Εδώ ο κόσμος καίγεται...

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας εμφανίζει εικόνα ασθενούς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Οι θεατές του έργου - οι δημότες - παρακολουθούν αποσβολωμένοι σαν να μην πιστεύουν στα αυτιά και τα μάτια τους.
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που μετατρέπονται σε πεδία μάχης, με βολές και πυρά ενθεν και ένθεν, με διάφορους στόχους, κάτω απο διαφορετικούς σκοπούς και με μέσα που δεν "αγιάζονται" με τίποτα. Με αποκορύφωμα την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι παραπάνω από σαφές ότι η μπάλα έχει χαθεί...



Η συμπολίτευση δείχνει συνεχή σημάδια διάλυσης με τάση αυτά να αυξηθούν, τόσο ως προς τον αριθμό όσο και ως προς την έντασή τους. Τα χτυπήματα από και προς το εσωτερικό της συνεχώς πληθαίνουν. Εικόνες διάσπασης και μαρασμού. Συρρικνωμένη και αναγκασμένη να κινείται συνεχώς σε στενά πλαίσια που επιβάλλει η έλλειψη αυτοδυναμίας, ασχολείται περισσότερο με την σκακιέρα παρά με την ουσία. Αποκορύφωμα η έκφραση του Δημάρχου ότι μπορεί στο τέλος να μείνει μόνος του ή ακόμα και ο Δήμος να μείνει χωρίς αυτον...

Η αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενη εξαρχής τις διασπαστικές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της συμπολίτευσης, προσπαθεί εναγωνίως να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος την δημοτική αρχή. Μέσα σε ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που μέχρι πρότινος αποτελούσαν θανάσιμους εχθρούς και μέ διασπαστικές τάσεις να υπάρχουν έντονες στο εσωτερικό της αλλά να κρύβονται επιμελώς, ασχολείται σχεδον αποκλειστικά με ένα αέναο κυνήγι μαγισσών, μακριά απο ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.



Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης - σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί - οι δημότες αδιαφορούν πλήρως για το αν έγινε με νομότυπο τρόπο η εκλογή των προέδρων, των επιτροπών και των εκπροσώπων, αηδιάζουν με τα παιχνίδια σας, διασκεδάζουν με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε και ντρέπονται για τον ευτελισμό των συνεδριάσεων σας. Σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που παντού αλλά ειδικά στην περιοχή μας χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας, που απαιτούνται βασικά έργα υποδομής, που εκλείπουν τα έργα πνοής και ανάπτυξης και που αναζητούνται ιδέες και σωστή οργάνωση εσείς αναλίσκετε πολύτιμο χρόνο εις βάρος του Δήμου αντί προς όφελός του.

Αδιαμφισβήτητα, όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, διαθέτετε την εμπειρία που απαιτείται για να δώσετε ώθηση στο Δήμο. Επίσης διαθέτετε και τις ικανότητες και αυτό έχει αποδειχθεί ακόμα και μέσα από τα λάθη του καθενός σας. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσετε ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος σας για το καλό αυτών που σας εξέλεξαν στις θέσεις σας, όποιες και να'ναι αυτές. Ρόλος της συμπολίτευσης είναι να παράγει έργο. Ρόλος της αντιπολίτευσης είναι μεν να ελέγχει αλλά και να προβάλλει συνεχώς εναλλακτικές προτάσεις.

Επιτέλους αναθεωρείστε τη στάση σας, για το καλό το δικό σας αλλά πάνω από όλα για το καλό αυτού του τόπου...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον η συμπολίτευση ασχολήθηκε με το κυνήγι μαγισσών, γεγονός που το πληρώνει τώρα.

Homo Sapiens είπε...

Καλημέρα,

ίσως περισσότερο από ποτέ, διαπιστώνεται τέτοια απόκλιση μεταξύ κοινωνικών - τοπικών αναγκών και αυτοδιοικητικών - πολιτικών ενδιαφερόντων. Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο, αν σκεφτούμε τη σημερινή οικονομική συγκυρία. Το τι γίνεται από εδώ και πέρα, είναι το δύσκολο ερώτημα... :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.. Αν είσαι αυτός που υποψιάζομαι, ένα πράγμα θα σου πω:
Χρόνια πολλά για σήμερα φίλε, κι ότι επιθυμείς!!!

