνω ότι τα υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται μερικές ώρες μετά την εγγραφή τους.

Επί της ουσίας, βέβαια, έχεις δίκιο και το σχόλιο διαγράφεται.