Makiaveli είπε...

Σ'ευχαριστώ :-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει μεγάλη σημασία makiaveli ποιός βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο ,έχει όμως σημασία αυτά που υποστηρίζεις. Έχω μερικές ενστάσεις που αφορούν την κριτική σου ,για την στάση της αντιπολίτευσης ρόλος της ο θεσμικός και πρωταρχικός ρόλος είναι να ασκεί έλεγχο .Ασφαλώς ΚΑΙ να έχει προτάσεις, πράγμα που προσωπικά το διαπίστωσα ότι έχει. Χάριν παραδείγματος, πήρε πρωτοβουλία και ανέτρεψε απόφαση της συγκλήτου του ΔΠΘ για την τρίτη σχολή, όταν αυτή ήδη είχε κατοχυρωθεί για την Αλεξανδρούπολη .Στην μεταξύ τους συνεργασία οφείλεται η μετάδοση των συνεδριάσεων του ΔΣ από την ΟRTV ,σε αυτούς οφείλουμε την συνεδρίαση του ΔΣ σε διευρυμένη της μορφή για τους κόμβους της παράκαμψης, αυτοί είπαν ΟΧΙ σε καταπάτηση παιδότοπου και σχολικής γης για παραχώρηση στην πυροσβεστική ,είπαν ακόμη ΟΧΙ και στην μεταφορά του ειδικού σχολείου από την Ορεστιάδα στο Σοφικό ΔΔ άλλου δήμου χωρίς ωστόσο να εισακουστούν, ακόμη θυμάμαι την έντονη αντίδραση τους στην αύξηση του νερού ειδικά στα ΔΔ και πολλά άλλα. Εμένα προσωπικά αγαπητέ makiaveli με ικανοποιεί ότι δύο δημοτικές ομάδες διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων συντάσσονται για το καλό της πόλης ξεχνώντας τις Ομηρικές μάχες που έδιναν στο παρελθόν .Όσο για την δημοτική ομάδα του κ. Μουζά βρίσκεται εν διαλύσει, και ο ίδιος ο δήμαρχος είναι στα χαμένα. Δυστυχώς η Ορεστιάδα εισπράττει την ανικανότητα του δημάρχου και το πληρώνει ακριβά το τίμημα. Οι ευκαιρίες φεύγουν ,η τετραετία είναι χαμένη μύθος του καλού παιδιού καταρρίπτεται και το μόνο που μας μένει να ευχηθούμε να τους φωτίσει ο θεός να μη κάνουν μεγαλύτερες ζημιές γιατί καλό ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν. Τέλος δεν μου άρεσε η στάση του κ. Χαμαλίδη στην διαδικασία της εκλογής του προεδρείου. Την θεωρώ διασπαστική αψυχολόγητη, χωρίς κανένα όφελος προσωπικό ή συλλογικό

Makiaveli είπε...

Αγαπητέ φίλε (2:29μμ),

επειδή έχω την εντύπωση ότι έγινε μια μικρή παρεξήγηση από μέρους σου (ίσως δεν κατέστη σαφές απο μέρους μου), να προσπαθήσω να αποσαφηνίσω μερικά πράγματα. Η κριτική που έγινε αφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα - βλ. "Το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας εμφανίζει εικόνα..." - και αν θέλεις να το οριοθετήσω ειδικότερα, θα έλεγα το διάστημα μεταξύ των τελευταίων 3-4 συνεδριάσεων.

Εδώ και 1-2 μήνες, παρακολουθούμε "θερμά" επεισόδια με θέματα: θα έπρεπε ή όχι πρόεδρος του Δ.Σ. να είναι ο Χ ή ο Υ, υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ αυτός ή ο άλλος, μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής εκείνος ή κανένας, αν έπρεπε ή όχι να παραστεί στο Δ.Σ. ο τρίτος και φυσικά αν ήταν ενέργεια εθνικής μειοδοσίας ή όχι η παρουσία του στη συνεδρίαση. Ολα αυτά μάλιστα, σε ένα γενικό πολεμικό κλίμα, με έντονους χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το επίπεδο που θα έπρεπε να έχουν οι συνεδριάσεις ενός Δημοτικού Συμβουλίου και μέσα σε ένα κυκεώνα ενστάσεων, παραβλέψεων και παρερμηνειών.

Είναι σαφές ότι στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων έχουν υπάρξει αρκετές επικοδομητικές προτάσεις από την αντιπολίτευση, όπως είναι αναμφισβήτητη και η σημαντική παρουσία της σε φλέγοντα ζητήματα για το Δήμο (ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς τις προθέσεις της για την τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων των Δ.Σ., τη στιγμή που παρατηρήθηκε φαινόμενο αρκετοί σύμβουλοι να απουσιάζουν συχνά όσο δεν υπήρχε μετάδοση ενώ αντιθέτα είχαν συνεχή παρουσία όταν αυτή ξεκίνησε).

Οσον αφορά για τη συμπολίτευση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Παραλείψεις σίγουρα έχουν γίνει. Λάθος χειρισμοί ακόμα περισότεροι. Προσωπικά όμως δεν μπορώ να δεχτώ κάνενα μηδενισμό, για καμία δημοτική αρχή, την τωρινή ή τις προηγούμενες. Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι σύμβουλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τους συνδυασμούς, έχουν κοινό στόχο την πρόοδο αυτής της πόλης. Και αλοίμονο αν δεν ήταν έτσι. Αυτό που θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας είναι η αποτελεσματικότητά τους.

Ενα, όμως, είναι σίγουρο. Εμείς οι δημότες, θέλουμε να παρακολουθούμε μια Δημοτική αρχή να κάνει προτάσεις, να σέβεται την αντιπολίτευση, να εστιάζει την προσοχή της στο μέλλον του τόπου, να παράγει έργο. θέλουμε και μια αντιπολίτευση να ελέγχει και να αντιπροτείνει, να χρησιμοποιεί την εμπειρία της για το καλό του Δήμου χωρίς να διστάζει να συμφωνήσει με την συμπολίτευση όταν κρίνεται αναγκαίο. Θέλουμε κι απο τους δύο - συμπολίτευση και αντιπολίτευση - να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για την δημιουργία εντυπώσεων. Αντ'αυτού, να κάτσουν στο ίδιο ρημαδοτραπέζι και ακόμα και μέσα απο διαξιφισμούς, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Δεν το αξίζουν?

Ανώνυμος είπε...

Apo ta sunvoulia pou exo parakolouthisei os tora 2 3 einai oi symvouloi pou ksexorizoun gia tis protaseis tous 'h gia to endiaferon tous gia tp dimo. o bourgkoudis, o hamalidis, ki o kantziaris (oso afora ti DEYAO). Me poli peira kai gnoseis einai kai oi tzotzolas - papaioannou, alla analonontai se prosopikes kontres me ti dimotikh arxi me apotelesma na tous varethoume. Krima dioti exoun polla na dosoun. Den to vazo komatika, oute eksetazo ta teleftea gegonota. Vlepo ti siniliki poreia ton 2 telefteon eton.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ. Έχει μεγάλη σημασία ποιος λέει τι.. Δε ξέρω ποιος είναι ο οικοδεσπότης, αλλά γράφει πολύ καλά. Σίγουρα'ομως θα τα έβλεπα με άλλο "μάτι" τα κείμενα αν είναι κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος π.χ. Ή κάποιος που ανήκει σε κάποιο συνδιασμό. Όλα παίζουν ρόλο φίλτατε..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν σχολίασες την τελευταία παράγραφο ,η άποψη μου είναι ότι με παρόμοιες συμπεριφορές-αποστατικές πράξεις-οι ευχές σου δεν μπορούν να πιάσουν .Η πολιτική θέλει χαρακτηριστικά ειλικρίνειας, σεβασμού σεμνότητας και προπάντων ΟΧΙ τυχοδιωκτισμού.

Makiaveli είπε...

Αγαπητέ φίλε (4.24πμ),

Αν δεχτούμε σαν ορισμό της «αποστασίας» την βίωση μια ολικής αλλαγής των πεποιθήσεών ενός μέλους μιας οργάνωσης, μέσω συνεργασίας του με μία από τις αντιτιθέμενες πλευρές, χωρίς την συγκατάθεση της οργάνωσης, κάτω από εξαιρετικά πολωμένες συνθήκες , τότε θα διαφωνούσα μαζί σου ως προς την χρήση του όρου για την συγκεκριμένη περίπτωση. Η κίνηση που έγινε, κατακριτέα ή μη, σίγουρα δεν οδήγησε σε καμιά μορφή πολιτικής αστάθειας.

Τα δύο θέματα που τέθηκαν, τουλάχιστον όπως τα αντιλήφθηκα εγώ, ήταν α) το κατά πόσον μια κίνηση που προκύπτει μέσα από διαφωνία με μια κεντρική απόφαση ενός συνδυασμού, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλή της, συνάδει με τους ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες του πολιτικού μας συστήματος και β) πως χαρακτηρίζεται η κίνηση αυτή όταν εκ του αποτελέσματος οδηγεί σε διευκόλυνση του πολιτικού αντιπάλου από κάποιας μορφής αδιέξοδο.

Ο νομοθέτης, επί της ουσίας, θεωρεί σαν μονάδα τον εκλεγμένο σύμβουλο και όχι την παράταξή του. Σε αυτή τη βάση, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να πράξει ότι αυτός θεωρεί καλύτερο προς όφελος του Δήμου, στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας. Από την άλλη βέβαια, ο ίδιος ο νομοθέτης, με τη θέσπιση εκλογικού συστήματος με συνδυασμούς και όχι ενιαίας λίστας, επιθυμεί μια ισχυρή συμπολίτευση και μια ισχυρή αντιπολίτευση, με την έμμεση χρήση των παραταξιακών στεγανών. Με αυτά τα δεδομένα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα : Ποια είναι τα ηθικά όρια πέρα από τα οποία ο σύμβουλος που διαφωνεί με την παράταξή του, γίνεται αυτόματα προδότης, αποστάτης ή ανεξάρτητος? Μήπως τα όρια αυτά είναι αναγκαστικά διαφορετικά για τον καθένα μας? Μήπως η κρίση είναι καθαρά υποκειμενική?

Πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να δώσει σαφή απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα κι αυτό ίσως θα έπρεπε να είναι η αφορμή να αρχίσουμε όλοι να αναλογιζόμαστε μήπως ένα εκλογικό σύστημα με ενιαία λίστα υποψηφίων (συμβούλων) θα ευδοκιμούσε καλύτερα στην χώρα μας, που εδώ και χρόνια και σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης, πάσχει από την κομματική πειθαρχία, εμποδίζοντας την τόσο ζητούμενη πλέον συναίνεση που απαιτείται στα σοβαρά θέματα που μας ταλανίζουν.

Εν προκειμένω, όσον αφορά την κίνηση του συγκεκριμένου συμβούλου της μειοψηφίας, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα. Για παράδειγμα, διερωτώμαι αν ασκήθηκε κάποιας μορφής veto από τον συνδυασμό και δεν εισακούστηκε? Ο σύμβουλος έδρασε έτσι μετά από «πιέσεις» που του ασκήθηκαν? Εκρινε πως το καλύτερο για την πόλη θα ήταν η διέξοδος από το εμφαινόμενο αδιέξοδο? Ηθελε να σεβαστεί τους θεσμούς με την παρουσία του?

Το δεδομένο είναι ότι στο συνδυασμό του, όπως και στους άλλους συνδυασμούς, υπάρχουν νέοι που έχουν όρεξη και παλιοί που διαθέτουν εμπειρία. Και ο τόπος χρειάζεται και τα δύο. Εφόσον μπόρεσαν, όπως σωστά ανέφερες, να τα βρούνε πρώην «θανάσιμοι» εχθροί με διαφορετικές μάλιστα πολιτικές πεποιθήσεις, τότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι άνθρωποι του ίδιου συνδυασμού, με κοινούς στόχους. Αρκεί βέβαια να το θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ στην θεωρία και στην αμπελοφιλοσοφία δεν το εχεις ρηξει;
Δηλαδή ειλικρινά εσύ πιστεύεις οτι η ενέργειά του αυτή εχει σχεση με την λειτουργία του Δήμου,τους θεσμούς και της ηθικής ή μη,της εφραμογής των νομων κλπ..Ειναι πολυ ευκολο να αραδιάζουμε ερωτήματα μονοι μας να τα απαντουμε μονοι μας και στο τελος υπο μορφη ερωτηματος να απαντούμε μηπως ειναι ολα υποκειμενικά; Οχι για αυτους που θελουν να ονομαζονται δημοσια προσωπα δεν εχει καμμια δουλειά του υποκειμενικό στοιχείο; Σε τελική αναλυση αν δεν πηγαινε η ενέργειά του αυτη θΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μηνύσεις για την φουκαριάρα την...σύντροφο του. Κύριε εισαγγελέα αφού ο πρόεδρος του ΔΣ δεν σας έστειλε τα όσα ακούστηκαν στο ΔΣ(τα πρακτικά ως όφειλε) για τις διαπραγματεύσεις του δημάρχου με την ιδιωτική τράπεζα που αφορούσε δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, κάντε τον κόπο να τα ζητήσετε, να μάθουμε και εμείς οι φορολογούμενοι, τι αφορούσαν τα δύο εισιτήρια .Πάντως σίγουρο είναι ότι δεν αφορούσαν θεατρική παράσταση

Ανώνυμος είπε...

ανακαλυψατε μια καραμελλα, οτι 'θανασιμοι' εχθροι τα βρηκαν και την πιπιλιζετε χωρις να εχει καμμια βαση αληθειας. πρεπει να λαβετε υποψην οτι για να προκαλεσει η αντιπολιτευση συνεδριαση του Δ.Σ. χρειαζετε υπογραφες του 1/3 των συμβουλων που σημαινει 5+3=8>7 και επισης προυποθετει μια ελαχιστη επικοινωνια και συμφωνια.η διαχειρηση μιας συνεδριασης απο τον ενα συνδυασμο σημαινειδεσμευση για υπογραφες οταν ζητηθει και απο τον αλλο.νομιζω οτι η αντιπολιτευση
λειτουργησε θετικα για τα συμφεροντα του δημου ξεπερνωντας τον θεσμικο της ρολο.
αγαπητε ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ να ευχηθω η παρουσια σου στον χωρο να ειναι δημιουργικη για το συμφερον της πολης.με οσα εγραψες φαινεται οτι γνωριζεις αλλα το πας μονοπατα.
καταθετοντας μερικες σκεψεις
1.στο Για Μενα οφειλεις διατηρωντας την ανωνυμια σου να
κανεις μια αναφορα στον λογο υπαρξης σου.
2.απο ποιους στηθηκε το πολιτικο σκηνικο;
3.οι θεατες του εργου δεν ειναι η πρωτη φορα που παρακολουθουν τον ποιητη αποσβωλομενοι, 2 χρονια τωρα
υπαρχει αυτη η εικονα εν ταξει.
4.το τελευταιο Δ.Σ. ειναι επαναληψη συνεδριασεων το αποκορυφωμα ηταν οτι ο ποιητης εχασε και επισημα την πλειοψηφια.
5.αποκορυφωμα της συνεδριασης δεν ειναι το τι ειπε ο ποιητης, ειναι το ποιος εστειλε εκει τον ποιητη για να διαχειριστει τις τυχες της πολης.
6.η προσεγγιση σου για συμπολιτευση, αντιπολιτευση ειναι
πολυ απλοποιημενη και δειχνει οτι η δεν παρακολουθεις τα γεγονοτα, και ανηκεις στην συμπολιτευση, η
ανηκεις στην κατηγορια εκεινων που προσπαθουν με καθε τροπο να απαξιωσουν το Δ.Σ., για να προκυψει η αναγκη του ΣΩΤΗΡΑ. κατα την ταπεινη μου αποψη η αντιπολιτευση τον θεμικο της ρολο και τον σεβεται και ανεδειξε θεματα που ηταν χαμενα η ξεχαστηκαν απο τον ποιητη.
7.παντως η αντιπολιτευση δεν εχει επιδωθει σε αεναο κυνηγι μαγισσων,
εχει πολιτικο λογο οπως εχει και διασπαστικες τασεις, καποιοι φροντιζουν για αυτο και το επιμελουνται με τον καλυτερο τροπο.
8.η πολυ θεωρεια σχεδον ποτε δεν εκανε καλο, στο δια ταυτα, προτασεις, δημιουργικες και οχι ασαφεις υποδειξεις που μονο εμπαθεια βγαζουν.αλλο ειναι να εισαι σπιτι μπροστα στο λαπτοπ
και αλλο να εκθεσεις τον εαυτο σου στην τοπικη κοινωνια, και αλλο βεβαια να προσπαθεις να διαμορφωνεις καταστασεις εκ του ασφαλους και απο μακρυα.
9.η αισθητικη του μπλοκ σου μου αρεσε.
10.ο συνδυασμος του ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ και
του ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ ειναι εκρηκτικος και μου θυμιζει λιγο αυτον που κανει τσουληθρα στην κοψη του ξυραφιου.
οι ΑΡΧΑΙΟΙ ειχαν μια εκφραση για αυτους που κοιμοντουσαν βαθια ή
συμπεριφεροταν σαν κοιμισμενοι
αγνοωντας πασιγνωστα πραγματα
'υπο μανδραγοραν καθευδειν'.
n.m.
Υ.Γ. οι χοροι,τα ανεμομαζωματα, κυκλωματα,παρες λαμπερες κολλανε περισοοτερο στην συμπολιτευση, σκεψου το λιγοκαι θα με δικαιωσεις.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι οι φημες για καθοδο σου στις επομενες δημ.εκλογες να μην μεινουνε απλες φημες αλλα να γινει πραγματικοτητα. Ο τοπος μας εχει αναγκη απο ανοιχτα μυαλα.

Ανώνυμος είπε...

Με τόσο ανοιχτό μυαλό,ειναι ζήτημα αν εμεινε και κατι.
Α ρε καιροσκόποι!!!!!!
ΚΟΘΟΡΝΟΙ!!!!!!!

Makiaveli είπε...

Αγαπητοί φίλε n.m.,

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που καθώς διάβαζα ένα από τα έργα του Νικολό Μακιαβέλι, συνειδητοποίησα πως παρόλο που γράφτηκε προ πέντε αιώνων, παραμένει, δυστυχώς, επίκαιρο όσο ποτέ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εύκολα, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, ακόμα και στον αθλητισμό, είναι τυχαίο που ο κος Βγενόπουλος, χρησιμοποίησε πρόσφατα τον «καημό» τόσων φιλάθλων για να ανεβάσει την δημοτικότητα του και λίγους μήνες αργότερα άρχισε τις προσφορές για εξαγορά ΟΤΕ και τώρα Ολυμπιακής?
Η παραπάνω διαπίστωση αποτέλεσε και το έναυσμα για την χρήση του ψευδώνυμου, με τη λογική του ότι οι περισσότερες κινήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας στον πολιτικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό στίβο, δυστυχώς, μπορούν να εξηγηθούν με βάση τις θεωρίες του Ν.Μακιαβελι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι η αντιπολίτευση έχει λειτουργήσει θετικά προς το συμφέρον του Δήμου κάτι που άλλωστε ανέφερα και σε παραπάνω σχόλιο μου. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει και λάθη. Προσωπικά, δεν είμαι της άποψης ότι υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Οσο υπάρχει πολιτική, όσο υπάρχουν άνθρωποι που καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις, από οποιαδήποτε συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, θα γίνονται και έργα, θα γίνονται και λάθη, θα υπάρχουν και διαφωνίες και έτσι θα προάγεται ο διάλογος και θα βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Αλλωστε, δεν πιστεύω σε άφιξη κανενός «σωτήρα», σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχουν μάγοι και πόσο μάλλον μαγικά ραβδάκια. Η μόνη λύση που βλέπω στον ορίζοντα, σε κάθε επίπεδο, είναι η συνεργασία ανθρώπων που συνδυάζουν όρεξη και διάθεση για δουλειά, ικανότητες και εμπειρία. Και ειλικρινά, σε τοπικό επίπεδο, θεωρώ ότι υπάρχει πληρότητα σε αυτά, αρκεί να μην αναλώνεται πολύτιμος χρόνος σε ανούσια θέματα, όπως μερικές φορές γίνεται, Αυτός είναι και ο λόγος που εκφράστηκα για «θανάσιμους» εχθρούς. Το παράδειγμα τους, όπως ανέφερα και σε παραπάνω σχόλιο, αποδεικνύει πως παρά τις οποιεσδήποτε έριδες του παρελθόντος, είναι εφικτό να συγκεντρωθούν άνθρωποι με κοινούς στόχους για την πόλη και να τους υλοποιήσουν. Και οι στόχοι σίγουρα δεν έχουν όνομα, δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν ταμπέλα.

Ιδέες, ευτυχώς, έχουν υπάρξει πολλές από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ορεξη και διάθεση για δουλειά επίσης.
Τέλος, υπάρχει σίγουρα και η πολύτιμη εμπειρία από ανθρώπους που έχουν θυσιάσει κόπο χρόνων για το καλό του Δήμου. Αρκει όλα αυτά να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο – όσο θεωρητικό κι αν ακούγεται – και τότε δεν θα χρειάζεται κανένας σωτήρας με κανένα μαγικό ραβδί για την υλοποίηση των ιδεών.

Επίσης, θα συμφωνήσω μαζί σου και στο ότι είναι πολύ εύκολο να κάθεται κανείς στο σπίτι του με ένα laptop και να σχολιάζει. Δεν έχει κόστος, δεν έχει τριβή. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Θαυμάζω όλους τους συμπολίτες μας που θυσιάζουν το χρόνο τους και ασχολούνται με τα κοινά. Τους παρακολουθώ όσο μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχω την διάθεση αλλά και την πολυτέλεια του χρόνου για να ασχοληθώ ενεργά, λόγω προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν έχω άποψη – όπως άλλωστε έχει και ο καθένας από μας – και φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την εκφράσω. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του blog. Μέσα σε ένα τεράστιο πάνθεον εκφράσεων που προσφέρει το διαδίκτυο, σκοπός του blog αυτού δεν είναι - και δεν πρόκειται να γίνει - η προβολή οποιουδήποτε. Για αυτό και έχει ψευδώνυμο και όχι ονοματεπώνυμο. Δεν είναι όμως ανώνυμο. Οποτεδήποτε χρειαστεί, σε οποιοδήποτε επώνυμο email θα δίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας μου.

Τέλος, να σε ευχαριστήσω για την ευχή σου («καλή συνέχεια από καρδιάς») με την ελπίδα να μην την εννοείς μόνο για το blog, γιατί αυτό είναι κάτι που υπάρχει μόνο όσο επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μας, οπότε και σήμερα υπάρχει, αύριο μπορεί κάλλιστα να μην υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Min akousoume xristiano na ekferei apopsi se auton ton topo, amesos tha ton bgaloume egkatheto, ipopsifio, kairoskopo. Aman!

Ανώνυμος είπε...

κριμα τετιοι ανθρωποι να μην ασχολουνται ενεργα

Ανώνυμος είπε...

Το ωραίο είναι οτι ειδικά αυτοί οι άνθρωποι,ειναι οι ΙΔΙΟΙ που ασχολούνται και ενεργά..Γίνεται δε αμέσως αντιληπτό ποσο μεγάλη διαφορά εχει η ΘΕΩΡΙΑ απο την ΠΡΑΞΗ;
Τουλάχιστον ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ειχε το ''θρασος'' να ισχυριζεται,οτι καλος αρχηγός ειναι αυτός ο οποίος ειναι αποκομμένος απο ηθικες,θρησκείες και το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να πετυχαίνει το στοχο του..
Δεν ξέρω αν συμφωνείς ή οχι (παρολο που γνωριζω ποιός εισαι makiaveli))στην θεωρία παντως τα πας πολύ καλά ,ως προς πράξη και στην ορθή κρίση σου εχω αμφιβολίες..Μια παροιμία λεει ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΑΛΟΥΖΟ (αυτό για να μην παρεξηγηθουμε δεν αφορα εσένα)και αυτό ως προς την ορθότητα της κρισης σου,για οτι μεχρι σημερα επελεξες τουλαχιστον απο πολιτικής πλευρας στα τοπικά δρώμενα.
Eυχομαι και εγω καλή επιτυχία στο blog ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΑΜΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΤΟ ΧΑΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑ ΤΟ ΠΗΓΑΜΕ. ΡΕ ΜΑΝΙΑ